Nokia oznamuje dostupnost nových modelů Nokia Lumia na českém trhu

Praha – Nokia Lumia 920, vlajková loď na platformě Windows Phone 8 s inovací v oblasti focení Nokia PureView, a Nokia Lumia 820, stylový chytrý telefon střední třídy, který nabízí vysoký výkon v kompaktním balení, přicházejí na český trh. (TZ)

Nokia Lumia 820 bude dostupná během ledna 2013, Nokia Lumia 920 pak během února 2013. Nokia Lumia 920 přijde v žluté, červené, šedé, bílé a černé barvě, Nokia Lumia 820 potom v červené, žluté, šedé, azurové, růžové a černé barvě. Orientační cena modelu Nokia Lumia 920 činí 16 990 Kč, Nokia Lumia 820 pak 12 990 Kč vč. DPH. Telefony budou dostupné ve značkových prodejnách Nokia, ve volném prodeji a také u vybraných operátorů*.

Nokia Lumia 920 využívá pokročilou technologii plovoucí čočky. Fotoaparát v Nokia Lumia 920 je schopný pojmout bez použití blesku až pětkrát víc světla než ostatní chytré telefony, díky čemuž umožňuje zachytit ostré, jasné obrázky a video v interiéru i ve tmě. „Nokia PureView přináší špičkovou technologii, která umožňuje fotoaparátu v chytrém telefonu vytvářet takové fotografie, které jsme zvyklí vídat jen u digitálních zrcadlovek,“ řekla Jo Harlow, výkonná viceprezidentka divize Nokia Smart Devices. „S Nokia Lumia 920 je možné fotografovat a natáčet video doma, venku, v restauraci anebo dokonce ve tmě a dosáhnout v těchto podmínkách profesionálně vypadajících výsledků.“

Nokia Lumia 920 také přichází s aplikací Městské info Nokia (Nokia City Lens), nejnovějším přírůstkem do balíčku lokalizačních nástrojů společnosti Nokia. S touto aplikací stačí namířit fotoaparát na ulici a přes snímanou scénu se zobrazí informace o restauracích, obchodech, hotelích i budovách, a usnadní se tak uživatelům objevování jejich okolí. City Lens je první z aplikací pro tzv. rozšířenou realitu, která je dostupná také v Nokia Mapách. Díky tomu lze snadno přepínat mezi zobrazením map a zobrazením rozšířené reality a snáze se zorientovat v okolí. Spolu s vylepšenými aplikacemi Nokia Autem a Nokia MHD reprezentuje balíček lokalizačních nástrojů od společnosti Nokia nejkomplexnější integrovaný mapový nástroj dostupný v současné době na chytrých telefonech. Nokia Lumia 920 je vybavena baterií s doposud největší kapacitou kterou Nokia použila (2000 mAh) a vůbec poprvé také s vestavěným bezdrátovým nabíjením pro snadný a pohodlnější každodenní život s telefonem.

Nokia Lumia 820 je stylovým chytrým telefonem střední třídy, který nabízí vysoký výkon v kompaktním balení. I když Lumia 820 přichází se stejnou konstrukcí těla z jediného kusu polykarbonátu podobně jako špičkové modely z rodiny Lumia, nabízí výměnné kryty. Díky tomu si uživatelé mohou vybrat z řady barev i možnosti bezdrátového nabíjení. Pod krytem se pak nachází prostor pro paměťovou kartu microSD.

V těle tepe Windows Phone 8

Systém Windows Phone 8 nabízí větší možnosti personalizace systému, a to díky pohotovostní obrazovce, která může být snáze přizpůsobena tak, aby reflektovala individuální potřeby každého uživatele. K dispozici jsou také nové animované Živé dlaždice s informacemi o věcech, na kterých uživatelům nejvíce záleží, a to v reálném čase. Možnosti synchronizace obsahu mezi telefonem na platformě Windows Phone 8 a počítačem či tabletem s Windows 8 nebo s konzolí Xbox zahrnují synchronizaci souborů, hudby, obrázků a videí, které jsou následně dostupné na kterémkoliv z těchto zařízení. Díky Internet Exploreru 10 pro rychlejší a bezpečnější surfování po internetu a aplikacím Microsoft Office přímo integrovaným v operačním systému je Windows Phone 8 také tou nejsnazší cestou, jak řešit své pracovní úkoly na cestách.

Specifikace produktů:

Nokia Lumia 920 Nokia Lumia 820
Displej 4,5” Nokia PureMotion HD+ WXGA IPS LCD

Super Sensitive touch

Nokia ClearBlack

4,3” ClearBlack OLED WVGA 800×480
Super Sensitive touch
Nokia ClearBlack
Baterie 2000mAh s bezdrátovým nabíjením Qi 1650mAh s podporou bezdrátového nabíjení Qi
Procesor 1,5GHz Dual Core Snapdragon S4 1,5GHz Dual Core Snapdragon S4
Fotoaparát 8,7MPx s Nokia PureView, pokročilou stabilizací obrazu a optikou Carl Zeiss

Full HD 1080p video 30fps

8MPx Auto Focus, Carl Zeiss optika
Dual LED flash
Full HD 1080p video 30fps
Přední fotoaparát 1,2MPx 720p HD video VGA
Paměť 1GB RAM
32GB uživatelská paměť

7GB na SkyDrive

1GB RAM
8GB uživatelská paměť + podpora microSD karet

7GB na SkyDrive

* Dostupnost u operátorů bude upřesněna později

O společnosti Nokia

Společnost Nokia je globálním leaderem v oblasti mobilních komunikací, jehož produkty se staly integrální součástí životů lidí po celém světě. Každý den více než 1,3 miliardy lidí používá svůj telefon Nokia k zachycení a sdílení zážitků, přístupu k informacím, k nalezení cesty nebo jednoduše k tomu, aby si spolu popovídali. Technologické a designové inovace společnosti Nokia z této značky vytvořily jednu z nejznámějších značek světa. Pro více informací navštivte http://www.nokia.com/about-nokia.