Dell Technologies představuje portfolio řešení a služeb Dell AI Factory na podporu rozvoje AI ve firmách

Praha, 23. května 2024 – Společnost Dell Technologies představuje Dell AI Factory – nejširší portfolio infrastruktury, řešení a služeb pro umělou inteligenci (AI) na trhu, od zařízení přes datové centrum až po cloud, včetně přístupu k otevřenému ekosystému technologických partnerů. Nová nabídka zákazníkům usnadní vytváření aplikací umělé inteligence, které budou splňovat jejich jedinečné potřeby, a to prostřednictvím tradičního nákupu nebo na základě předplatného modelu Dell APEX.

„Umělá inteligence mění svět podnikání nebývalým tempem. Datová centra musí být od základu koncipována tak, aby rychlostí a kapacitou zvládala nároky AI, zatímco nové počítače s AI zvyšují produktivitu a usnadňují spolupráci,“ říká Jeff Clarke, místopředseda představenstva a provozní ředitel společnosti Dell Technologies. „Je zapotřebí nová IT infrastruktura a zařízení, která jsou speciálně vytvořena pro specifické požadavky umělé inteligence. Dell AI Factory pomáhá zákazníkům urychlit zavádění AI díky nejširšímu portfoliu řešení a služeb pro AI na světě a také díky celému ekosystému technologických partnerů. Nabízí vhodně dimenzované varianty a větší kontrolu nad implementacemi AI v lokálních, edge a cloudových prostředích.“

Infrastruktura pro dosažení každého cíle v oblasti umělé inteligence

Základem Dell AI Factory je ucelené portfolio společnosti Dell zahrnující klientská zařízení, servery, úložiště, sítě a ochranu dat. Společnost Dell rozšiřuje toto portfolio o nové nabídky:

  • Dell představuje nejširší portfolio osobních počítačů Copilot+ vybavených procesory Snapdragon X Elite a Snapdragon X Plus2 a novou AI technologií od společnosti Microsoft. Jedná se o notebooky určené profesionálům a spotřebitelům, které obsahují integrovanou umělou inteligenci s vysokým výkonem a výjimečnou výdrží baterie. AI počítače pomohou uživatelům snadno zvládat veškeré úlohy a pracovní postupy díky kombinovanému výpočetnímu výkonu grafické (GPU), procesorové (CPU) a neurální jednotky (NPU). 
  • Plně flashové souborové úložiště Dell PowerScale F910 reaguje na potřeby náročných aplikací umělé inteligence, kde urychluje získání výstupů díky výkonu vyššímu až o 127 % a mimořádně vysoké hustotě.
  • PowerScale: Project Lightning je nová, vysoce výkonná softwarová architektura paralelního souborového systému, která bude integrována do zařízení PowerScale s cílem zkrátit dobu učení u rozsáhlých a složitých pracovních postupů umělé inteligence.
  • Řešení Dell pro ochranu AI dat pomáhá zákazníkům chránit kritické AI aplikace a data pomocí softwaru na ochranu dat, zařízení a referenčního návrhu, který zjednodušuje nasazení.
  • Dell PowerSwitch Z9864F-ON s čipovou sadou Broadcom Tomahawk 5 zdvojnásobuje síťový výkon aplikací umělé inteligence díky moderní síťové architektuře, která zajišťuje vysokou propustnost, nízkou latenci a snadnou škálovatelnost a vyhovuje nejnáročnějším síťovým prostředím.
  • Dell PowerEdge XE9680 podporuje ethernetové adaptéry Broadcom 400G PCIe Gen 5.0. Kombinace hardwaru PowerEdge, PowerSwitch Z9864F-ON a ethernetových adaptérů 400G PCIe Gen 5.0 umožňuje organizacím dosáhnout vyššího výkonu, škálovatelnosti a efektivity vybudováním robustních ethernetových sítí.
  • Inovace síťového operačního systému Enterprise SONiC Distribution zvyšují výkon AI, zatímco software SmartFabric Manager pro SONiC zjednodušuje nasazení, orchestraci a správu životního cyklu a poskytuje ucelený přehled o síťové architektuře SONiC. 

Rychlejší dosažení ekonomických přínosů AI díky spolupráci s ekosystémem předních partnerů 

Hluboká spolupráce mezi společností Dell a předními partnery v ekosystému přináší úzce provázaná řešení a usnadňuje zákazníkům začátky s AI. 

