Za účelem navýšeni výcvikových schopností kupuje Jordánské královské letectvo (RJAF) 10 vrtulníků Bell 505

Akaba, Jordánsko (2. listopadu 2022) Společnost Bell Textron Inc., dceřiná firma Textron Inc. (NYSE: TXT), včera na výstavě a konferenci The Special Operations Forces Exhibition & Conference (SOFEX), která se koná v jordánské Akabě oznámila, že s Jordánským královským letectvem (RJAF) podepsala smlouvu na dodávku 10 vrtulníků Bell 505. 

Smlouva zahrnuje dodávku samotných strojů vybavených výcvikovým zařízením a komplexní počítačový výcvikový balíček pro základní a pokročilý letecký výcvik na vrtulových strojích v letecké škole krále Husajna v jordánském Mafraku.

„Je nám velkou ctí a potěšením oznámit, že si Jordánské královské letectvo vybralo vrtulníky Bell 505 jako svoje výcvikové stroje a naše společnost se může podílet na přípravě pilotů“, uvedl Patrick Moulay, senior viceprezident společnosti Bell pro mezinárodní komerční prodej. 

Sameer Rehman, výkonný ředitel pro Afriku a Blízký východ společnosti Bell k tomu dodal: „V rámci našeho závazku poskytnout jordánským ozbrojeným silám, královskému letectvu a potažmo všem obyvatelům země vyspělé výcvikové produkty sehrají – zejména s ohledem na rostoucí operační potřeby a výzvy – stroje Bell 505 sehrají klíčovou roli při zajištění připravenosti budoucích kadetů.” 

„Nesmírně nás těší, že vrtulníky Bell 505, které výtečně doplní naši stávající flotilu výcvikových strojů, umožní pilotům se připravovat k výkonu služby na vysoce moderních výcvikových strojích. Objednaných deset strojů představuje mnohonásobné navýšení operačního nasazení a výrazně pomůže posílit schopnosti jordánských vzdušných sil,“ sdělil brigádní generál Mohammad F. Hiyasat, velitel RJAF.

Bell dodal první vrtulník 505 v roce 2017. K dnešnímu dni jich je v provozu 400 na šesti kontinentech; oblíbili si ho jak civilní, tak armádní zákazníci, neboť stroj nabízí kombinaci robustního vysokého výkonu, nízké spotřeby paliva a nízkých pořizovacích i provozních nákladů. Bell 505 byl navržen v prvé řadě s ohledem na bezpečnost, výkon a cenovou dostupnost a kombinuje osvědčené systémy s pokročilými technologiemi jako je plně integrovaná sada avioniky Garmin a dvoukanálový motor řízený systémem FADEC. V kategorii lehkých jednoduchých vrtulníků, které tvoří páteř výcvikových strojů po celém světě, patří tyto stroje mezi nejoblíbenější vrtulníky pro přípravu budoucích pilotů na nesčetné výzvy, kterým budou čelit na nejrůznějších misích.

SOFEX je přední světovou výstavou speciálních sil a vnitřní bezpečnosti, kterou založilo Jeho Veličenstvo král Abdulláh II. s cílem poskytnout platformu pro prezentaci a demonstraci nového a inovativního vybavení a technologií v oblasti bezpečnostních operací. V současné době se koná již 13. ročník.

###

O společnosti Bell 

Myslíme nad rámec toho, co děláme. Již více než 85 let měníme zážitek z létání a toho, kam až se můžeme dostat. Byli jsme prvními, kdo prolomil hranici zvuku a kdo získal certifikaci pro komerční vrtulník. Byli jsme na palubě první lunární mise NASA a uvedli jsme na trh pokročilý systém s překlopnými rotory. Dnes definujeme pokročilou leteckou mobilitu a nastavujeme její standardy. Kromě centrály ve Fort Worth v americkém Texasu působíme jako dceřiná společnost Textron Inc. v dalších strategických lokalitách po celém světě. Díky tomu, že více než čtvrtina našich kolegů sloužila v armádě, je naší vášní pomáhat právě armádě plnit její mise. Naše průlomové inovace přinášejí zákazníkům výjimečné zážitky. Efektivně, spolehlivě a v první řadě bezpečně.

O společnosti Textron

Textron Inc. je multioborová společnost, která využívá svou globální síť leteckých, obranných, průmyslových a finančních podniků k tomu, aby zákazníkům poskytovala inovativní řešení a služby. Textron je známý po celém světě díky svým silným značkám, jako jsou Bell, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Arctic Cat, Textron Systems a TRU Simulation + Training. Další informace naleznete na adrese: www.textron.com.

Některá prohlášení v této tiskové zprávě jsou plánovaná prohlášení, které mohou obsahovat výnosy a tržby nebo popisovat strategie, cíle, výhledy apod. Toto prohlášení se vztahuje pouze k datu, kdy bylo vydáno, a naší povinností není jej v budoucnosti aktualizovat či revidovat. Tato tvrzení podléhají známým a neznámým rizikům, nejistotám a dalším faktorům, které mohou způsobit, že se naše skutečné výsledky budou významně lišit od těch, které jsou v těchto výhledových prohlášeních uvedeny, včetně mimo jiné efektivnosti investic do výzkumu a vývoje nových produktů, případně neočekávaných výdajů nebo zpoždění v souvislosti se uváděním významných nových produktů nebo programů. Dále mezi tyto okolnosti patří změna priorit nebo snížení výdajů na obranu vlády USA, včetně těch, které se týkají vojenských operací v zahraničí; změny celosvětových ekonomických nebo politických podmínek, které ovlivňují poptávku po našich produktech, úrokové sazby nebo směnné kurzy; naše schopnost fungovat podle očekávání a kontrolovat náklady na základě smluv s vládou USA; kompetence vlády USA jednostranně upravovat nebo ukončovat své smlouvy s námi podle potřeb vlády USA nebo pro naše neplnění, měnit platné zásady zadávání veřejných zakázek a účetnictví nebo za určitých okolností zadržovat platby nebo nás pozastavit nebo vyloučit jako dodavatele způsobilého k získání budoucích zakázek; změny v prioritách financování zahraničního vojenského sektoru nebo rozpočtová omezení a rozhodnutí anebo změny vládních nařízení nebo politik týkajících se vývozu a dovozu vojenských a komerčních produktů; a problémy s výkonem u klíčových dodavatelů, subdodavatelů nebo obchodních partnerů.