Projekt eDocházka získal cenu kvality od společnosti SAP

PRAHA, 3. listopadu 2011 – Společnosti ŠKODA a S&T CZ dnes v Praze získaly již druhé významné ocenění za projekt eDocházka. Po vítězství v soutěži IT projekt roku 2010 vyzdvihli jeho kvality porotci soutěže SAP CEE Quality Awards 2011, kteří mu v regionu střední a východní Evropy udělili druhé nejvyšší ocenění v kategorii implementace ve středních a velkých podnicích. (TZ)

Projekt eDocházka společnosti ŠKODA poskytuje komplexní přehled docházky – od detailních údajů jednotlivých zaměstnanců až po souhrnné přehledy. „eDocházka největší české automobilce umožňuje efektivní zpracování docházky s kontrolou dodržování firemních pravidel. Jejím prostřednictvím lze sledovat přítomnost a nepřítomnost pracovníků, plánovat pohotovosti či sledovat čerpání dovolené a přesčasů a vyhodnocovat produktivitu práce,“ řekl Jaroslav Šafránek, manažer pro klíčové zákazníky společnosti S&T CZ.

Tvrdá konkurence na automobilovém trhu vyžaduje, aby společnost ŠKODA dokázala vytěžit maximum ze svých interních procesů, a právě v tom firmě systém elektronického sledování docházky významně usnadňuje práci. „Automatický sběr dat prostřednictvím čipových karet a propojení s terminály nám umožnily nahradit starší systém papírových dokumentů. Díky tomu odpadlo manuální zpracování a vyhodnocování přítomnosti zaměstnanců, což významně optimalizuje práce spojené se mzdovým vyúčtováním,“ uvedla Hana Antošová, vedoucí Procesní a systémové integrace řídících a podpůrných procesů ze společnosti ŠKODA.

S eDocházkou má také každý zaměstnanec okamžitý přehled o čerpání pracovní doby, přesčasech a dovolených. „Data z našeho systému docházky jsou transparentní a kdykoli k dispozici. Dosáhli jsme zefektivnění procesu sledování přítomnosti na pracovišti a zpracování mezd, což mělo pozitivní vliv na motivaci zaměstnanců,“ shrnuje celkový efekt projektu Hana Antošová.

Soutěž SAP Quality Awards oceňuje každoročně nejlepší projekty z pohledu kvality, projektového vedení, funkcionality a rozsahu realizovaného projektu.

O společnosti S&T CZ

Společnost S&T CZ je jedním z největších systémových integrátorů v České republice. Firma je součástí nadnárodní skupiny S&T AG, předního evropského dodavatele IT řešení a služeb, zastoupeného vedle Rakouska v 19 dalších zemích střední a východní Evropy. S&T AG čítá přibližně 2200 zaměstnanců.

S&T CZ v Česku disponuje týmem téměř 230 odborníků a má pobočky v osmi městech: v Praze, Brně, Liberci, Plzni, Českých Budějovicích, Pardubicích, Olomouci a Ostravě. Do tuzemské skupiny S&T rovněž patří dodavatel lékařské techniky S&T Plus. Centrála nadnárodní skupiny S&T AG sídlí v Rakousku, s akciemi společnosti se od roku 2003 obchoduje na Vídeňské burze.

S&T CZ navrhuje, dodává a provozuje informační systémy a poskytuje řešení a služby v oblasti informačních technologií. Zaměřuje se zejména na výrobní podniky a utility, finanční instituce, obchodní organizace a veřejnou správu. K dlouhodobým klíčovým zákazníkům společnosti patří například ŠKODA, Komerční banka, Česká spořitelna, Citibank, RWE, PwC, MPSV ČR, MMR ČR a další.

http://www.sntcz.cz/