Cesta k virtualizaci podniků a zabezpečení cloudů začíná u společnosti Trend Micro

Společnost Trend Micro představila dvě nové verze produktů, které dále rozšiřuje její strategii v oblasti vizualizace a zabezpečení cloudu a umožní podnikům získat výhody virtualizace a cloud computingu, aniž by se musely vzdát vysoké úrovně zabezpečení.

Trend Micro™ SecureCloud 1.1 nabízí prostřednictvím šifrování v cloudu ochranu dat na podnikové úrovni a Trend Micro™ Deep Security 7.5 Update 1 nabízí lepší výkon, díky němuž dokáže virtuální zařízení Deep Security zajistit detekci a prevenci narušení bez agenta a s pomocí produktu VMware vShield™ Endpoint dosáhne vyšší hustoty virtuálních počítačů. (TZ)

Tyto produkty si získaly uznání na trhu i v odborných kruzích:

  • Agentura IDC informovala, že si společnost Trend Micro zajistila největší podíl na celosvětovém trhu se zabezpečením serverů.
  • Podle zprávy organizace Tolly Group podává Trend Micro Deep Security v oblasti využití klíčových systémových prostředků lepší výkon než tradiční antivirová řešení firem Symantec a McAfee a ve srovnání s nimi umožňuje organizacím dosáhnout více než trojnásobku hustoty virtuálních počítačů. Tato vyšší hustota přináší úsporu kapitálových a provozních výdajů, protože znamená menší nároky na hardware a vyšší návratnost investic do virtualizace.
  • Antimalware Trend Micro Deep Security bez agenta vyvolal na trhu velkou vlnu zájmu a za 3 měsíce, kdy je toto řešení na trhu, získalo asi 200 nových zákazníků.  Zhruba polovina z nich si produkty Trend Micro pořizuje poprvé, což jasně ukazuje, že klasická antimalwarová řešení na trhu nedostačují potřebám zákazníků ve virtualizovaných prostředích.
  • Trend Micro SecureCloud se v současné době může pyšnit aktivními uživateli infrastruktury cloudů Amazon EC2, Eucalyptus či VMware vCloud® a v budoucnu přibudou i další varianty prostředí cloud computingu.

Trend Micro: Zabezpečení cesty k virtualizaci a cloudu

Trend Micro mapuje potřeby podnikového zabezpečení ve třech fázích vývoje: cesta k zabezpečení virtualizace začíná konsolidací serverů, pokračuje rozšířenou virtualizací serverů a desktopů a otevírá cestu k veřejným cloudům. Cesta k zabezpečení podnikových cloudů začíná soukromými cloudy a přes hybridní cloudy směřuje až ke cloudům veřejným.

„Většina zákazníků má za sebou první etapu cesty, kterou završila zabezpečením zátěže virtualizovaných serverů za pomoci tradičních metod síťového zabezpečení,“ poukazuje John Maddison, výkonný generální ředitel obchodní divize datových center společnosti Trend Micro.

„V roce 2011 se budou zákazníci snažit optimalizovat výkon virtuálního zabezpečení, protože budou do virtuálního prostředí přenášet aplikace s většími nároky na provoz sítě. A to zahrnuje i bezpečnostní technologie integrované s virtualizačními platformami. Firmy podnikají první kroky směrem k hybridním cloudům a ochrana dat bude kritickým problémem. Citlivá data se postupně přemisťují mimo ochranný perimetr firemních firewallů a firmy si nad nimi musí udržet kontrolu,“ dodává Maddison.

Virtualizace urychlila transformaci datových center v soukromé cloudy a stala se katalyzátorem cloud computingu. Dnes organizace zavádějí technologie soukromých cloudů a je pro ně čím dál jednodušší přesouvat aplikace z firemních serverů do veřejného cloudu. Podle Trend Micro stačí, aby poskytovatelé veřejných cloudů dokázali vyřešit problémy, kterých se podniky obávají nejvíc a které jsou hlavní překážkou plošného využití cloudů, totiž dostupnost a omezení přístupu, a firmy mnoho svých aplikací zcela přesunou do veřejných cloudů. Přesto si budou větší podniky pro některé své aplikace ještě delší dobu udržovat soukromé cloudy.

