Zásilkovna.cz a Srovname.cz spolu s Martinem Kasou spouští nový cenový srovnávač Zaza.cz

Největší síť výdejních míst v ČR a na Slovensku Zásilkovna.cz a třetí největší internetový srovnávač cen zboží Srovname.cz s podporou Martina Kasy spouští nový cenový srovnávač Zaza.cz. Ten klade maximální důraz na logistiku, a dává tak uživatelům možnost veškeré vybrané zboží z internetu vyzvednout na jednom zvoleném výdejním místě. (TZ)

112 výdejních míst v Čechách a na Slovensku – hlavní argument, proč by uživatel měl zvolit právě nový vyhledávač Zaza.cz. Osobní odběr zboží je totiž jedním z klíčových atributů při rozhodování o koupi zboží na internetu. Zaza staví svůj obchodní model na možnosti vyhledat nejnižší cenu s pomocí cenového srovnávače a – v případě nákupu většího množství zboží – možnosti hromadného osobního vyzvednutí v jeden den na jednom místě.

„Osobní odběr je v České republice čím dál žádanějším způsobem nákupu zboží v
e-shopech. Tímto způsobem jsme prostřednictvím našich více než sto poboček jen za listopad vydali přes 60 000 zásilek,“ uvádí Simona Kijonková, šéfka sítě výdejních míst Zásilkovna.cz a zakladatelka nového projektu Zaza.cz, a dále dodává: „Doposud nám chyběla platforma, kam bychom odkazovali zákazníky, kteří se na Zásilkovnu obraceli s dotazy, jaké druhy zboží a za jaké ceny si mohou nechat zaslat do svého nejbližšího výdejního místa. Oslovili jsme proto kolegy ze Srovname.cz a podělili se s nimi o nápad postavit internetový cenový srovnávač, který zákazníkům nabídne možnost hledání zboží jak podle ceny, tak podle jejich nejbližšího výdejního místa.“

Do projektu Zaza.cz je v době jeho spuštění zapojeno přes tisíc e-shopů a jejich počet stále roste. Již nyní mohou zákazníci na Zaza.cz vybírat a srovnávat ceny z více než milionu produktů a zboží si nechat zasílat na 112 poboček, jejichž počet rovněž neustále roste. Na novém srovnávači dále nebude chybět možnost pročítat recenze na zboží a jednotlivé
e-shopy od ověřených uživatelů. Nově budou moci nakupující sledovat recenze i na jednotlivá výdejní místa.

Zaza.cz novým konceptem otevírá možnost alternativy pro e-shopy, které nechtějí přicházet o své zákazníky díky cenovým srovnávačům, které přebírají veškerý proces samotného nákupu zboží. Pro finální nákup je zákazník naopak odkazován na e-shop, který vybraný produkt nabízí. Zazu plánují její zakladatelé nabídnout jako otevřený projekt, tedy každý e-shop si bude moci do systému vložit kromě Zásilkovny také vlastní či jiná outsourcovaná výdejní místa. Samozřejmostí je i označení ověřených e-shopů, tedy těch, které prokazatelně dodávají reálné zboží na reálné pobočky. Pro zákazníka se tak snižuje riziko, že by mohl mít problém s budoucím nákupem.

„Myšlenka propojení cenového srovnávače jako čistě online projektu s realitou kamenných provozoven nás oslovila. Byznysově nám spolupráce dává smysl. Pevně věřím, že je to další přidaná hodnota pro zákazníka Zásilkovny.“ říká o projektu David Folprecht, zakladatel Srovname.cz.

……………………………………………………………………………………………………………

O službě Zásilkovna.cz

Společnost Zásilkovna s.r.o. byla založena v roce 2008 a její hlavní činností je poskytování komplexní logistiky pro e-shopy a provozování výdejních míst v Čechách a v zahraničí. Ve vedení figurují profesionálové s dlouholetými zkušenostmi v internetovém byznyse, logistice a IT. Zásilkovna.cz jako projekt s ryze českým vlastnictvím odbavila v průběhu tří let již více než 600 tisíc zásilek a počet spolupracujících e-shopů přesáhl 3600. Za listopad 2013 vydala Zásilkovna 60 tisíc zásilek s tím, že čtvrtinu tržeb vytváří slovenský trh, a počet zásilek neustále narůstá. Společnost investovala značné prostředky do vlastního vývoje vyspělého IT rozhraní, jehož součástí je např. automatické serverové API napojení, přehledný tracking systém, díky kterému má zákazník neustále přehled o tom, kde se zásilka nachází, a může svoji zásilku bezplatně prodloužit. Přidanou hodnotou jsou také čárové kódy či možnost reklamace přímo na výdejní pobočce. Zásilkovna zajišťuje logistiku také  na Slovensko, do Maďarska, Německa a Rakouska, čímž e-shopům pomáhá s rychlou expanzí do zahraničí. V roce 2013 spustila Zásilkovna s.r.o. ve spolupráci se společností Srovname s.r.o. cenový srovnávač Zaza.cz, který je unikátní tím, že uživateli nabídne vyhledávání zboží jak podle nejnižší ceny, tak podle nejbližšího výdejního místa.

Další informace najdete na www.zasilkovna.cz a www.zaza.cz.

O službě Srovname.cz:

Srovname.cz je bezplatná internetová služba, která umožňuje rychlé a přehledné porovnání cen různých obchodů na českém internetu. Srovname.cz je na trhu od roku 2006 a od roku 2009 také na Slovensku. Srovnává přes milión položek zboží z více než tisícovky nejvýznamnějších obchodů na českém internetu. Do srovnání cen zahrnuje pouze prověřené obchody, kterým uděluje certifikát kvality Srovname.cz Spolehlivý obchod, který zaručuje, že obchod splňuje nejen zákonné podmínky, ale nákup je tu rychlý, bezpečný a bezproblémový.

Další informace najdete na www.srovname.cz.