Nokia Lumia 920 a Nokia Lumia 820 se expedují

Espoo, Finsko – Společnost Nokia včera večer oznámila, že Nokia Lumia 920 a Nokia Lumia 820 dorazí k prvním operátorům a prodejcům ve vybraných zemích ještě tento týden. Oba telefony se objeví v obchodech ve Francii a Spojeném království již tento týden a v Rusku, Německu a na dalších vybraných trzích v průběhu listopadu*. (TZ)

Ve Spojených státech uvede AT&T na trh modely Nokia Lumia 920 a Nokia Lumia 820, Verizon Wireless začne prodávat nově představenou Nokia Lumia 822 a T-Mobile nabídne model Nokia Lumia 810. Všichni tři operátoři začnou telefony prodávat během listopadu.

„Poté, co jsme viděli nadšené reakce na úžasné inovace představené v telefonech Nokia Lumia 920 a Nokia Lumia 820, se nemůžeme dočkat toho, až si lidé budou moci tyto telefony sami vyzkoušet,“ uvedla Jo Harlow, výkonná viceprezidentka Nokia Smart Devices. „Zaměřujeme naše úsilí na spolupráci s partnery, kteří dokáží ocenit tyto inovace a kteří chtějí pomoci rodině telefonů Lumia a platformě Windows Phone prorazit na klíčových trzích po celém světě.“

Nokia Lumia 920 obsahuje fotoaparát s technologií Nokia PureView, který nabízí pětkrát větší světelnost než fotoaparáty u konkurenčních chytrých telefonů a umí tak zachytit jasné fotografie bez použití blesku, a to i v tmavých prostorách anebo v noci. Telefon dále nabízí bezdrátové nabíjení, díky čemuž je možné snadno dobíjet baterii během dne, a k dispozici je také displej s ještě lepším, než HD rozlišením. Nokia Lumia 820, Nokia Lumia 810 a Nokia Lumia 822 nabízejí výměnné kryty v řadě živých barev, včetně možnosti zvolit si kryt s podporou bezdrátového nabíjení. Podobně jako Nokia Lumia 920 se chlubí celosvětově nejcitlivějším dotykovým displejem s technologií Nokia ClearBlack pro snadnou čitelnost i na přímém slunečním světle. Všechny telefony disponují úplnou sadou navigačních aplikací Nokia, včetně aplikace Městské info Nokia, a nabízejí aplikaci Nokia Hudba pro neomezený přístup k streamované hudbě přímo v telefonu.

Lokální ceny a dostupnost pro jednotlivé země oznámí operátoři a koncoví prodejci.

*Během listopadu se Nokia Lumia 920 dostane na trhy v Austrálii, Francii, Hong Kongu, Indii, Itálii, Německu, Polsku, Rusku, Saudské Arábii, Spojeném království, Spojených arabských emirátech, Spojených státech, Thajsku, Turecku a Vietnamu.

O společnosti Nokia

Společnost Nokia je globálním leaderem v oblasti mobilních komunikací, jehož produkty se staly integrální součástí životů lidí po celém světě. Každý den více než 1,3 miliardy lidí používá svůj telefon Nokia k zachycení a sdílení zážitků, přístupu k informacím, k nalezení cesty nebo jednoduše k tomu, aby si spolu popovídali. Technologické a designové inovace společnosti Nokia z této značky vytvořily jednu z nejznámějších značek světa. Pro více informací navštivte http://www.nokia.com/about-nokia