  • Dell Technologies je prvním poskytovatelem infrastruktury, který spolupracuje se společností Hugging Face a nabízí optimalizované lokální nasazení generativních modelů umělé inteligence. Dell Enterprise Hub na platformě Hugging Face umožňuje organizacím snadno a bezpečně trénovat a nasazovat otevřené, přizpůsobené velké jazykové modely (LLM) na lokální infrastruktuře Dell. Tato nabídka zkracuje dobu, kterou zákazníci potřebují k vytváření vlastních aplikací AI pro různé účely, jako jsou konverzační rozhraní nebo zákaznická podpora, a je dostupná přímo v rámci otevřené platformy Hugging Face určené tvůrcům AI.
  • Dell Technologies pokračuje ve spolupráci s firmou Meta na zjednodušování zavádění modelů Meta Llama 3 na lokální infrastruktuře Dell. K tomuto účelu poskytuje výsledky testů, údaje o výkonu a implementační scénáře.  
  • Dell AI řešení pro Microsoft Azure AI urychluje nasazení služeb umělé inteligence, jako je přepis řeči a překlad, postavených na platformě Dell APEX Cloud Platform pro Microsoft Azure.

Zjednodušení cesty k umělé inteligenci díky rozšířenému portfoliu služeb

Společnost Dell rozšiřuje své rozsáhlé portfolio profesionálních služeb v oblasti umělé inteligence s cílem pomáhat zákazníkům dosahovat lepších výsledků u AI projektů. 

  • Implementační služby pro řešení Microsoft Copilot prostřednictvím odborného poradenství pomáhají podnikům transformovat způsob práce zaváděním technologie Microsoft Copilot pro GitHub, Windows, bezpečnost a prodej.
  • Akcelerační služby pro Dell Enterprise Hub on Hugging Face zkracují dobu potřebnou k rychlému vytvoření prototypu umělé inteligence pomocí portálu Dell on Hugging Face a poskytují strategické poradenství při výběru nástrojů a modelů a jejich nastavení pro daný účel.

Nabídka Dell AI Factory s technologiemi NVIDIA se rozšiřuje s cílem urychlit zavádění umělé inteligence

Společnost Dell Technologies rozšířila nabídku Dell AI Factory s technologiemi NVIDIA o nové servery, edge zařízení, pracovní stanice, řešení a služby. Nabídka Dell AI Factory s technologiemi NVIDIA, oznámená v březnu, urychluje zavádění umělé inteligence tím, že poskytuje integrované technologie společností Dell a NVIDIA nebo předem ověřená kompletní řešení.

Dostupnost

  • XPS 13 a Inspiron 14 Plus jsou nyní k dispozici k předobjednáni.
  • Modely Latitude 7455, Inspiron 14 a Latitude 5455 budou k dispozici v následujících měsících.
  • Dell PowerScale F910 bude celosvětově k dispozici od 21. května 2024.
  • Řešení Dell Solution for AI Data Protection bude k dispozici v první polovině roku 2024.
  • Dell PowerSwitch Z9864F-ON a vylepšení operačního systému Enterprise SONiC Distribution budou celosvětově k dispozici v srpnu 2024.
  • Nástroj SmartFabric Manager pro SONiC bude k dispozici v Severní Americe, regionu EMEA a Asii/Pacifiku v srpnu 2024.
  • Ethernetové adaptéry Broadcom 400G PCIe Gen 5.0 budou k dispozici v serverech PowerEdge XE9680 od července 2024.
  • Řešení Dell pro služby Microsoft Azure AI Services bude celosvětově dostupné od 2. čtvrtletí 2024.
  • Dell Enterprise Hub na Hugging Face bude celosvětově k dispozici od 21. května 2024. 
  • Implementační služby pro řešení Microsoft Copilot jsou již celosvětově k dispozici.
  • Akcelerační služby pro Dell Enterprise Hub na platformě Hugging Face budou k dispozici v Severní Americe, regionu EMEA a Asii/Pacifiku koncem května 2024.

O společnosti Dell Technologies

Dell Technologies pomáhá organizacím a jednotlivcům budovat jejich digitální budoucnost, transformovat způsob, jakým pracují, žijí a baví se. Společnost poskytuje a dodává zákazníkům nejkomplexnější a nejinovativnější portfolio technologií a služeb, aby dokázali úspěšně konkurovat v dnešní datové éře.