Palmknihy vstupují na slovenský trh, nabídnou obsah i pro čtečky Kindle

Palmknihy začínají prodávat elektronické knihy také na Slovensku. Na včerejší tiskové konferenci v Bratislavě to oficiálně oznámil ředitel společnosti Jiří Vlček. Slovenské pobočka nabídne svým zákazníkům více než 2 700 placených a 3 400 volných titulů v českém a slovenském jazyce. Chybět nebude ani 1 500 bezplatných odborných titulů a učebnic v angličtině od společnosti BookBoon.  V průběhu roku navíc dojde k postupnému přidávání slovenského obsahu, čím se Palmknihy zařadí mezi klíčové hráče odvětví i na Slovensku. (TZ)

„Palmknihy již od svého vzniku přináší obsah také pro slovenské čtenáře. Právě oni nás přesvědčili, že naše přítomnost na slovenském trhu má smysl. Věříme, že naší slovenští kolegové díky svojí znalosti trhu a mnohaletým zkušenostem velmi rychle přinesou mnoho krásných knih ve slovenštině,“ uvedl ředitel a zakladatel českých Palmknih Jiří Vlček. U nás Palmknihy existují již více než 13 let a staly se průkopníkem v zavedení nového způsobu ochrany elektronických knih před neoprávněným použitím – tzv. sociálního DRM. To se postupně stává náhradou „tvrdého“ DRM, které svojí uživatelskou nepřívětivostí stěžuje čtení legálním uživatelům a tím brání rozvoji trhu s eknihami.

Ambicí Palmknih na Slovensku je přinést obsah pro jednu z nejpopulárnějších čteček – Amazon Kindle, která podporuje pouze vlastní formát e-knih – mobi. Ten momentálně nenabízí ani jeden z největších současných prodejců. Palmknihy kromě nejrozšířenějšího formátu pro Kindle nabízí eknihy také ve formátech ePUB a PDF, čímž je zabezpečená kompatibilita s širokým spektrem zařízení. „Pro čtečky Kindle, které stejně jako u nás patří i na Slovensku k nejprodávanějším, nabízíme plnou podporu od samotného nákupu až po synchronizaci rozečtené knihy mezi více zařízeními. Kde ráno skončíte ve čtení v mobilu cestou do práce, můžete odpoledne pokračovat ve čtečce,“ vysvětlil Jiří Vlček.