ASUS je podle časopisu Fortune jednou z nejobdivovanějších společností na světě za rok 2022

ASUS získal vysoké hodnocení za inovace, společenskou odpovědnost, kvalitu produktů a služeb a na prestižní seznam se dostala již posedmé.

HLAVNÍ BODY

  • Trvalý úspěch: ASUS se již posedmé umístil v žebříčku nejobdivovanějších společností světa Fortune.
  • Uznávané úspěchy: Tento žebříček podtrhuje závazek společnosti ASUS poskytovat neuvěřitelné zážitky, které zlepšují životy lidí na celém světě.
  • Tvrdá globální konkurence: průzkumu Fortune se zúčastnilo 1 500 společností z 52 odvětví. ASUS uspěl v počítačovém průmyslu

Praha, 14. dubna 2022 – ASUS byl zařazen do žebříčku nejobdivovanějších firem světa pro rok 2022 časopisu Fortune. Společnost získala toto ocenění již posedmé, a to na základě hodnocení inovací, společenské odpovědnosti, kvality produktů a služeb a dalších kategorií. 

„Jsme poctěni, že jsme se opět stali jednou z nejobdivovanějších společností na světě podle časopisu Fortune,“ řekl předseda představenstva společnosti ASUS Jonney Shih. „Tento úspěch je potvrzením našeho trvalého odhodlání vytvářet neuvěřitelné uživatelské zážitky podporou kolektivní moudrosti a prosazováním meritokracie nápadů.“

Žebříček nejobdivovanějších firem světa sestavuje časopis Fortune na základě průzkumu, který zohledňuje řadu kritérií, jako je hodnota investic, kvalita řízení a produktů, společenská odpovědnost a schopnost udržet si talentované zaměstnance. Podle těchto kritérií jsou hodnoceny stovky společností. ASUS získal v těchto kategoriích vynikající hodnocení a v roce 2021 dosáhl dalších úspěchů, jako je ocenění Top 100 Global Innovator společnosti Clarivate, PCMag’s 2021 Business Choice Laptop a Router a Interbrand Taiwan’s Most Valuable International Brand.4

ASUS si připisuje úspěchy i v roce 2022. Na CES 2022 Innovation Awards získal 20 ocenění za inovace, čímž vytvořil nový rekord. Mezi novými špičkovými produkty představenými na veletrhu CES byl nejvýkonnější herní tablet na světě ROG Flow Z13 (GZ301) a první 17,3palcový skládací OLED notebook na světě ASUS Zenbook 17 Fold OLED (UX9702).

ASUS je ve snaze poskytovat nezapomenutelné zážitky ambicióznější než kdykoli předtím a posouvá inovace na další úroveň díky úžasnému softwaru a technologiím, jako je cloud computing a AIoT. Zároveň přináší obsah a zážitky hráčům i tvůrcům. V posledních letech se ASUS zaměřuje na zrychlování špičkových technologií a poskytování řešení, která dělají svět lepším. Patří sem inovace v oblasti Smart Retail, které posilují postavení firem, Smart Manufacturing, která transformují výrobní zařízení na inteligentní aktiva, a Smart Healthcare s řešeními využívajícími umělou inteligenci. ASUS také disponuje technologiemi pro budování chytrých měst a službou ASUS Cloud, která poskytuje bezpečné a spolehlivé služby cloudového úložiště pro všechny. 

Metodika průzkumu

Fortune provedl každoroční průzkum ve spolupráci s poradenskou společností Korn Ferry. Původní seznam se skládal z 1 500 kandidátů – 1 000 amerických firem s nejvyššími příjmy a neamerických společností z žebříčku Fortune Global 500 s příjmy 10 miliard dolarů a více. Finalisté byli vybráni ze společností s nejvyššími příjmy v 52 odvětvích. Společnost Korn Ferry poté požádala vedoucí pracovníky, ředitele a analytiky, aby ohodnotili společnosti na konečném seznamu v jejich odvětvích na základě devíti kritérií, jako je efektivita v globálním podnikání, hodnota dlouhodobých investic a rozumné využívání podnikových aktiv. Aby společnost získala ocenění Fortune’s World’s Most Admired Companies, musela se ve svém oboru umístit v první polovině žebříčku.

Kompletní hodnocení společnosti ASUS je k dispozici na adrese 

https://fortune.com/company/asustek-computer/worlds-most-admired-companies/

POZNÁMKY PRO REDAKTORY

ASUS Global News: https://www.asus.com/news

ASUS Global Facebook: https://www.facebook.com/asus

ASUS Global Twitter: https://www.twitter.com/asus

###

O společnosti ASUS

Společnost ASUS se snaží vytvářet produkty pro dnešní i budoucí inteligentní život a patří mezi nejobdivovanější společnosti časopisu Fortune. Rozsáhlé portfolio společnosti zahrnuje produktové řady Zenbo, Zenfone, Zenbook, Vivobook, Studiobook, ExpertBook a širokou škálu IT zařízení a komponent v různých odvětvích včetně AR, VR a IoT. Společnost ASUS zaměstnává více než 16 000 lidí po celém světě a více než 5 000 špičkových pracovníků výzkumu a vývoje. Společnost je poháněna touhou po inovacích a závazkem ke kvalitě. Společnost ASUS denně obdrží až 11 ocenění.