Trend Micro: Vícevrstvá ochrana pro virtualizovaná prostředí a prostředí cloudů

Trend Micro nabízí zabezpečení „z cloudu“ pomocí infrastruktury Trend Micro™ Smart Protection Network™ a zabezpečení „pro cloud“ pomocí serverových a šifrovacích technologií. Nabízí vícevrstevnou ochranu dat, která se nacházejí v soukromých nebo veřejných cloudech, ale i ve virtualizovaném prostředí.

  • Trend Micro SecureCloud™ vylepšuje a rozšiřuje zabezpečení a ochranu dat, jak zákazník postupuje od virtualizace směrem k soukromým a veřejným cloudům.  Pomocí šifrování a správy klíčů řízené zásadami chrání SecureCloud data v cloudu a umožňuje flexibilní přechod mezi různými dodavateli cloudů, aniž by byl zákazník vázán na šifrovací systém některého z nich.

SecureCloud zajišťuje kontrolu nad tím, kde a jak lze k datům přistupovat, prostřednictvím ověřování identity a reputace serverů požadujících přístup k zabezpečeným úložištím.  Brání informace před neoprávněným prozrazením nebo odcizením, pomáhá zajistit dodržování nároků šifrování a automaticky usnadňuje vydávání šifrovacích klíčů.

Vylepšení, která přináší nejnovější verze produktu SecureCloud, umožňují podnikům větší kontrolu nad daty v cloudu. Nyní mohou zákazníci spravovat své šifrovací klíče pro prostředí Amazon EC2, Eucalyptus a VMware vCloud z hostované služby Trend Micro SecureCloud nebo ze serveru klíčů SecureCloud spuštěného ve vlastním fyzickém datovém centru.

  • Trend Micro™ Deep Security nabízí pokročilou ochranu virtualizovaných systémů. Aktuální verze produktu Deep Security představená v srpnu 2010 (viz tisková zpráva zde) přidala do sestavy specializovaných bezpečnostních technologií, tvořené moduly IDS/IPS, ochrany webových aplikací, firewallu, monitorování integrity a kontroly protokolů, také ochranu proti malwaru bez agenta. Deep Security je úzce integrovaný s produktem VMware vShield Endpoint, a umožňuje tak společnosti Trend Micro zajistit antimalware a prevenci narušení pro virtuální počítače bez nutnosti instalace vlastního či cizího agenta na jednotlivých virtuálních počítačích, takže spotřebuje méně prostředků systému VMware vSphere® a umožňuje dosáhnout vyšší hustoty virtuálních počítačů.

V současnosti zůstává Trend Micro i nadále prvním a jediným bezpečnostním řešením na trhu, které nabízí tento antivirus bez agenta pro platformu VMware.

Podpůrné citace

„Pro firmy bude velkým problémem, jak pokračovat z bodu, v němž se dnes nacházejí, přes přechodné či hybridní období ke svému cíli. Dostatečnou flexibilitu pro tyto účely nabízejí řešení poskytující zabezpečení z cloudu, např. od společnosti Trend Micro. Organizace, které směřují ke cloud computingu, se mohou spolehnout, že Trend Micro zajití bezpečnost jejich dat, ať už se nacházejí kdekoli.“

Bill Gillis, technický ředitel pro internetové zdravotnické systémy, Beth Israel Deaconess Medical Center

„Vize zabezpečení cloud computingu je jasná: přiměřené zabezpečení v každém koncovém bodě výpočetního prostředí a zabezpečení dat prostřednictvím šifrovacích metod, které zajistí bezpečné uložení šifrovacích klíčů, jež řídí přístup k datům. Nové produkty Trend Micro oba tyto požadavky splňují a umožňují podnikům zaměřit se na tu oblast cloud computingu, která dělá vedoucím IT oddělení největší obavy: zabezpečení.“ Bernard Golden, generální ředitel společnosti HyperStratus

„Jsme nadšení novou verzí Trend Micro Deep Security, která nabízí našim zákazníkům příležitost využít ekonomických výhod virtualizace a cloud computingu, aniž by museli obětovat zabezpečení. Schopnosti produktu Deep Security v oblasti pokročilých technologií, jako jsou antimalware, prevence narušení, ochrana webových aplikací či monitorování integrity poskytované pro fyzické, virtuální i cloud servery, ať už bez agenta nebo ve formě virtuálního zařízení, jsou opravdu jedinečné.“ Chris Reed, INXI, Partner roku společnosti VMware pro rok 2010

