Sharp představuje první LCD monitor s technologií IGZO

Praha, 23. ledna 2013 – Sharp je první společností na světě, která představuje monitory LCD využívající technologii IGZO. Ta přináší doposud nevídanou kvalitu obrazu. Nový monitor s uhlopříčkou 32 palců zobrazí 140 pixelů na palec (PPI). Umožňuje tak provoz při velmi vysokém rozlišení QFHD – 3840 x 2160 pixelů (což je 4x více pixelů než u klasického Full HD). (TZ)

Tak vysoké rozlišení umožňuje zobrazit mnohem více obsahu, než bylo u monitorů dosud možné. Na tomto LCD panelu tak architekti uvidí mnohem větší část projektu, grafičtí designéři vymodelují 3D objekty mnohem podrobněji a programátoři, kteří pro práci potřebují mít otevřeno několik různých oken najednou (např. video editory), budou mít k dispozici větší pracovní plochu a tím i lepší pohled na svoji práci.

Nový 32 palcový monitor IGZO má 1,36 krát větší použitelnou plochu než 27 palcový monitor s rozlišením WQHD (2560 x 1440 pixelů), a dokáže zobrazit 2,25 krát více obsahu. Monitor má vstupy, které podporují nejnovější grafické karty předních výrobců – DisplayPort (verze 1.2) a HDMI (verze 1.4). Díky nim lze přenést snímky v rozlišení QFHD pomocí jediného kabelu.

Moderní design monitoru se hodí nejen do kanceláře, ale i pro práci z domova. Jeho tloušťka v žádném místě nepřesahuje 36 mm.

Základní informace

  • Velikost obrazovky 31,5”

  • Maximální rozlišení: 3840 x 2160 pixelů (140 ppi)

  • LCD panel s LED podsvícením

  • Rozměry: 748 x 440 x 36 mm

  • Video vstupy: HDMI 1.4 (x2)/ DisplayPort 1.2

  • Stojan je součástí balení

O společnosti Sharp:

Japonská společnost Sharp je světovým výrobcem produktů pro domácí zábavu, síťových multifunkčních kancelářských řešení, solárních energetických řešení, LED světel a mobilních komunikačních a informačních nástrojů. Mezi přední značky patří AQUOS®LED TV, trouby Insight® Microwave Drawer®, multimediální projektory Notevision® a čističky vzduchu Plasmacluster®.