Dotykové monitory Acer T2

Praha, Česká republika (23. ledna 2013) – Nové štíhlé a elegantní dotykové monitory Acer T2 jsou mistrovským dílem designu a technologií. Přinesou i uživatelům s klasickým počítačem dotykové ovládání a stanoví nové standardy v oblasti ergonomie a inteligentního prohlížení. Série T2 je navržena tak, aby poskytla špičkový výkon stejně jako důmyslný design, který osloví grafiky, profesionály a jiné uživatele, který na designu záleží. (TZ)

Monitory řady T2 podpírá stylový asymetrický stojan, který kromě futuristického vzhledu uživatelům nabídne nastavení úhlu sklonu až na 60°, což se hodí pro dotykové ovládání shora, pro vyšší ergonomii a pohodlí zejména při častém používání. S multidotykovým ovládáním s detekcí až deseti dotyků najednou umožňují monitory T2 ovládání počítače více uživateli zároveň a přináší tak dosud nevídané využití dotyků. Kromě toho jsou monitory T2 s LED podsvícením certifikovány pro Windows 8.

Sklo překrývá celou přední plochu od okraje k okraji a vytváří dojem vznášejícího se monitoru. Nová generace IPS/VA panelů s LED podsvícením poskytuje široké pozorovací úhly. Uživatelé si tak budou moci vychutnat jasný obraz s bohatými detaily a vysokou přesností barev z různých pozic. To ocení jak při týmové práci a prezentaci, tak při hraní her s přáteli. Pro větší pohodlí a úsporu místa je také možné tyto displeje namontovat na zeď.

Monitory Acer série T2 jsou dostupné ve dvou úhlopříčkách – ve 23″ a 27″. Obě mají Full HD rozlišení, jsou tak ideální na sledování nejnovějších filmových trháků v plné HD kvalitě a jiného multimediálního obsahu, hraní moderních her a pro vysokou produktivitu práce. Tyto dotykové obrazovky jsou vhodné pro přehrávání videa i díky rychlé odezvě pouhých 5 ms. Vysoký kontrast 100 000 000:1 zase přinese věrné zobrazení fotografií – zřetelné budou i jemné detaily a velmi jasné či nedostatečně osvětlené scény.

Digitální vstup přináší maximální možnou kvalitu obrazu mezi monitorem a zdrojem signálu včetně počítačových grafických karet. Displeje Acer T2 jsou vybaveny porty HDMI a DVI pro digitální připojení a umožňují tak prohlížení HD obrazu a reprodukci zvuku bez ztráty kvality. Porty USB 3.0 zase zajistí rychlý přenos dat mezi externími zařízeními a mohou být použity i pro nabíjení mobilních telefonů, hudebních přehrávačů či tabletů.
Monitory Acer T2 využívají pro podsvícení obrazu technologii LED, která nabízí hned několik výhod. Eliminuje nebezpečné látky, jako je rtuť či halogenové plyny, snižuje spotřebu elektrické energie až o 68 %, zajišťuje výjimečnou spolehlivost a poskytuje vyšší rozsah i sytost barev.

O společnosti Acer

Společnost Acer byla založena už v roce 1976 a zabývá se informačními a komunikačními technologiemi. Zaměřuje se na výzkum, návrh, marketing, prodej a podporu inovativních produktů, které zlepšují každodenní život lidí. Ekologicky úsporný dodavatelský řetězec Aceru přináší produkty šetrné k životnímu prostředí – počítače, monitory, projektory, servery, tablety a chytré telefony. Všechno to jsou nástroje, které našim zákazníkům umožňují prozkoumávat až za hranicemi možností a získávat více zkušeností. Společnost Acer, která zaměstnává 8 000 lidí, je druhou největší firmou na světě vyrábějící notebooky (Gartner 2011) a v roce 2011 dosáhly její tržby 15,7 miliard amerických dolarů.
Pro více informací navštivte stránky www.acer.cz.