Po šesti týdnech od startu používá Mobito přes 11 000 uživatelů

Praha, 24. října 2012 – Mobito, novou službu pro placení mobilním telefonem, přilákalo za pouhých 6 týdnů od spuštění přes 11 000 zákazníků. Ti mohou Mobitem zaplatit v obchodě (na internetu i v kamenném obchodě), poslat si peníze mezi sebou a dobít sobě či blízkému kredit na volání. Mobito může používat kdokoli – není třeba si pořizovat nový mobilní telefon, novou SIM kartu a ani měnit mobilního operátora či banku.  (TZ)

„Mobitu se podařilo v průběhu šesti týdnů od spuštění oslovit více než jedenáct tisíc zákazníků, což je pro nás vynikající zpráva. Přestože je placení Mobitem stále novinkou, Mobito se těší velkému zájmu zákazníků i obchodníků – první oceňují pohodlí při platbách
u obchodníků, tak i mezi sebou, druzí vyzdvihují nový způsob prodeje, který se jim
s Mobitem otevírá,“ řekl  Filip Zeman, generální ředitel společnosti MOPET CZ. „Do konce roku chceme oslovit další desítky tisíc zákazníků a umožnit jim Mobitem zaplatit ve stovkách nových obchodních míst,“ dodal Filip Zeman.

Kromě poslání peněz mezi sebou a dobití kreditu na volání mohou v současné chvíli uživatelé Mobita nakoupit v téměř 50 obchodech, například v internetovém obchodě Kosmas.cz, Palmknihy.cz, Supraphonline.cz, Ticketstream.cz, Allegria.cz či Lékárna.cz. Mnozí z obchodníků akceptujících Mobito nabízejí za platbu Mobitem zákazníkům bonus – kredit na volání či SMS zdarma, slevu na zboží či dárkový poukaz. Aktuální výčet všech nabídek najde zájemce na www.mobitoplatito.cz/akce.

Mobito funguje jako „mobilní peněženka“, do které si předem uživatel pošle z bankovního účtu peníze, nebo pokud má partnerskou banku, může platit Mobitem napřímo z jeho bankovního účtu, který je se službou propojen. Platby Mobitem probíhají v reálném čase 24 hodin denně
a 7 dní v týdnu. Placení Mobitem je zdarma.

O MOPET CZ

Založení společnosti MOPET CZ bylo iniciováno v roce 2010 bankéři s mnohaletými zkušenostmi Tomášem Salomonem a Viktorem Peškou. K dalším akcionářům společnosti se kromě zakladatelů řadí čtyři banky – Česká spořitelna, GE Money Bank, Raiffeisenbank, UniCredit Bank a všichni mobilní operátoři – Telefónica, T-Mobile, Vodafone. Akcionáři společně pokrývají téměř 60 % retailového bankovního trhu a 100 % trhu mobilního. V květnu 2012 společnost dostala povolení k činnosti od České národní banky a jako jediná v České republice získala status instituce elektronických peněz. MOPET CZ je transakčním centrem pro mobilní platby a jeho cílem je vytvořit z Mobita nový platební standard na trhu.