Diskrétní a chytré. Axis představuje nové pevné mini kopule s hlubokým učením

Společnost Axis Communications představuje tři nové cenově výhodné mini kopulovité IP kamery, které nabízejí skvělou kvalitu obrazu i v náročných světelných podmínkách. Nové kamery mají kompaktní a diskrétní design, ale podporují i pokročilou video analytiku založenou na hlubokém učení přímo v koncovém zařízení.

Nové kamery AXIS M3085-V, AXIS M3086-V a připravovaná AXIS M3088-V (bude dostupná později v tomto roce) poskytují skvělou kvalitu obrazu v rozlišení 2 MPx, 4 MPx a 8 MPx.
Díky technologii širokého dynamického rozsahu (s pokročilou technologií Axis Forensic WDR) garantují jasný obraz současně v tmavých i světlých oblastech scény. Modely M3085-V a M3086-V obsahují navíc i technologii Axis Lightfinder pro ostrý, a hlavně barevný obraz také při velmi slabém (až nulovém) osvětlení. Tyto kompaktní minikamery nabízejí podporu inteligentní videoanalýzy založené na hlubokém učení přímo v koncovém zařízení. To znamená, že poskytují cenná metadata, s jejichž využitím lze snadno, rychle a efektivně vyhledávat forenzní detaily v živém nebo nahraném videu nebo zajistit jiné pokročilé videoanalytické úkoly.

Předinstalovaná aplikace AXIS Object Analytics umí díky umělé inteligenci rozeznávat lidi a různé typy vozidel (motorky, osobní, nákladní…), takže je možné zaměřit se na konkrétní objekty zájmu a přizpůsobit vše konkrétním potřebám v místě instalace. Díky podpoře protokolu ACAP je navíc možné systém obohatit také o další chytré aplikace šité na míru přímo klientům. Tyto nákladově efektivní produkty nabízejí širokou škálu montážního příslušenství pro flexibilní a diskrétní instalaci. Jejich součástí je také Axis Zipstream s kodeky H.264/H.265 pro snížení nároků na šířku pásma a úložiště. Navíc lokální úložiště umožňuje nahrávat video i přímo na vestavěnou paměťovou kartu.

Standardní výbava kamer Axis zahrnuje funkce kybernetické bezpečnosti, které pomáhají zabránit neoprávněnému přístupu a chrání systém jako celek. Ochranu ID zařízení Axis a zjednodušení procesu síťové autorizace zařízení Axis dále zajišťuje funkce Axis Edge Vault. Součástí jsou také podepsaný firmware a zabezpečené spouštění, které zajišťují pouze instalaci oficiálního autorizovaného firmware. 

Mezi klíčové vlastnosti nových IP kamer AXIS M3085-V, M3086-V a M3088-V patří:

  • skvělá kvalita obrazu až do 8 MPx; 
  • kompaktní a velmi diskrétní design;
  • WDR pro náročné světelné podmínky;
  • podpora analytiky s hlubokým učením;
  • vestavěné funkce kybernetické bezpečnosti.

Nové kamery řady AXIS budou v České republice k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za doporučené koncové ceny 7 500 Kč (AXIS M3085-V), 9 100 Kč (AXIS M3086-V) a 11 100 Kč (AXIS M3088-V).

Více informací o IP kamerách AXIS M3085-V a M3086-V:
https://www.axis.com/products/axis-m3085-v

https://www.axis.com/products/axis-m3086-v

O společnosti Axis Communications
Axis vytváří chytřejší a bezpečnější svět s pomocí řešení, která zvyšují úroveň zabezpečení a zlepšují procesy v podnikání. Jako světový leader v oblasti síťových technologií nabízí společnost Axis řešení videodohledu a řízení přístupu, interkomy a audiosystémy. Tato řešení jsou ještě efektivnější díky inteligentním analytickým aplikacím a vysoce kvalitním školením. V současnosti má Axis přibližně 4 000 zaměstnanců ve více než 50 zemích a při poskytování řešení zákazníkům spolupracuje s technologickými partnery a systémovými integrátory z celého světa. Společnost byla založena v roce 1984 a sídlí ve městě Lund ve Švédsku. Více informací o společnosti Axis najdete na webové stránce www.axis.com.