22.2. 2022 ve 22:22 spouští WE|DO provoz ve 2. zemi

Praha 22. února – Dnes večer se rozeběhne provoz nového depa WE|DO v Bratislavě. WE|DO tak zahajuje svou zahraniční expanzi, k zahájení provozu ve 2. zemi si symbolicky vybrala datum zdůrazňující dvojky. Na Slovensku chce WE|DO postupně expandovat a v následujících měsících rozšířit nabízené služby na stejný rozsah jako v České republice. 

Operátor Wedo dnes večer slavnostně otevírá provoz svého depa ve slovenské Bratislavě. Jedná se o první zahraniční expanzi. „Slovensko je pro nás logicky klíčový trh. Už nyní jsme slovenským klientům doručovali řadu zásilek pomocí smluvního partnera. Teď budeme moci doručovat z České republiky vlastními silami a využít vlastní depo. Počítáme s tím, že měsíčně na Slovensko doručíme několik desítek tisíc zásilek,“ uvedl k otevření depa v Bratislavě generální ředitel Wedo Daniel Mareš.

Slovensko se tak stává 2. zemí, ve které bude Wedo půosbit. Ke spuštění depa tak operátor zvolil symbolické datum se samými dvojkami. V první vázi bude Wedo slovenským klientům zatím pouze dovážet zboží objednané na českých e-shopech, a to výhradně v okolí Bratislavy, postupně bude nabízet další služby.

Spuštěním vlastního depa totiž expanze Wedo na středoevropský trh nekončí. „Do konce roku 2023 chceme mít na Slovensku plnohodnotný provoz stejně jako v České republice. To znamená, že nebudeme mít jen depo, ale budeme mít i vlastní kurýry a budeme doručovat všemi třemi způsoby jako na domácím trhu – doručení na adresu, na výdejní místo i do sítě vlastních výdejních boxů,“ dodal Daniel Mareš.

Wedo chce pokračovat v další expanzi i na českém trhu, kde loni výrazně rozšířilo počet výdejních míst i kurýrů a začalo zásilky doručovat do vlastních výdejních boxů. Kromě růstu se chce Wedo v ČR zaměřit především na zrychlení a zjednodušení celého procesu doručení zásilky a zlepšování zákaznické zkušenosti. 

V průběhu celého roku budeme přinášet větší či menší inovace, mezi prvními jsou spuštění chatbota nebo semaforu vytížení našich dep. Mezi ty větší bude určitě patřit klientská aplikace, klíčovou změnou pro nás ale bude otevření superhubu v Ostředku u D1,“ uzavřel Daniel Mareš.

Wedo bude i nadále rozvíjet všechny své distribuční kanály, rozšiřovat síť výdejních boxů, budovat nová logistická depa a modernizovat ta stávající. Investice letos zamíří ale především do zkvalitňování zákaznické podpory a servisu. Celkem v blízké době plánuje Wedo investice v objemu zhruba jedné miliardy korun.

O WE|DO CZ

WE|DO CZ je český logistický operátor, který v současnosti spolupracuje s 300 kurýry, více než 1 200 výdejními místy WE|DO Uloženka a provozuje 100 výdejních boxů v Česku i na Slovensku. Jeho dlouhodobou ambicí je maximálně přizpůsobit doručování zásilek zákazníkům a jejich potřebám. Vlastníkem společnosti se po získání všech souhlasů regulátorů stane polská skupina Allegro.