TrustPort představuje další generaci svého antiviru

Bezpečnostní software značky TrustPort pro ochranu osobních počítačů vstupuje na trh ve zbrusu nové verzi. Vedle tradičně vynikající antivirové ochrany, filtrování spamu, firewallové ochrany, rodičovského zámku a jiných bezpečnostních nástrojů přináší také další užitečné funkce. Patří mezi ně sledování potenciálně nebezpečných aktivit aplikací, kontrola přístupu k vybraným složkám či zařízením a správa automatického spouštění výměnných médií. (TZ)

Nová generace antivirového softwaru zahrnuje trojici produktů, které jsou určené pro použití na přenosných i stolních počítačích, a to jak v domácnostech, tak ve firmách. TrustPort Antivirus 2012 zajišťuje ochranu souborového systému proti virům a jinému škodlivému softwaru; současně neustále sleduje běh instalovaných aplikací a dokáže účinně zastavit jakoukoli podezřelou činnost. Tomuto účelu slouží nová funkce pod názvem aplikační inspektor.

Dalším produktem v řadě je TrustPort Internet Security 2012, jenž nabízí vedle již jmenovaných funkcí také kontrolu elektronické pošty na přítomnost virů a spamu, kontrolu stránek a souborů, stahovaných z webu, či kontrolu příchozích a odchozích spojení prostřednictvím osobního firewallu. Řadu zásuvných modulů pro poštovní klienty Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Mail, Mozilla Thunderbird rozšířil modul pro aplikaci The Bat. Tradiční součástí je rodičovská ochrana.

Náročnějším uživatelům je určen produkt TrustPort Total Protection 2012, obsahující všechny funkce dvou předchozích plus celou skupinu nástrojů pro zabezpečení soukromých dat proti odcizení a zneužití. Umožňuje tak dvojí způsob šifrování souborů a složek nebo také dokonalou skartaci již nepoužívaných citlivých dat. Novinkou je povolení či blokování přístupu k vybraným složkám pro dané uživatele; podobně lze spravovat také přístup k paměťovým zařízením. K bezpečnosti dále přispěje správa výměnných médií a jejich automatického spouštění.

„Nová generace produktů přenáší bezpečnost uživatele při online práci a zábavě na jednoznačně vyšší úroveň,“ komentuje událost Marcela Parolková, vedoucí obchodního oddělení firmy TrustPort. „Jsme přesvědčeni, že si nové produkty získají široký zájem zákazníků.“ K úspěšnému prodeji a nasazení v podnikové sféře přispěje nová verze centrální správy TrustPort Management.

Profil společnosti TrustPort

TrustPort je přední výrobce bezpečnostního softwaru. V mnoha nezávislých testech se TrustPort řadí ke světové špičce v oblasti bezpečnostních řešení pro informační a komunikační technologie. Nedávné testy realizované společnostmi Virus Bulletin a AV-Comparatives potvrdily prominentní pozici TrustPortu v antivirovém odvětví. Produkty firmy TrustPort jsou nabízeny v několika jazykových mutacích a chrání firmy a domácnosti ve více než stovce zemí světa. Společnost TrustPort patří do Cleverlance Group, která se řadí mezi přední středoevropské podniky poskytující řešení a služby v oblasti informačních technologií.

Pro více informací prosím navštivte stránky www.trustport.com