Nejčtenější elektronická kniha v ČR? Burza srozumitelně!

Společnost eReading.cz slaví v září již tři roky od vstupu na český trh. Za tu dobu stihla vydat více než 176 tisíc licencí na elektronické knihy a vyvinula dokonce i několik generací vlastních čteček. eReading.cz byl také první v České republice a teprve druhý na světě, kdo zpřístupnil periodika ve čtečkách elektronických knih a jejich automatické zasílání. (TZ)

Projekt eReading vznikl 5. září 2010 jako vůbec první ryze česká platforma pro elektronické knihy a v současnosti patří mezi tři největší distributory e-knih v České republice. Portál eReading.cz byl zároveň první český distributor e-knih s vlastní e-ink čtečkou, která umožňuje přímý nákup knih i čtení tuzemských periodik.

Martin Lipert, spoluzakladatel eReading.cz k tomu dodává: „Za tu dobu jsme vydali více než 176 tisíc licencí na elektronické knihy a tři generace vlastních čteček a čtvrtá je již na spadnutí. Ani do budoucna nehodláme usnout na vavřínech a nadále investujeme do technologického rozvoje společnosti. Věříme, že se to bude i nadále odrážet ve spokojenosti našich zákazníků.“

Ke třem letům se váže i bilancování. Žebříčku nejčtenějších knih vévodí dva díly z cyklu Burza srozumitelně, následovány detektivním románem od Jo Nesba Sněhulák a světovým bestsellerem posledních let, prvním dílem erotické trilogie Padesát odstínů šedi od E. L. James.

Průměrná cena jedné knihy přitom vyšla na 157,16 Kč s DPH, což představuje o více než 60 % nižší cenu, než u knihy papírové.

Co se týče periodik do čteček, za historii jejich fungování bylo objednáno již 1,7 milionů dnů předplatného.

Na říjen navíc chystá eReading.cz hned několik novinek a vychytávek. „Myslím, že se naši fanoušci mají nač těšit,“ uzavírá Martin Lipert.

 

TOP 5 nejčtenějších e-knih za celou historii 3 let eReading.cz:

  1. Burza srozumitelně: Money management a risk management

  2. Burza srozumitelně: Výběr trhu – komodity a ETF

  3. Jo Nesbo: Sněhulák

  4. E. L. James: Padesát odstínů šedi

  5. Lars Kepler: Svědkyně ohně