Embarcadero rozšiřuje databázové nástroje o rozsáhlé modely a datové sklady.

Praha, 18.2.2014 – Společnost Embarcadero Technologies, vedoucí dodavatel softwarových řešení pro vývoj aplikací a databází, oznamuje nové vydání portfolia svých databázových nástrojů ER/Studio, DBArtisan, Rapid SQL, DB Optimizer a DB Change Manager s označením verze XE5. Všechny tyto produkty jsou dostupné ihned a nabízí podporu nejnovějších platforem systémů pro správu databází (DBMS) včetně rozšíření podpory pro Teradata. (TZ)

“Objem dat v organizacích stále roste a jejich struktura je čím dál složitější; možnosti poslední generace databázových nástrojů již byly překonány”, říká pan Michael Swindell, starší viceprezident pro produkty u společnosti Embarcadero Technologies. “Nová řada XE5 heterogenních databázových nástrojů Embarcadero má vyšší kapacitu, podporuje obsáhlejší i rozmanitější platformy a spolupracuje tak, aby usnadnila zvládání dnešních složitých prostředí, stejně tak jako uspokojila nároky na správu dat a soulad s pravidly.”

Nová verze nástroje ER/Studio XE5 přidává rozšířenou podporu databáze Teradata, která je dnes vnímána jako vedoucí platforma pro podnikové datové sklady a která profesionálům v oboru práce s daty dovoluje lépe ovládat datové sklady pomocí jejich logických a fyzických modelů. Nové nástroje přináší zákazníkům Teradata na celém světě další možnosti škálování a vlastnosti datových skladů; ocení je například ti zákazníci, kteří potřebují používat datový typ ‘temporal’ nebo indexy typu MLPPI (Multi-Level Partitioned Primary Indexes).

Rapid SQL XE5, tedy heterogenní nástroj pro vývoj a ladění kódu v jazyce SQL a nástroj DBArtisan XE5, tedy nástroj pro administraci a správu databází mnoha platforem, byly rozšířeny o podporu Oracle 12c, SQL Server 2012, Sybase ASE 15.7 a IBM DB2 z/OS 10 i LUW 10. Oba nástroje nyní poskytují nativní podporu 64bitového operačního systému a novou podporu Windows 8.

Oba tyto produkty spolupracují s novou verzí nástroje CONNECT pro správu metadat s možností spolupráce v týmech. Obsahují rozšířenou nástrojovou nápovědu, varování při rozšíření metadat a upozornění na problémy bezpečnosti dat či shody s pravidly a omezeními.

O společnosti Embarcadero Technologies

Embarcadero Technologies, Inc., je vedoucím dodavatelem oceňovaných softwarových nástrojů pro vývojáře aplikací a databází. Pomocí produktů Embarcadero mohou profesionálové správně navrhovat systémy, vytvářet je rychleji a provozovat je bezpečněji bez ohledu na platformu nebo programovací jazyk. Devadesát ze sta největších společností v USA a aktivní komunita více než tří miliónů uživatelů na celém světě se spoléhá na produkty Embarcadero, které jim pomáhají zvyšovat produktivitu, optimalizovat náklady, zjednodušovat přijímání změn, zajišťovat shody s normami a zrychlovat vývoj a inovace. Společnost byla založena v roce 1993, její ústředí je ve městě San Francisco, USA; pobočky a partnery má v mnoha zemích. Embarcadero je online na adrese www.embarcadero.com. V České republice a Slovenské republice je zastoupením společnosti Embarcadero Technologies společnost Borland s.r.o. a její webovou prezentaci najdete na adrese http://www.embt.cz/.