Český Ness modernizuje jihoafrického operátora Telkom SA

Praha – 17. prosince 2012 – Ness Technologies, Inc., globální poskytovatel komplexních řešení a business služeb v oblasti informačních technologií, se podílí na modernizaci infrastruktury jihoafrického telefonního operátora Telkom SA. Projekt zahrnuje systém pro evidenci a přidělování telefonních čísel, implementaci číslovacího plánu a jeho strategické plánování, podporu pro přenositelnost čísel, network routing a tariff management. (TZ)

„Projekt jsme zahájili workshopem s IT managementem společnosti Telkom SA loni v říjnu, samotnou modernizace IT architektury jsme odstartovali letos v březnu a hotovi bychom měli být do tří let. To je – vzhledem k rozsahu zadání – pro zákazníka velmi zajímavý termín,“ říká Jan Vobruba, Business Development Manager společnosti Ness Technologies v ČR. „Mezi hlavní přednosti nového systému patří především možnost rychlého zavádění nových služeb a úspory plynoucí z konsolidace více systémů do jednoho efektivnějšího,“ dodává Vobruba.

Důvodem vstup Nessu do projektu, jako strategického partnera společnosti Oracle Communications, bylo unikátní know-how a zkušenosti odborníků Ness s podobnými projekty. Ness Technologies totiž disponuje v regionu CEE unikátním týmem a jeho OSS/BSS kompetenční centrum v oblasti optimalizace infrastruktury spolupracuje například také s Telefónicou O2. Telekomunikační divize Ness využívá produkty Oracle UIM, OSM, ASAP a IPAM.

Na realizaci jihoafrického projektu se dále podílí mimo jiné Deloitte Consulting a lokální partner Mobile Obsession.

O společnosti Ness

Společnost Ness Technologies je globálním partnerem v oblasti business procesů a technologií. Řešení a služby pokrývají všechny vertikály i procesy v podnikání jejích zákazníků od softwarového inženýrství, systémovou integraci, vývoj aplikací, poradenství a distribuci software. Své služby staví na dlouhodobě budovaných a ověřených kompetencích, včetně nabídky outsourcingu, near shore i off shore dodávek. Se 7000 zaměstnanci v pobočkách v Severní Americe, Evropě, Izraeli a Indii má Ness potřebnou sílu a invenci pro realizaci obchodních i technologických cílů svých zákazníků ve více než 20 zemích. Ness spojuje výhody globálního know-how a místních odborných i obchodních znalostí. Na českém trhu patří k leaderům v oblasti business a IT služeb. Tým 600 odborníků v Praze, Brně a Ostravě je strukturován tak, aby byl vždy blízko zákazníkům a jejich potřebám. Více na http://www.ness.com/cz/