Mobito pro živnostníky je tady

Praha, 18. dubna 2013 – Mobito, služba pro placení mobilním telefonem, rozšiřuje možnosti použití.  Od dubna mohou Mobito používat i malí obchodníci a živnostníci pro příjem plateb od zákazníků nebo také k placení svým obchodním partnerům. (TZ)

„Naším cílem je neustále rozšiřovat akceptační sít Mobita. Proto jsme nově umožnili využívat Mobito živnostníkům a drobným obchodníkům, kteří mohou přes Mobito nejen přijímat elektronicky platby od svých koncových zákazníků a zbavit se tak zátěže spojené s hotovostí, ale zároveň získávají možnost se prezentovat neustále rostoucí bázi Mobito zákazníků přes inzerci na webu Mobita nebo na mapě přímo v mobilu. Abychom umožnili vyzkoušet obchodníkům službu v co největším rozsahu, nabízíme Mobito živnostníkům do 31.8.2013 bez jakéhokoliv poplatku spojeného s používáním služby.“  Říká Filip Zeman, ředitel firmy MOPET CZ.

Více informaci o službě Mobito pro živnostníky najdete na našich stránkách www.mobitoplatito.cz v nové sekci „Pro živnostníky“.

O Mobitu

Mobito je nová služba pro placení mobilním telefonem, kterou společnost MOPET CZ představila v září roku 2012. Mobito může používat kdokoli – není třeba si pořizovat nový mobilní telefon, novou SIM kartu a ani měnit mobilního operátora či banku. Služba funguje v 99 % mobilních telefonů, a to buď jako aplikace pro telefony
s operačním systémem iOS a Android anebo jako Zpráva na displej zavoláním zdarma na *135*# pro ostatní telefony.

Mobito si mohou uživatelé připojit ke svému bankovnímu účtu (zákazníci partnerských bank) anebo k platební kartě (zákazníci nepartnerských bank). Uživatelé partnerských bank používají Mobito podle svých aktuálních preferencí – pro přímou platbu z jejich bankovního účtu, kdy není nutné si Mobito dopředu penězi nabíjet, anebo jako mobilní peněženku, kterou si nejprve penězi ze svého účtu nabijí a až poté s Mobitem platí. Zákazníci nepartnerských bank mohou Mobito užívat pouze jako mobilní peněženku. Platby Mobitem probíhají v reálném čase, 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. Mobitem uživatelé zaplatí na internetu, v kamenných obchodech,  ale i za různé služby – například v taxislužbě či v kadeřnictví. Mimo to lze Mobitem dobít kredit mobilu na volání a uskutečnit rychlé platby mezi lidmi. Placení Mobitem je zdarma.

O MOPET CZ

Založení společnosti MOPET CZ bylo iniciováno v roce 2010 bankéři s mnohaletými zkušenostmi Tomášem Salomonem a Viktorem Peškou. K dalším akcionářům společnosti se kromě zakladatelů řadí čtyři banky – Česká spořitelna, GE Money Bank, Raiffeisenbank, UniCredit Bank a všichni mobilní operátoři – Telefónica, T-Mobile, Vodafone. Akcionáři společně pokrývají téměř 60 % retailového bankovního trhu a 100 % trhu mobilního. V květnu 2012 společnost dostala povolení k činnosti od České národní banky a jako jediná v České republice získala status instituce elektronických peněz. MOPET CZ je transakčním centrem pro mobilní platby a jeho cílem je vytvořit
z Mobita nový platební standard na trhu.