Tech Data díky exkluzivní smlouvě s Ukonic nabídne v Česku slavnou Xbox Mini Fridge

Praha, 7. září 2022 – Tech Data a TD SYNNEX Company uzavřela distribuční smlouvu s americkou společností Ukonic, která vyrábí merchandisové produkty s licencemi předních značek z oblasti IT nebo zábavního průmyslu. Díky exkluzivitě Tech Data pro Česko, Slovensko a Maďarsko se tak i na domácí trh dostane například dnes již ikonická mini chladnička Xbox Mini Fridge.

Tech Data je nyní v Česku, na Slovensku a v Maďarsku výhradním partnerem Ukonic a distributorem produktů, které na trhu zatím neměly oficiální zastoupení. „Je to velký úspěch našeho Xbox týmu. Jsme moc rádi, že díky smlouvě s Ukonic můžeme i v Česku nabídnout produkty, které milují všichni geekové nebo fanoušci fantasy a sci-fi,“ uvedl Martin Zídek, produktový manažer Microsoft Xbox v Tech Data.

Díky smlouvě začnou vybraní partneři Tech Data (Alza.cz a. s., CZC.cz s. r. o., Datacomp s. r. o., Digihry.sk, Mironet.cz a. s. a Smarty BRANDS) již od října nabízet nejpopulárnější produkt Ukonic, mini chladničku Xbox Mini Fridge, jejíž podoba věrně kopíruje herní konzoli Microsoftu Xbox. Design konzole vyvolal u některých lidí v herním světě posměšné reakce a přirovnání k lednici. Na to Microsoft reagoval nejprve výrobou skutečných lednic ve tvaru Xbox. Na ně navazují minichladničky Xbox Mini Fridge vyrobené ve spolupráci se společností Ukonic, které jsou označovány za nezbytnou součást každého „hráčského doupěte“.

Ukonic již od roku 2003 vyrábí různé produkty především pro domácí užití, které designově vycházejí například ze slavných filmů, comicsů a počítačových her. Ukonic na základě licencí využívá pro své produkty značky Microsoft, Nintendo, Marvel, Minecraft, Star Trek, Star Wars a mnoho dalších. V sortimentu firmy je například oblečení, nábytek, nádobí, osvětlení a další doplňky. 

O společnosti Tech Data

Tech Data – A TD SYNNEX Company (NYSE: SNX) je předním globálním distributorem a agregátorem řešení pro ekosystém IT. Jsme inovativní partner, který pomáhá více než 150 000 zákazníkům ve více než 100 zemích maximalizovat hodnotu investic do technologií, prokazovat obchodní výsledky a otevírat růstové příležitosti. 22 000 spolupracovníků TD SYNNEX se sídlem v Clearwateru na Floridě a ve Fremontu v Kalifornii se věnuje spojování podmanivých IT produktů, služeb a řešení od více než 1 500 nejlepších dodavatelů technologií ve své třídě. Naše portfolio edge-to-cloud je ukotveno v dynamicky rostoucích technologických segmentech, včetně cloudu, kybernetické bezpečnosti, big data/analytiky, IoT, mobility a všech souvisejících služeb. Společnost TD SYNNEX se zavázala sloužit zákazníkům a komunitám. Věříme, že můžeme mít pozitivní dopad na obyvatele a naši planetu, protože záměrně jednáme jako zodpovědný člen společnosti. Usilujeme o to, abychom byli rozmanitým a inkluzivním zaměstnavatelem s příležitostmi pro talenty napříč IT ekosystémem. Pro více informací navštivte www.TDSYNNEX.com nebo nás sledujte na Twitteru, LinkedIn, Facebooku a Instagramu.