Kotevním nájemcem v AFI City 1 se stala společnost ŠKODA AUTO

Developerská společnost AFI Europe podepsala nájemní smlouvu se společností ŠKODA AUTO a.s. Ta si v první kancelářské budově v nové čtvrti AFI City, vznikající na rozsáhlém bývalém brownfieldu v Praze 9, pronajme celkem 5 podlaží s téměř 5 000 m2 plochy. Navíc ŠKODA AUTO plánuje v rámci budovy AFI City 1 další expanzi. Největší výrobce automobilů v Česku bude prostor využívat zejména jako kanceláře; jedno celé podlaží bude vyhrazeno pro vzdělávací institut „42 Prague“, kde by během příštích tří let mělo získávat kvalifikaci až 450 studentů. Dalším novým nájemcem budovy AFI City 1 je společnost Nussli (CZ) specializující se na interiérový design a truhlářská řešení. Ta bude působit na 470 m2 plochy. Dalších 600 m2 si v AFI City pronajala francouzská farmaceutická společnost Pierre Fabre zaměřující se především na dermatologii, onkologii, angiologii a dermokosmetiku, kterou pod značkami Avène, A-Derma, Klorane a Ducray prodává v českých a slovenských lékárnách.

„ŠKODA AUTO patří mezi české legendy – dlouhodobě se v tuzemsku drží na prvních příčkách z hlediska tržeb, exportu i pracovních míst. Tomu odpovídají i její požadavky na pracovní prostředí svých zaměstnanců. Považujeme proto za velký úspěch, že si pro kanceláře a institut „42 Prague“ zvolila právě naši budovu a služby,“ komentuje Kateřina Holická, asset manažerka AFI Europe, a dodává: „Institut 42 Prague považujeme za inovativní projekt, který podpoří pozici České republiky na mezinárodním poli v oboru IT. Navíc výborně zapadá do našeho konceptu AFI City jako moderní a dynamické čtvrti.“ Institut 42 Prague je třetím projektem patřícím do vzdělávací sítě „École 42“ v koncernu Volkswagen. Tento didaktický koncept sází zejména na celoživotní vzdělávání a trvalé posilování sociálních dovedností. V budoucnu zde každoročně absolvuje studium 150 programátorů. Hlavními pilíři studia by se měly stát gamifikace, peer learning a peer evaluace. 

„Podle nejnovějších standardů vybavené kancelářské prostory v budově AFI City pro naše zaměstnance představují atraktivní prostředí pro moderní formy coworkingové práce. Strategická poloha v pražských Vysočanech umožňuje výbornou dopravní dostupnost a zároveň je díky krátké dojezdové vzdálenosti z Mladé Boleslavi výhodná i pro organizaci pracovních schůzek v Praze. Kromě vzdělávacího institutu „42 Prague“ budou AFI City trvale využívat také naši experti z oblasti IT a Tech-Hub, společnost Digiteq, SAP kompetenční centrum a další,“ vyzdvihuje výhody nových prostor Karsten Schnake, člen představenstva ŠKODA AUTO pro oblast Nákupu. 

Elegantní kancelářská věž AFI City 1, vysoká 75 metrů, se stala novou dominantou rychle se rozvíjející lokality na území bývalého průmyslového areálu ČKD Slévárny a Moury v pražských Vysočanech. Revitalizace 15hektarového brownfieldu zahrnuje celkem 110 000 m2 kancelářských, obchodních a ubytovacích ploch a také 40 000 m2 bytů. Dokončených a prodaných je všech 470 bytů. V současnosti zde vznikají také dva apartmánové domy určené výhradně pro nájemní bydlení, čítající celkem 640 jednotek. Součástí čtvrti je také rozsáhlý park o rozloze 7 500 m2 s množstvím zeleně, cyklostezkou a prostory pro trávení volného času.

www.afi-city.cz

AFI EUROPE Czech Republic je předním investorem a developerem v oblasti komerčních a bytových nemovitostí. V České republice společnost působí od roku 1997, kde dokončila celou řadu úspěšných projektů: nákupní centra Palác Flora a AFI Palác Pardubice, rezidenční komplexy Korunní Dvůr, Tulipa Rokytka, Tulipa Modřanská rokle a Tulipa City nebo logistický park D8 European Park. Na poli kancelářských nemovitostí dosud realizovala tři fáze administrativního centra Classic 7 Business Park, AFI Karlín, AFI Vokovice a AFI City 1. V procesu výstavby je rozsáhlé portfolio nájemních bytů, které vyrostou v projektech AFIHOME Karlín v Praze 8, AFIHOME Třebešín v Praze 3 a v multifunkčním areálu AFI City (AFIHOME Kolbenova) na městském brownfieldu v Praze 9. V dubnu 2021 společnost rozšířila své dosavadní portfolio o akvizici administrativního komplexu Avenir Business Park v Nových Butovicích.