„VMware úzce spolupracuje se společností Trend Micro a pomáhá zajistit kompatibilitu Trend Micro Deep Security v rámci prostředí VMware. Produkt Deep Security, který využívá technologii VMware vShield™, nabízí odpovídající zabezpečení, ovladatelnost a výkon pro dynamická datová centra a je klíčovou komponentou pro zabezpečení cesty zákazníků k virtualizaci.“ Parag Patel, vicepresident VMware pro globální strategické aliance

Podpůrné materiály:

  • Nedávná zpráva organizace Tolly Group uvádí, že Trend Micro Deep Security se svou architekturou antimalwaru bez agenta je při využívání klíčových systémových prostředků ve virtuálních prostředích až 11krát efektivnější než konkurenční řešení společností Symantec a McAfee. Tato zpráva zároveň ukázala, že ve srovnání s nimi dokáže Deep Security podporovat více než trojnásobnou hustotu virtuálních počítačů. Úplné znění zprávy naleznete zde.
  • V nedávné zprávě IDC byla společnost Trend Micro vyhodnocena jako dodavatel s největším tržním podílem na celosvětovém trhu zabezpečení serverů, což dále potvrzuje její vedoucí pozici v oblasti zabezpečení virtualizace a cloudu. Příslušné oznámení naleznete zde.
  • Další informace o nejnovějších inovacích Trend Micro v oblasti zabezpečení virtualizace naleznete zde.
  • Aktuální diskuse o tom, kam směřuje cloud a co je v sázce, naleznete v blogu Cloud Security Blog.
  • Chcete-li zjistit, jak společnost Trend Micro využívá nejnovější produkty a API VMware, aby pomohla zákazníkům VMware zabezpečit jejich prostředí, navštivte tyto stránky.
  • A konečně, společnost Trend Micro nedávno představila svůj nový slogan: „Securing Your Journey to the Cloud“ (Pro vaši bezpečnou cestu ke cloudu), který ukazuje její jednoznačné zaměření a vedoucí pozici v oblasti zabezpečení fyzických a virtuálních prostředí i prostředí cloud computingu. Další informace o nejnovějších inovacích Trend Micro v oblasti zabezpečení cloudu a virtualizace naleznete na našich nových stránkách věnovaných cloud computingu zde.

VMware, VMware vCloud, VMware vShield a VMware vSphere jsou registrované ochranné známky anebo ochranné známky společnosti VMware, Inc. ve Spojených státech amerických, případně v jiných zemích. Použití slova „partner“ nebo „partnerství“ neznamená vztah právního partnerství mezi společností VMware a jinou společností.

O společnosti Trend Micro

Společnost Trend Micro Inc., globální leader v oblasti zabezpečení internetového obsahu, byla založena roku 1988 a má více než dvacetileté zkušenosti s budováním bezpečnějšího světa, kde si mohou spotřebitelé i podniky vyměňovat digitální informace. Sídlí v Tokiu a zaměstnává více než 4400 lidí ve 23 zemích světa. Jako průkopník stojí v první linii svého oboru. Rozvíjí technologie integrovaného řízení hrozeb pro ochranu kontinuity provozu, osobních informací a majetku před malwarem, spamem, úniky data a nejnovějšími webovými hrozbami.

Další informace o nejnovějších hrozbách získáte z TrendWatch na adrese www.trendmicro.com/go/trendwatch .

Flexibilní řešení Trend Micro jsou nepřetržitě podporována experty v oboru zpravodajství a analýzy hrozeb po celém světě.

Tato řešení jsou založena na platformě Smart Protection Network, inovační infrastruktuře typu cloud-klient, která spojuje propracovanou technologii kontroly reputace, smyčky zpětné vazby a odborné znalosti výzkumných pracovníků TrendLabs℠, a zajišťuje tak okamžitou ochranu před nejnovějšími hrozbami. Důvěryhodná bezpečnostní řešení Trend Micro sahají od produktů pro jednotlivá spotřebitelská PC až po zabezpečení a řízení hrozeb na úrovni velkých korporací. Produkty Trend Micro prodávají obchodní partneři z celého světa. Další informace naleznete na adrese www.trendmicro.cz