Dynabook slaví významné úspěchy: Vyhraný tendr na dodávku notebooků do Poslanecké sněmovny ČR, pokračování spolupráce s BOSCH ČR

2. září 2022, Praha, Česká republika – Dynabook Europe GmbH upevnil během uplynulého roku a půl svou pozici předního prodejce notebooků nejen v celém regionu EMEA, ale také přímo v České republice. Společnost uvedla řadu nových modelů notebooků a představila nové řešení asistované reality dynaEdge pro oblast edge computingu. Úspěšně také pokračuje pilotní evropský enterprise projekt, v jehož rámci implementovala technologie dynaEdge společnost BOSCH ČR. Ke konci roku 2021 vyhrál Dynabook IT tendr na kompletní dodávku notebooků se špičkovými bezpečnostními prvky do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Na osvědčenou konstrukci notebooků Dynabook spoléhá již nyní řada institucí. 

430 notebooků pro Poslaneckou sněmovnu ČR

Ověřená spolehlivost a prémiové vlastnosti včetně dlouhé výdrže na baterie a vysoké úrovně zabezpečení uložených dat patřily mezi klíčové prvky, které vedly k vítězství Dynabooku ve významném českém IT tendru. Ve třetím čtvrtletí loňského roku 2021 bylo na základě otevřeného výběrového řízení doručeno více než 400 notebooků Dynabook poslancům České republiky. Sněmovna si vybrala notebooky prémiové řady Dynabook Portégé X30L-J-166.

„Vyhraný tendr do Poslanecké sněmovny vnímáme jako významný posun značky Dynabook v ČR. Pevně věříme, že se profesionální notebooky Dynabook, vyvíjené a vyráběné na základech tradičních a prověřených technologií Toshiby, ve sněmovně osvědčí. Spokojenost poslanců je pro nás velmi hodnotnou referencí pro další rozšíření značky Dynabook do větších firem, které kladou důraz na výkon, odolnost, snadnou implementaci do stávajících systémů a zabezpečení citlivých dat,“ říká Stanka Plavšic, B2B Account Manager pro region CSEE.

Řada Portégé zahrnuje špičkové a lehké firemní notebooky v hořčíkovém šasi s pokročilými funkcemi, splňuje přísné požadavky společnosti Microsoft na zařízení Secured Core, které zajišťují odolnost vůči současným i budoucím kybernetickým hrozbám, a nabízí širokou škálu síťových a komunikačních rozhraní a portů. Všechny notebooky Dynabook staví na ověřených základech původní tradiční značky Toshiba. Profesionálním uživatelům nabízí díky tomu bezproblémový provoz, vysokou míru zabezpečení i vynikající záruční podmínky včetně servisu u zákazníka NBD (Next Business Day).

ČR je evropským průkopníkem systému pro asistovanou realitu Dynabook dynaEdge

Česká pobočka společnosti BOSCH využila jako první velký evropský zákazník výhod chytrých brýlí Dynabook dynaEdge pro asistovanou realitu. Technici na různých místech se díky tomuto systému mohou při řešení obtížných servisních zásahů v terénu spojovat s odborníkem sedícím kdekoli na světě, který vidí přesně to, na čem pracovník na místě pracuje. Kromě hlasové komunikace může odborník do zorného pole technika zasílat podrobné pokyny k vyřešení problému včetně nákresů, schémat či videí. Průzkum, který Dynabook provedl v řadě evropských společností, ukazuje, že rok 2022 bude při rozšiřování systému pro asistovanou realitu a edge computing v Evropě klíčový.

Unikátní podnikové řešení pro asistovanou realitu je vlastním komplexním systémem založeným na chytrých brýlích a minipočítači Dynabook se snadno implementovatelným OS Windows a aplikacemi, které vyhodnocují data přímo na místě a následně posílají do cloudu. Tento způsob práce, kterému se říká „edge computing“, eliminuje zpoždění způsobené odesíláním množství dat ke zpracování do cloudu a zpět. Řešení vytvořené na míru pro konkrétní potřeby dané společnosti může zásadně zlepšit efektivitu při servisních činnostech, výrobě i v mnoha dalších oborech. Možnosti, které tento princip přináší, mohou být aplikovány v naprosté většině průmyslových odvětví, od skladového hospodářství až například po zdravotnictví či leteckou výrobu.

„Česká republika je pro nás významným trhem a realizovaný pilotní projekt implementace našeho unikátního systému pro asistovanou realitu ve společností BOSCH ČR otevřel celou řadu možností a jednání s dalšími významnými evropskými zákazníky. Řešení pro asistovanou realitu pro profesionální využití je spolu s vývojem a výrobou notebooků naším druhým pilířem a následující období bude pro rozvoj těchto technologií klíčové,“ doplňuje Alexander Malienko, Business Unit Director společnosti Dynabook pro východní Evropu, Střední východ a Afriku, uznávaný lídr v oboru ICT, který řídí provozní i strategické B2B aktivity v uvedených regionech.

Základ postavený na klíčových partnerstvích

Intel: Základem úspěchu je úzká spolupráce s největším výrobcem procesorů na světě. Ve stejný den (3. března 2022), kdy dominující výrobce procesorů pro osobní počítače Intel představil novou, již 12. generaci svých procesorů, oznámil Dynabook své první notebooky řady Portégé osazené tímto novým „srdcem“.

Microsoft: Spolupráci se společností Microsoft potvrdil loni Dynabook nejen okamžitou implementací všech nových verzí operačního systému Windows, ale také zapojením do programu Microsoft Shape the Future, který umožňuje školám získávat výhodně vhodná zařízení s Windows 10 optimalizovaná pro studijní využití.

IGEL: V roce 2021 oznámil Dynabook připojení k programu IGEL Ready jako technologický partner pro koncová zařízení a díky tomuto partnerství je nyní operační systém IGEL nové generace validován pro zařízení Dynabook. Tyto notebooky mohou díky tomu využívat další úroveň zabezpečení.

Více informací o noteboocích Dynabook najdete na https://cz.dynabook.com/generic/business-homepage/.

Sledujte nás online

Navštivte naše webové stránky, kde najdete technické údaje a nejnovější informace o produktech. Další informace naleznete na našem blogu. Nebo se s námi spojte na našich sociálních médiích – LinkedIn.

O společnosti Dynabook Inc.

Již více než 30 let představují notebooky a technologie Toshiba standardy pro inovace, kvalitu a spolehlivost. Společnost Dynabook Inc., jejímž většinovým vlastníkem je nyní Sharp Corporation, pokračuje v této tradici poskytováním bohatých hodnot a služeb, které pomáhají našim partnerům a zákazníkům v dosahování jejich cílů.

Další informace naleznete na adrese https://cz.dynabook.com