PRO KAŽDÉ DOBRODRUŽSTVÍ. NIKON UVÁDÍ DVA NOVÉ DALEKOHLEDY PROSTAFF.

Amsterdam, Nizozemsko, 9. června 2022: Společnost Nikon dnes uvádí dva nové modely řady PROSTAFF: dalekohled PROSTAFF P7 a PROSTAFF P3. Oba modely jsou perfektní pro množství hobby aktivit včetně pozorování ptáků a zvířat v přírodě. PROSTAFF P7 nabízí uživatelům obraz s vynikajícím rozlišením a vysokým kontrastem. Menší model PROSTAFF P3 je stejně atraktivní a odolný jako jeho větší bratr a je extrémně snadno ovladatelný – což z něho činí ideální volbu pro nové uživatele. 

Dalekohled PROSTAFF P7 staví na již excelentní pověsti svého předchůdce (model PROSTAFF 7S) a nabízí vynikající optický výkon, který dalece překračuje očekávání v této cenové hladině. Uživatelé získají brilantní, jasný a ostrý obraz i za nízké hladiny osvětlení. Dalekohled PROSTAFF P7 je rovněž vybaven aretovatelnou dioptrickou korekcí a umožňuje tak uživatelům spolehlivě jemně doladit zaostření.  

Dalekohled PROSTAFF P3 nahrazuje osvědčený model PROSTAFF 3S a nabízí novým uživatelům praktické uvedení do oblasti kvalitní optiky. PROSTAFF P3 s čočkami opatřenými vícenásobnými antireflexními vrstvami a stříbrnými vrstvami s vysokou odrazností na hranolech poskytuje brilantní a jasný obraz, který potěší vskutku každého. 

Uživatelé obou modelů si užijí kompaktní konstrukci a široký zdánlivý zorný úhel, který umožní snadno vyhledat a sledovat objekty s rychlým nebo nerovnoměrným pohybem. Oba modely jsou vodotěsné a připravené na každé dobrodružství

Adam Randall, Product Manager u společnosti Nikon Europe, říká: „Jsme nadšeni, že můžeme nabídnout dva nové modely řady PROSTAFF, jeden pro zkušené uživatele a druhý pro nováčky v oblasti dalekohledů. Oba modely jsou kompaktní, lehké a odolné, což je výborné pro jejich snadné umístění do batohu nebo bezproblémové nošení na krku uživatele. A díky možnosti volby čtyř různých velikostí u každého modelu je snadné vybrat ideální zvětšení a průměr objektivu pro vaše potřeby.“

Souhrn klíčových vlastností: PROSTAFF P7

Výkonné dalekohledy pro hobby použití: kvalitní optická konstrukce se všemi čočkami a hranoly opatřenými vícenásobnými antireflexními vrstvami pro jasnější obraz. Střechové hranoly s vrstvou fázové korekce zaručují excelentní rozlišení i za nízké hladiny osvětlení.  

Zvolte si provedení vhodné pro vás: k dispozici jsou velikosti 8×42, 10×42, 8×30 a 10×30. 

Široký zdánlivý zorný úhel: dalekohled PROSTAFF P7 8×30 nabízí extrémně široký zdánlivý zorný úhel 62,6°, zatímco dalekohled PROSTAFF P7 10×42 nabízí ještě širší zdánlivý zorný úhel 62,9°. 

Perfektní zaostření: volič dioptrické korekce na pravém tubusu umožňuje přizpůsobit zaostření rozdílům ve vidění obou vašich očí. Jakmile nastavíte dioptrickou korekci, můžete volič zaaretovat, abyste zamezili nechtěné změně nastavení. 

Vysoká odolnost: vodotěsnost (do hloubky 1 m po dobu 10 minut) a provedení odolné proti zamlžování zaručují čistý obraz bez ohledu na počasí. Pogumovaný povrch chrání dalekohledy před nárazy a údery.   

Extrémní komfort: všechny modely dalekohledů PROSTAFF P7 se vyznačují velkým předsunutím výstupní pupily (15 mm nebo více), což z těchto dalekohledů činí ideální příslušenství pro nositele brýlí. Otočné a posuvné gumové očnice vybavené záskoky umožňují snadno nastavit správnou pozici očí v případě, že brýle nenosíte. 

Snadné čištění: mastnotu a vodu odpuzující vrstvy na vnějších čočkách objektivů a okulárů umožňují rychle otřít vlhkost, otisky prstů a šmouhy.

Souhrn klíčových vlastností: PROSTAFF P3 

Dalekohledy pro začínající uživatele: čočky jsou opatřeny vícenásobnými antireflexními vrstvami pro jasnější obraz a zrcadlové plochy hranolů využívají stříbrné vrstvy s vysokou odrazností. 

Zvolte si provedení vhodné pro vás: k dispozici jsou velikosti 8×42, 10×42, 8×30 a 10×30. 

Široký zdánlivý zorný úhel: dalekohled PROSTAFF P3 8×30 nabízí extrémně široký zdánlivý zorný úhel 62,6°, zatímco dalekohled PROSTAFF P3 10×42 nabízí ještě širší zdánlivý zorný úhel 62,9°. 

Vysoká odolnost: vodotěsnost (do hloubky 1 m po dobu 10 minut) a provedení odolné proti zamlžování zaručují čistý obraz bez ohledu na počasí. Pogumovaný povrch chrání dalekohledy před nárazy a údery.   

Extrémní komfort: všechny modely dalekohledů PROSTAFF P3 se vyznačují velkým předsunutím výstupní pupily (15 mm nebo více), což z těchto dalekohledů činí ideální příslušenství pro nositele brýlí. Otočné a posuvné gumové očnice vybavené záskoky umožňují snadno nastavit správnou pozici očí v případě, že brýle nenosíte. 

Pro získání dalších informací o všech výrobcích navštivte: www.nikon.cz.

Společnost Nikon 

Nikon je vedoucím světovým poskytovatelem výrobků a služeb v oblasti fotografie a videografie. Inovativní optické technologie společnosti – zahrnující amatérské a profesionální fotoaparáty, objektivy a příslušenství – v sobě nesou více než 100 let zkušeností v oboru. Značka je globálně oceňována pro stanovování nových standardů v oblasti designu a výkonnosti, kde revoluční řada fotoaparátů Nikon mirrorless a objektivů NIKKOR Z představují novou dimenzi optické výkonnosti. 

Cílem společnosti Nikon je být vzorem v oblasti fotografické kultury a umožnit nejlepším světovým vizuálním umělcům využít jejich tvůrčí potenciál zprostředkováním vizuálních příběhů. Oceňované vybavení firmy poskytuje fotografům a videografům vše potřebné pro realizaci jejich tvůrčích vizí na nejvyšší úrovni. 

Jako osvědčený vizionářský partner sjednocuje Nikon všechny úrovně tvůrců obsahu prostřednictvím své komunity uživatelů, nedostižné technické expertizy a přístupu ke zdrojům vzdělání prostřednictvím iniciativ, jako je škola Nikon.