Rozšiřte si obzory s chytrým all-in-one monitorem Acer s Androidem

PRAHA, (25. února 2013) – Acer dnes na veletrhu Mobile World Congress uvedl svůj první all-in-one monitor postavený na systému Android. Monitor Acer  Smart Display DA220HQL je zaměřen na běžné uživatele pro domácí použití jako zobrazovače nebo pro surfování na webu. Dobře ale poslouží i firmám k jejich interaktivním nebo informativním řešením. Nový AIO monitor zcela mění pohled na to, co by měl monitor dělat. Je inteligentní zevnitř i zvenčí, umožní vám vychutnat si Full HD(1) obraz, bohaté uživatelské rozhraní a surfování jako na tabletu, zatímco běží nezávisle na počítači. (TZ)


Full HD zázrak

Vychutnejte si víceúčelový multidotykový monitor s více módy. Na dosah vaší ruky je 21,5″ Full HD(1) displej s optickým dvoubodovým multidotykovým ovládáním, dvoujádrovým procesorem s taktem 1 GHz, 8 GB(2) diskové kapacity a 1,2Mpx kamerou.

Využití jako tablet

Dokonce i váš život na sociálních sítích je k dispozici na jeden klik: Skype, Messenger, Google+, YouTube, Google Talk, vyhledávání, mapy a tisíce aplikací dostupných v obchodu Google Play. Rozhraní Acer Ring zlepšuje multitasking a přináší uživatelům rychlý přístup k jakékoliv aplikaci na jakékoliv obrazovce. Widgety poskytují rychlý a přímý přístup k obsahu a uchovávají v popředí často žádané informace a nejnovější aktualizace. To však není všechno. Acer Ring nabízí snadný a rychlý přístup ke všem aplikacím z libovolné obrazovky a zachycuje, cokoliv budete chtít – od obrázků v článcích na webu, po mapy a usměvavé tváře vašich přátel.

Díky funkci instant-on se monitor probudí z režimu spánu za pouhých 1,5 sekundy. Takže namísto toho, abyste ztráceli čas čekáním, se můžete začít bavit a získávat informace prakticky okamžitě. Díky kombinaci těchto funkcí a virtuální Google klávesnice s funkcí XT9 pro více jazyků, budete mít pocit jako byste pracovali na tabletu, ovšem s velkou zobrazovací plochou. Acer DA220HQL také podporuje funkci AcerCloud, neboli řešení pro sdílení souborů a správu multimédií. AcerCloud umožňuje uživatelům snadno stáhnout, užívat si a sdílet své multimediální a datové soubory s pomocí různých chytrých zařízení. Také zjednodušuje správu digitálních dat v různých mobilních zařízeních bez ohledu na platformu. Přitom je na nových produktech od společnosti Acer zdarma.

Slouží jako monitor

Pro zvýšení funkcionality a produktivity má chytrý monitor Acer DA220HQL široké možnosti připojení – trojici USB portů, čtečku karet MicroSD, ethernetové připojení, Wi-Fi 802.11b/g/n a Bluetooth. Nechybí ani konektor Micro HDMI® pro připojení notebooku nebo tabletu, u kterého budete chtít rozšířit pracovní plochu.

Moderní design

Ultratenký profil, stříbrný lem s reproduktory a Full HD(1) panel s úhlopříčkou 21,5″. Pro snadnější ovládání dotyky je možné monitor ergonomicky naklonit od úhlu 20° až do 75°, zatímco poskytne pozorovací úhly 178° při zachování brilantních barev. Kontrastní poměr 1 000:1 umožňuje prohlížení ve velmi tmavém i jasném prostředí.

Ceny a dostupnost

Acer DA220HQL bude k dostání na konci dubna za cenu od 8 990,- (3).

Specifikace a funkce Acer Smart Display DA220HQL:

Displej: 21,5″ Full HD LED(1) (1 920 × 1 200 px), 16:9, dvoubodové optické dotykové ovl.
Kontrastní poměr: 1 000:1
Jas: 250 cd/m2
Barvy: 16,7 milionu
Doba odezvy: 12 ms
Procesor: TI OMAP 4428, dvoujádrový ARM® Cortex-A9, 1 GHz
Úložiště: 8 GB ROM(2) / 1 GB RAM
Operační systém: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Webkamera: 1.2MP
Náklon: 20–75°
Konektivita: 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR, Ethernet
Reproduktory: 2× 1 W
Vstupy/výstupy: MicroSD™ až do 32 GB, 3× USB, Micro HDMI, 3,5mm audio jack
Hmotnost: 4,8 kg
Další: Vesa držák

O společnosti Acer

Společnost Acer byla založena už v roce 1976 a zabývá se informačními a komunikačními technologiemi. Zaměřuje se na výzkum, návrh, marketing, prodej a podporu inovativních produktů, které zlepšují každodenní život lidí. Ekologicky úsporný dodavatelský řetězec Aceru přináší produkty šetrné k životnímu prostředí – počítače, monitory, projektory, servery, tablety a chytré telefony. Všechno to jsou nástroje, které našim zákazníkům umožňují prozkoumávat až za hranicemi možností a získávat více zkušeností. Společnost Acer, která zaměstnává 8 000 lidí, je druhou největší firmou na světě vyrábějící notebooky (Gartner 2011) a v roce 2011 dosáhly její tržby 15,7 miliard amerických dolarů.