Oracle WebLogic Server 12c pro konvenční i cloudové podnikové IT

Praha – 12. ledna 2012 – Společnost Oracle oznamuje Oracle WebLogic Server 12c, novou verzi špičkového aplikačního serveru pro klasické podnikové IT prostředí i architekturu cloud computingu. Server je klíčovou součástí rodiny produktů Oracle Fusion Middleware. Přináší nové možnosti pro vývoj, nasazování a provoz aplikací v jazyce Java (platforma  Enterprise Edition, Java EE). (TZ)

Zákazníci mohou využít Oracle WebLogic Server 12c i pro ty nejnáročnější požadavky na spolehlivou, dostupnou a zabezpečenou platformu. Společnost Oracle umožňuje zákazníkům bezproblémový a plynulý přechod z Oracle WebLogic Server 11g.

Nová verze umožní zákazníkům a partnerům společnosti Oracle snížit celkové náklady na vlastnictví IT a získat větší hodnotu z infrastruktury stávajících aplikací. Pomůže zrychlit vývojový cyklus i nasazování nových aplikací. Podpora platformy Java EE verze 7 poskytne vývojářům možnost vytvářet čistší a lépe spravovatelný kód.

Nový Oracle WebLogic Server 12c je integrován s komponentou Oracle Traffic Director (OTD), jež je součástí platformy Fusion Middleware. Tato komponenta nabízí vysoký výkon a funkce pro efektivní směrování provozu spolu s dynamicky konfigurovatelným načítáním do vyrovnávací paměti, vyrovnávání zátěže a podporu proxy pro aplikace založené na protokolu HTTP. Součástí aplikačního serveru je i nástroj Oracle Virtual Assembly Builder, který umožňuje zjednodušit konfiguraci vícevrstvých podnikových aplikací nebo prostředí virtualizovaná pomocí technologie Oracle VM.

Posílená integrace mezi Oracle WebLogic Server a Oracle Real Application Clusters (RAC) umožňuje automaticky zjistit a opravit chyby v uzlu databáze, což zvyšuje výkon a zjednodušuje správu celého prostředí. Nové možnosti obnovy po selhání umožňují zákazníkům ukládat data jak v úložišti souborů, tak i v databázi; do databáze je možné ukládat také protokoly (logy) transakcí. Bezpečnost aplikací zvyšuje protokol Transport Layer Security 1.2, což je nástupce protokolu SSL.

Oracle WebLogic Server 12c představuje díky svým vlastnostem nejvýkonnější aplikační server na současném trhu. Integrace s Oracle RAC umožňuje 2-3krýt rychlejší přenosy dat. Komponenta Oracle Traffic Director zvyšuje 3-4krát výkon aplikací provozovaných v prostředí Oracle WebLogic Server a Oracle Fusion Middleware oproti tradiční webové architektuře.

Aplikační server Oracle WebLogic Server je klíčovou komponentou rodiny nových služeb Oracle Java Cloud Service, platformy pro vývoj, nasazování a správu kritických podnikových aplikací na platformě Java EE. Podporuje řadu vývojových prostředí pro jazyk Java, včetně Oracle JDeveloper, NetBeans a Eclipse.

„S pomocí Oracle WebLogic Server 12c budou zákazníci moci lépe adoptovat technologie cloud computingu a využít stávající infrastrukturu k vytvoření architektury veřejného nebo soukromého cloudu,“ uvádí Cameron Purdy, viceprezident vývoje ve společnosti Oracle. „Mezi stávající architekturou i cloudem lze s pomocí našeho řešení snadno přecházet (včetně návratu do původního stavu) podle toho, jak se konkrétně mění požadavky na IT infrastrukturu. Oracle WebLogic Server a Oracle Exalogic Elastic Cloud představují ideální základ pro aplikace provozované formou cloud computingu, nabízejí maximální výkon, škálovatelnost a spolehlivost.“

Podrobnější informace (v angličtině)
Oracle WebLogic Server – hlavní stránka produktu
Magický kvadrant společnosti Gartner, průzkum trhu aplikačních serverů pro podniky
Rodina produktů Oracle Fusion Middleware 11g
Oracle Exalogic Elastic Cloud, nástroj pro migraci na cloud computing
Platforma Java ve verzi Enterprise Edition

O společnosti Oracle

Oracle (NASDAQ: ORCL) vytváří hardware a software pro spolupráci v cloudu i v datových centrech. Pro více informací navštivte www.oracle.com.