Registrátor ACTIVE 24 učinil další krok k tomu, aby byly domény vedeny pod skutečnými subjekty

Jako prémiový registrátor internetových domén a poskytovatel webhostingových služeb se ACTIVE 24 snaží, aby byly domény v centrálním registru spravovaném sdružením CZ.NIC evidovány pod skutečnými subjekty, jež je možné v případě potřeby dohledat a kontaktovat. Dalším krokem k tomuto cíli se stala nově zavedená podpora autentizace pomocí mojeID. (TZ)

“S falešnými držiteli domén je spousta problémů, typicky třeba v době předvolební kampaně. A pátrání po skutečných držitelích nebo mazání domén nedohledatelných držitelů není zrovna jednoduchá činnost. MojeID je nástroj, který nám s pravdivostí a aktuálností dat držitelů domén velmi pomůže,” říká Zdeněk Brůna, technický ředitel ACTIVE 24 a dodává: „Protože se dlouhodobě snažíme o aktivní podporu nových technologií, poskytneme vývojářské komunitě naši implementaci mojeID klienta v jazyce Java.”

 

“Další výhodou služby mojeID je i skutečnost, že si mohou zákazníci objednávat služby, aniž by si u nás zakládali zákaznický účet, takže registrace domén nebo objednání webhostingu je pro ně daleko jednodušší,” doplňuje František Grunt, marketingový ředitel ACTIVE 24.

Kromě celé řady výhod, které uživatelům mojeID poskytuje samo o sobě, bude v následujících měsících ACTIVE 24 svoje zákazníky motivovat k používání mojeID. Pokud se nechají zlákat, přidají se ke stávajícím více než 170 000 uživatelům služby, kteří se díky mojeID mohou přihlásit do 7500 webových služeb.

ACTIVE 24, s.r.o. je přední český registrátor domén a poskytovatel webhostingových služeb. Společnost se zaměřuje na malé a střední podniky i jednotlivce, kterým nabízí kompletní internetová řešení.

Mezi hlavní služby patří poskytování hostingu všech úrovní a kategorií, včetně řešení pro e-shop a e-mailových řešení nebo kompletní nabídku serverových řešení. Sledování současných trendů technického vývoje a naslouchání potřebám zákazníků umožňuje společnosti nabízet své služby vždy v té nejlepší kvalitě. ACTIVE 24 je na trhu již 15 let, je firmou s prověřenou a úspěšnou historií a se silným nadnárodním zázemím. www.active24.cz