Česká amatérská cyklistka překonala profesionálky

Praha, Česká republika, 9. února 2022 – Z údajů zveřejňovaných na celosvětové atletické aplikaci Strava vyplývá, že tuzemská amatérská cyklistika má světovou rekordmanku. Kateřina Rusá překonala se svými 50 tisíci kilometry najetými za rok 2021 výkony těch nejlepších profesionálek. Fenomenální nizozemská závodnice Annemiek van Vleutenová soutěžící za tým Movistar obsadila v žebříčku cyklistických profesionálek první místo s ročním objemem 30 352 km. Druhá v pořadí, Italka Erica Magnaldi z týmu Ceratizit, v minulém roce najela “pouhých” 25 471 km.

„Kdykoli jsem dělala nějaký sport, šla jsem do toho naplno. Byla jsem zvyklá hrát volejbal třeba pětkrát týdně a pořád jsem se chtěla zlepšovat. Po několika letech hledání štěstí na volejbalovém kurtu jsem se rozhodla přesednout na kolo,“ komentuje Kateřina Rusá svou zálibu v dlouhých vzdálenostech. Předloni svým celkovým nájezdem 45 678 km pomyslně objela zeměkouli. V loňském roce pak pokořila neuvěřitelnou hranici 50 tisíc kilometrů. Výškové metry by jí loni stačily osmatřicetkrát k vystoupání na Mount Everest, v sedle strávila přes 2000 hodin a v průměru najela během roku bez ohledu na počasí týdně kolem 1000 kilometrů. A to vše při zaměstnání na plný úvazek. Kateřina na svých vyjížďkách testuje silniční kola tuzemského výrobce Festka.

Kateřina Rusá (*1986) vystudovala VŠE v Praze a pracuje jako redaktorka a editorka on-line magazínu. V minulosti hrála závodně volejbal, je dvojnásobnou mistryní ČR ve stolní hře scrabble. 

O společnosti Festka 

Festka je česká technologická firma, která se specializuje na zakázkovou výrobu silničních kol a rámů nejvyšší kvality. Sídlo a výroba firmy je v centru Prahy v České republice. Festky sedlá celá řada zajímavých lidí od hollywoodských celebrit a miliardářů až po obyčejné začátečníky, kteří si chtějí užívat jízdy na mimořádném produktu, který vznikl např. i díky podpoře Evropské vesmírné agentury (ESA). Firmu založili Michael Moureček a Ondřej Novotný a na estetickou úroveň kol Festka dohlíží od samého začátku umělecký ředitel Tomáš Hnida. Zhruba 90 % procent rámů a kol firma exportuje do celého světa, 80 % míří k zákazníkům mimo EU – zejména do Asie a USA.

www.festka.com

https://www.facebook.com/festka

https://www.instagram.com/festka/