Crysis 3 – teaser první epizody Sedm divů Crysis 3

REDWOOD CITY, USA – 5. prosince 2012 – Společnosti Electronic Arts a Crytek dnes oznámily vznik tvůrčího partnerství s renomovaným filmařem Albertem Hughesem s cílem produkovat seriál krátkých videí na motivy chystané střílečky Crysis 3. Seriál s názvem „The 7 Wonders of Crysis 3“ (Sedm divů Crysis 3) seznámí diváky s nejnovějším pokračováním série Crysis včetně nových zbraní, protivníků a herních funkcí a prvků. Tato krátká videa rovněž představí úchvatnou vizuální podobnu prostředí pralesa v ulicích zničeného velkoměsta a intenzivní formu boje, na které mohou fanoušci na českém a slovenském trhu těšit od 21. února 2013, kdy hra oficiálně vychází.   (TZ)

„Když mě EA a Crytek oslovily ohledně účasti na vzniku seriálu ‚The 7 Wonders of Crysis 3‘, zaujal mě nápad vytvořit emotivní příběhy jen s využitím počítačem generovaného obrazu,“ řekl Albert Hughes. „Výzva v podobě natočení něčeho tak silně lidského bez přítomnosti jediné živé duše na obrazovce byla nesmírně lákavá. Technologie CryENGINE, kterou Crytek vyvinul, mi toto plně umožnila a otevřela cestu ke zcela unikátnímu způsobu prezentace příběhu.“

Filmový tvůrce Albert Hughes dosáhl hvězdného úspěchu ji ve dvaceti letech, když se svým dvojčetem Allenem napsal a zrežíroval studentský snímek Menace II Society. Albert se poté režijně podílel na dalších úspěšných filmech, mj. Dead Presidents, From Hell či Book of Eli. Při práci na seriálu „The 7 Wonders of Crysis 3“ byl Albert v těsném kontaktu se členy vývojového týmu v Cryteku, psal scénáře, skládal dějové osy a tvořil natáčecí plány pro každé video. Každý díl přitom vznikal zcela s využitím herních prvků na bázi revolučního enginu společnosti Crytek’s CryENGINE® 3.

„Cílem videoseriálu ‚The 7 Wonders of Crysis 3‘ je představit úžasný svět Crysis 3, jež tvoříme, a dát technologii CryENGINE hlavní roli tak, aby jednoznačně vynikl výkon a možnosti tohoto vysoce vyspělého herního enginu,“ dodal Cevat Yerli, výkonný ředitel společnosti Crytek. „S Albertem jsme na tomto projektu spolupracovali opravdu velmi úzce a já si myslím, že Sedm divů dokonale ukáže, jak obrovský rozdíl je mezi Crysis 3 a jeho předchůdci.“

Crysis 3 na bázi herního enginu CryENGINE stanovuje nové limity díky bezkonkurenčnímu grafickému zpracování a dynamickému systému boje. Hráči se ujmou role Proroka, jenž se vrací do zdevastovaného New Yorku, kde zjišťuje, že celé město je zapouzdřeno pod nanokopuli vytvořenou zločineckou organizací Cell Corporation. „Kopule svobody“ v New York City je vlastně životem pulzujícím deštným pralesem plnými gigantických stromů, temných močálů a divokých řek. Ve světě pod kopulí se rozkládá sedm různých částí, každá se specifickým prostředím. Těchto sedm části se nazývá Sedm divů. Je to nelítostný a nehostinný svět, v němž lze přežít jen za použití vyspělých zbraní, taktiky a kombinézy Nanosuit. Ten svému nositeli propůjčuje nadlidské schopnosti jako je zneviditelnění, neprůstřelnost a vylepšené vidění. Nanosuit tak představuje dokonalou zbraň, díky níž může hráč vyhodnotit každé nebezpečí, na které ve světě Sedmi divů narazí, a ideálně se mu přizpůsobit. Kromě kombinézy Nanosuit získají hráči velice účinný luk Predatork doplnění již tak smrtícího arzenálu zbraní nejnebezpečnějších lovců na Zemi.
Premiéra první epizody seriálu „The 7 Wonders of Crysis 3“ s názvem „Hell of a Town“ (Pekelné město) je naplánována na 12. 12. 2012. Titul Crysis 3 vyjde ve verzích pro videoherní a zábavní systém Xbox 360®, počítačový zábavní systém PlayStation®3 a PC. Další informace o Crysis 3, naleznete na oficiálních stránkách www.crysis.ea.com nebo česko-slovenské komunitní stránce na Facebooku www.facebook.com/crysisczsk.

Tagged