Datech zpřístupňuje partnerům Autodesk špičkový GIS software společnosti Esri

PRAHA, 3. května 2022 – Datech Solutions, specializovaná divize společnosti Tech Data – TD SYNNEX Company se zaměřením na distribuci produktů Autodesk, uzavřela partnerství se společností Esri, která je globálním lídrem v oblasti geoprostorových informací. Smlouva umožňuje partnerům distribuovat společnou nabídku Autodesk a Esri na podporu cloudové spolupráce v oblasti Bulding information modeling (BIM) a geografických informačních systémů (GIS).

Nový obchodní vztah přináší možnosti k rozšíření nabídky především pro partnery, kteří působí v segmentu AEC – architektury, stavebnictví a výstavby. Společnou nabídku tvoří technologie ArcGIS GeoBIM od společnosti Esri ve spojení s aplikací Autodesk BIM Collaborate Pro. ArcGIS GeoBIM dovoluje uživatelům a projektovým týmům zabývajícím se informačním modelováním budov (BIM) plně využívat výhod systému GIS. Poskytuje inovativní, uživatelsky přívětivé webové prostředí, které umožňuje využívat data z vícero systémů. Připojuje se také přímo k Autodesk BIM Collaborate Pro, cloudovému softwaru pro spolupráci a spolutvorbu postavenému na řešení Autodesk Construction Cloud.

„ArcGIS GeoBIM společnosti Esri nabízí partnerům společnosti Autodesk nové způsoby, jak svým zákazníkům pro oblast AEC nabídnout jedinečnou zkušenost a maximalizovat užitek z geoprostorových dat,“ uvedl Séamus Hurley, viceprezident společnosti Tech Data pro Datech Solutions v Evropě.

Datech je díky znalostem a zkušenostem s CAD/CAM/GIS řešeními a personalizovaným službám, které nabízí svým partnerům, dobře zaveden jako přední distributor Autodesku v regionu EMEA. Dohoda se společností Esri představuje součást širšího strategického plánu, podle kterého bude Datech k Autodesk produktům poskytovat navíc vybraná doplňková řešení s přidanou hodnotou. 

O společnosti Tech Data

Tech Data – A TD SYNNEX Company (NYSE: SNX) je předním globálním distributorem a agregátorem řešení pro ekosystém IT. Jsme inovativní partner, který pomáhá více než 150 000 zákazníkům ve více než 100 zemích maximalizovat hodnotu investic do technologií, prokazovat obchodní výsledky a otevírat růstové příležitosti. 22 000 spolupracovníků TD SYNNEX se sídlem v Clearwateru na Floridě a ve Fremontu v Kalifornii se věnuje spojování podmanivých IT produktů, služeb a řešení od více než 1 500 nejlepších dodavatelů technologií ve své třídě. Naše portfolio edge-to-cloud je ukotveno v dynamicky rostoucích technologických segmentech, včetně cloudu, kybernetické bezpečnosti, big data/analytiky, IoT, mobility a všech souvisejících služeb. Společnost TD SYNNEX se zavázala sloužit zákazníkům a komunitám. Věříme, že můžeme mít pozitivní dopad na obyvatele a naši planetu, protože záměrně jednáme jako zodpovědný člen společnosti. Usilujeme o to, abychom byli rozmanitým a inkluzivním zaměstnavatelem s příležitostmi pro talenty napříč IT ekosystémem. Pro více informací navštivte www.TDSYNNEX.com nebo nás sledujte na Twitteru, LinkedIn, Facebooku a Instagramu.

O společnosti Esri

Společnost Esri, světový lídr na trhu softwaru geografických informačních systémů (GIS), informací o poloze a mapování, pomáhá zákazníkům naplno využít potenciál dat ke zlepšení provozních a obchodních výsledků. Software společnost Esri, která byla založena v roce 1969 v Redlands v Kalifornii, využívá celosvětově více než 350 000 podniků a přes 200 000 institucí v Americe, Asii a Tichomoří, Evropě, Africe a na Blízkém východě, mezi něž se řadí mimo jiné firmy z žebříčku Fortune 500, vládní agentury, neziskové organizace a univerzity. Esri má regionální zastoupení, mezinárodní distributory a partnery, kteří poskytují místní podporu ve více než 100 zemích na šesti kontinentech. Esri se specializuje na technologie geoprostorových informací a vyvíjí v této oblasti nejinovativnější řešení pro digitální transformaci, internet věcí (IoT) a pokročilou analýzu. Více informací na esri.com.