Servodata představují nové složení představenstva

Praha, 20. října 2011 – V souvislosti s nedávným kapitálovým vstupem investiční společnosti Genesis Capital do společnosti Servodata proběhla valná hromada akcionářů s volbou nového představenstva a dozorčí rady. (TZ)

Předsedou představenstva se stal Rostislav Jirkal, generální ředitel a významný akcionář společnosti Servodata. Do funkcí místopředsedů byli jmenováni Martin Malý, obchodní ředitel Servodat, a Ondřej Vičar, Investment Manager společnosti Genesis Capital. V představenstvu dále zasedne Eva Pešková, personální a provozní ředitelka Servodat, a Jan Knyttl, ředitel divize Abakus.

Post předsedy dozorčí rady bude zastávat Jan Tauber, ředitel společnosti Genesis Capital. Novým členem dozorčí rady se stal Marek Hoščálek, Partner Genesis Capital. Třetím členem dozorčí rady bude Vladimíra Kuklovská, která tuto funkci zastávala i v uplynulém období.

„Rozšíření představenstva Servodat o další členy nejvyššího vedení firmy posiluje zapojení klíčových manažerů do realizace naší nové strategie pro posílení pozice na trhu,“ řekl Rostislav Jirkal, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Servodata.

„Nové složení řídících orgánů společnosti Servodata přesně vystihuje naši pozici finančního investora, který pečlivě kontroluje výkonnost a výsledky, ovšem nezasahuje do strategie či dokonce každodenního řízení firmy. Management Servodat má v tomto ohledu naši plnou důvěru,“ dodal Jan Tauber, ředitel společnosti Genesis Capital a předseda dozorčí rady Servodat.

O společnosti Servodata

Servodata  se dlouhodobě specializují na oblast podnikové infrastruktury. Portfolio zahrnuje storage produkty a komponenty pro ukládání dat, bezpečnostní technologie a infrastrukturní software včetně licenční správy. Servodata patří s konsolidovaným obratem 1,01 miliardy korun v roce 2010 do první třicítky ICT společností na českém i slovenském trhu. Dynamicky se rozšiřující síť obchodních partnerů Servodat čítá více než 500 společností.

Společnost získala certifikace Systému řízení jakosti ISO 9001:2000, Systému řízení bezpečnosti informací ISO 27001:2005 i certifikaci „TAJNÉ“ udělenou Národním bezpečnostním úřadem. Servodata mají přímý vztah k výrobcům, spolupracují s partnerskými sítěmi dodavatelů řešení, systémových integrátorů a prodejců. Od založení v roce 1991 působí v regionu EMEA, s centrálou v Praze a pobočkou v Bratislavě.

Další informace najdete na webových stránkách www.servodata.net.

Genesis Capital

Společnost Genesis Capital nabízí malým a středním podnikům v České republice a na Slovensku financování jejich dalšího úspěšného růstu a rozvoje. Prostřednictvím fondů rozvojového kapitálu (private equity), které spravuje, již podpořila více než dvacet dynamických českých a slovenských podniků; mnohé z nichž se díky spolupráci s Genesis Capital dostaly na špičku ve svém oboru. Celkem již Genesis Capital zajistil českým a slovenským firmám na jejich rozvoj více než dvě miliardy korun.

Od svého vzniku v roce 1999 společnost Genesis Capital spravovala tři fondy rozvojového kapitálu s celkovým objemem téměř 100 milionů eur. Dva z těchto fondů již českým a slovenským firmám zprostředkovaly veškerý kapitál, který měly k dispozici, pro další investice je v současnosti otevřen nejmladší fond Genesis Private Equity Fund II s velikostí 40 milionů eur. Mezi společnosti, do kterých Genesis Capital investoval, patří například AB Facility, pietro filipi, CCS, ETARGET, Gumotex, Energetické strojírny Brno, Roltechnik, Profimedia, Vydis, GTH CATERING a další.

Fondy společnosti Genesis Capital představují v současném prostředí, charakterizovaném obtížným přístupem malých a středních podniků ke standardnímu bankovnímu financování, výhodnou alternativu, jak si firmy s potenciálem růstu mohou zajistit potřebný kapitál, zaměřují se ale také na financování odkupů firem (buy-outs). Mezi jejich investory patří mimo jiné Evropská banka pro obnovu a rozvoj, Česká spořitelna a belgická investiční společnost Gimv.