Provident Financial posiluje vedení

Novou ředitelkou komunikace a vnějších vztahů a členkou představenstva Provident Financial se stává Jitka Němečková

Jiří Hauptmann se přesunuje do mezinárodní divize International Personal Finance Digital jako nový ředitel pro vnější vztahy

Provident Financial posiluje tým nejvyššího vedení o novou ředitelku pro komunikaci a vnější vztahy. Stala se jí Jitka Němečková, která dosud vedla tým komunikace Plzeňského Prazdroje pro Českou a Slovenskou republiku, Německo a Rakousko. Na pozici vystřídala Jiřího Hauptmanna, který se stal ředitelem pro vnější vztahy mezinárodní digitální divize International Personal Finance Digital. 

Jitka Němečková je novou ředitelkou komunikace a vnějších vztahů a členkou představenstva Providentu Financial

V nové pozici pomohou Jitce Němečkové její bohaté profesní zkušenosti s PR, komunikační a mediální strategií a také marketingovou komunikací. V roce 2018 získala prestižní ocenění Mluvčí roku. O dva roky později vyhrál tým, který v Prazdroji vedla, ocenění PR tým roku.

Jitka Němečková vystudovala Vysokou školu ekonomickou, konkrétně obory mezinárodní obchod a komerční komunikaci. Před působením v Plzeňském Prazdroji pracovala mimo jiné v Unipetrolu a Spolaně. V českém Providentu povede týmy interní a externí komunikace a bude rovněž odpovědná za oblast public affairs.

Jiří Hauptmann je novým ředitelem pro vnější vztahy International Personal Finance Digital

Jiří Hauptmann byl jmenován ředitelem pro vnější vztahy mezinárodní digitální divize International Personal Finance Digital. V nové roli bude zodpovědný zejména za oblast finanční regulace ve všech zemích, kde IPF Digital působí a za European Affairs pro celou skupinu IPF. Jako jediný Čech bude členem představenstva společnosti. Bude tak moci navázat na své působení v Providentu, kde se zaměřoval zejména na regulatoriku a posílení role udržitelnosti. Stál u vzniku projektu Neviditelní, který se snaží upozornit veřejnost na problematiku ohrožených skupin lidí, kterým se nežije snadno a pro většinovou společnost jsou neviditelní. 

Jiří Hauptmann vystudoval Technickou univerzitu v Liberci. Před působením v Providentu pracoval jako Corporate Affairs & Communications Director v Japan Tabacco International a jako Head of Corporate Relations and Public Affairs ve společnosti Heineken.

O společnosti Provident 

Společnost Provident Financial s.r.o. působí na českém trhu již 24 let a od vstupu na trh poskytla úvěr už miliónu klientů. Za transparentních podmínek nabízí hotovostní i bezhotovostní půjčky, které jsou bezúčelové, bez ručitele a bez skrytých poplatků. V České republice zajišťuje zázemí společnosti 400 zaměstnanců a na 800 obchodních zástupců. Provident je členem České leasingové a finanční asociace, patronem Britské obchodní komory a díky své odpovědné péči o zaměstnance a pracovní podmínky je opakovaným držitelem evropského ocenění Top Employer a signatářem Charty diversity. www.provident.cz

O projektu Neviditelní

Neviditelní jsou projektem, který se snaží upozornit na 1,3 milionu Čechů, kteří díky různým událostem stojí mimo systém veřejné pomoci, nedosáhnou na úvěr v bance, mají nízkou finanční gramotnost nebo jsou jiným způsobem znevýhodnění. Iniciátorem projektu je společnost Provident Financial s.r.o., která na něm spolupracuje s Centrem ekonomických analýz – CETA, Spotřebitelským fórem, CONFESS Research a DIRIVITU.

www.neviditelni.org

O skupině International Personal Finance

Mezinárodní skupina International Personal Finance (IPF), mateřská společnost českého Providentu, vznikla v roce 2007 oddělením od britské společnosti Provident Financial plc. Ta působí ve Velké Británii již od roku 1880. IPF pod obchodním označením Provident v současnosti působí v 9 zemích světa: v České republice, Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Litvě, Lotyšsku, Estonsku, Austrálii a v Mexiku. Prostřednictvím své sítě 16 700 obchodních zástupců poskytuje služby 1,7 milionům zákazníků a zaměstnává skoro 7 000 lidí. IPF je kotována na londýnské burze cenných papírů od svého vzniku (IPF.L). 

www.ipfin.co.uk