Modecom FreeTAB 1014 IPS X4 +: Čtyřjádrový tablet s Rockchip RK 3188

Červen 2013 – společnost MODECOM – polský výrobce tabletů a počítačových doplňků oznámila, že vyvíjí nový tablet, který má čtyřjádrové CPU Rockchip RK3188, s frekvencí 4 x 1,6 GHz. (TZ)

Čtyřjádrové CPU je špičková centrální procesorová jednotka, která je hlavní složkou MODECOM FreeTAB 1014 IPS X4 +. Rockchip, RK3188 Cortex-A9 je jeden z nejrychlejších a nejvýkonnějších přenosných procesorů a jako takový poskytuje vynikající výkon. Všechny procesy jsou od sebe odděleny mezi čtyřmi nezávislé procesorová jádra, každý s taktováním 1,6 GHz. To umožňuje provádět několik úloh současně a ještě více úkolů běžících na pozadí. Navíc, 28 nm výrobní technologie poskytuje vynikající výkon a nízkou spotřebu energie.
Další důležité vlastnosti MODECOM FreeTAB 1014 IPS + X4 jsou: vestavěné čtyřjádrové GPU Mali-400 MP s 3G akcelerátorem, plně kompatibilní se standardy OpenGL ES 2.0, 2 GB RAM paměti typu DDR3. Navíc je tablet vybaven pokročilým 10,1 “kapacitním displejem s WXGA rozlišením 1280 x 800 pixelů, poměr stran 16:10 a 10 – bodový multi-touch.

MODECOM FreeTAB 1014 IPS + X4 poskytuje uživatelům různé způsoby sdílení videa, hudby, fotografií a dokumentů s přáteli či obchodními partnery. Zařízení je vybaveno dalšími komponenty, např. 1 x mini HDMI 1.4 zásuvka, 2 x USB (HOST a OTG), Bluetooth a vynikající Wi-Fi modul, který podporuje IEEE 802.11 b / g / n technologii. 16 GB flash paměti vám poskytne dostatek prostoru pro vaše vlastní soubory. Interní paměť lze rozšířit snadno pomocí vestavěné čtečky paměťových microSD karet s podporou až 32GB micro SDHC. To znamená, že maximálně můžete dosáhnout 48GB.

Navíc byl tablet vybaven dvěma kvalitními fotoaparáty s 5,0 Mpix (zadní) a 2,0 Mpix (přední) přirozeným rozlišením. Fotoaparát umístěný na přední straně je navržen pro použití bezplatných aplikaci, videokonferencí, jako je Skype. 5.0 Mpix fotoaparát s automatickým ostřením a LED bleskem, umístěný na zadní straně umožňuje pořizovat vysoce kvalitní, ostré snímky a video ve vysoké kvalitě.

Výrobcem doporučená maloobchodní cena: bude oznámena brzy

O společnosti MODECOM

MODECOM SA je přední evropský výrobce a distributor počítačových komponentů a příslušenství. Kořeny společnosti sahají až do roku 1999, kdy byla společnost založena v Polsku. Od samého počátku se MODECOM soustředil na výrobu počítačových skříní a napájecích zdrojů. V poslední době rozšířil nabídku o více než 600 produktů. MODECOM vystavuje na všech důležitých počítačových veletrzích na světě, hraje roli v mnoha investicích na evropském trhu, stejně jako ve vládních zakázkách, dodává největším počítačovým společnostem pod značkou MODECOM kromě OEM.