Zapakatel.cz pro Nadační fond PES V NOUZI získal už 200 tisíc korun

Praha 21. listopadu 2012 – Zapakatel.cz již vybral na pomoc opuštěným a týraným psům 200 tisíc korun od skoro dvou tisíc dárců. Ti mohou od konce října zakoupením voucherů za 20, 50, 100 nebo 500 Kč přispět na krmivo, operace, veterinární péči, rekonstrukci útulků, vyhledávání adoptivních rodin či prosazování legislativních změn. (TZ)

„Vedle řady nových dárců přibylo i žadatelů o pomoc,“ říká Monika Lendrová, předsedkyně správní rady Nadačního fondu PES V NOUZI. „Buď si jen dodali odvahy, nebo nás teprve objevili. Ozývají se nám více i útulky s žádosti o informace o tom, jak mohou získávat příspěvky,“ dodává.

Nadační fond PES V NOUZI během prvních týdnů sbírky zaznamenal vyšší zájem o pomoc veřejnosti, lidé vozí deky, staré pelíšky a jiné drobnosti po svých pejscích. Ozvalo se i větší množství zájemců o dobrovolnickou pomoc.  Významně vzrostl i přísun krmiva, do skladu od zahájení akce přibylo 195 kg granulí, 150 konzerv, desítky teplých dek, misky, obojky, vodítka, 50 kusů starých lékárniček a stovky starých obvazů a obinadel.

Vybrané peníze konkrétně pomohou i Domovu pro zvířata MINARET, přes který se letos přehnala povodeň. Vodní živel zasadil drobnému azylu pro psy a kočky pořádnou ránu a zanechal po sobě neobyvatelné kotce i boudy. Na nápravu škod je potřeba zhruba 250 tisíc Kč, část dali dohromady sami provozovatelé, manželé Nunvářovo (včetně i například prodeje vlastního auta a koníka). Nadační fond a Zapakatel.cz přispěje částkou 30 tisíc Kč.

Peníze pomohou i projektu „TEPLO PRO PEJSKY V NOUZI“, který pomáhá zateplovat kotce a boudy. Azyl Dej Pac tak například čerstvě získal od dárkyně starou zateplenou boudu, u které bude stačit jenom opravit střechu a bude plně funkční. „Věříme, že další boudy budou ještě následovat. Chybějící pak dokoupíme za peníze od dárců,“ říká Monika Lendrová.

Akce na Zapakatel.cz přispěla i k zvýšení návštěvnosti webových stránek www.pesvnouzi.cz a vedle peněz vybraných přímo přes Zapakatel.cz lidé posílají drobné dary i přímo (na transparentní konto 745746747/0600). Další lidé přispívají i koupí věcí v e-obchodu Fondu, kde došlo až k trojnásobnému zvýšení počtu objednávek.

„Od začátku kampaně jsme již kladně vyřídili pět žádosti o umístění pejsků do adoptivních rodin,“ uvádí Monika Lendrová. „Na vyřízení jich ještě čeká přes deset dalších, které postupně prověřujeme,“ dodává.

Pomoci je snadné

Peníze získané prostřednictvím Zapakatel.cz poslouží k zajištění základního krmiva a potřeb, veterinární péči, operace a veterinární ošetření, rekonstrukce a zateplení útulků, vyhledávání adoptivních rodin, inzerci, podporu psí adopce, osvětovou činnost, podporu projektů a prosazování legislativních změn ve věci zvýšení ochrany práv zvířat před týráním.

Vedle zakoupení voucheru na www.zapatel.cz je možné přispět i hmotnou pomoci – krmivem, chovatelskými potřebami, koupí hrníčků s logem či koupí dalších dárků. Zájemci se mohou stát i pravidelnými dárci fondu. Podrobnosti k dalším formám pomoci je možné zjistit na stránkách fondu: www.pesvnouzi.cz

Pomoci psům stále můžete na www.zapakatel.cz/cs/praha/detail/id-8010–pomozte-opustenym-a-tyranym-psum-z-cele-cr-sbirka

O Nadačním fondu PES V NOUZI

Nadační fond PES V NOUZI- www.pesvnouzi.cz – vznikl v roce 2009 a jeho hlavním posláním je aktivní pomoc psům bez domova z celé ČR, opuštěným a týraným. Pomáhá psím útulkům, azylům, záchranným sdružením a depozitům v ČR. Zaměřuje se především na zajištění veterinární a materiální pomoci, a také na aktivní hledání nových domovů pro opuštění či týrané pejsky.

O Zapakatel.cz

Zapakatel.cz je jeden z nejsilnějších českých slevových serverů a na Slovensku působí jako Zabagatel.sk. Na trhu působí od léta roku 2010, v březnu 2011 otevřel v Praze první zákaznické centrum, ve kterém mohou lidé nakupovat speciální nebo nevyužité vouchery, platit v hotovosti či si osobně vyzvedávat zboží a vyřizovat reklamace. V září 2011 bylo otevřeno druhé zákaznické centrum v Brně.

Zapakatel.cz a Zabagatel.sk najdete na www.zapakatel.cz a www.zabagatel.sk, stejně tak jako na sociálních sítích Facebook (Zapakatel.cz a Zabagatel.sk), Twitter.com (@Zapakatel.cz),  Google+ (Zapakatel.cz) a Foursquare (Zapakatel.cz).