Společnost EMC akvizicí získává společnost DSSD, Inc., a posiluje svou vedoucí pozici ve flash úložištích

PRAHA, 13. května 2014: Společnost EMC Corporation dnes oznámila, že podepsala finální verzi smlouvy o převzetí soukromé společnosti DSSD, Inc. Společnost DSSD se sídlem v kalifornském Menlo Parku vyvinula inovativní architekturu pro regálová flash úložiště, která je určena pro in-memory databáze náročné na vstupně-výstupní operace a pro úlohy big data na platformách jako SAP HANA nebo Hadoop. Transakce by měla být dokončena ve druhém čtvrtletí roku 2014 za předpokladu splnění obvyklých podmínek uzavření. Finanční podmínky nebyly zveřejněny. Neočekává se, že by tato akvizice měla podstatný dopad na zisk na akcii společnosti EMC za celý finanční rok 2014, a to nezávisle na zohlednění principů GAAP. (TZ)

Společnost DSSD se sídlem v Menlo Parku bude fungovat jako samostatná organizační jednotka v rámci divize Emerging Technology Products společnosti EMC. Přímým nadřízeným pro ni bude Chirantan Desai. Jednotku DSSD v rámci společnosti EMC povede Bill Moore, prezident a CEO společnosti DSSD, který dříve působil jako hlavní specialista na úložiště ve společnosti Sun Microsystems, podílel se na vedení společnosti ZFS a byl prvním zaměstnancem společnosti 3Par. Jako strategický poradce posílí jednotku DSSD Andy Bechtolsheim, který je zároveň výkonným předsedou a ředitelem vývoje společnosti Arista Networks a v minulosti spoluzaložil společnost Sun Microsystems.

Známe odpověď

S tím, jak zákazníci využívají současné trendy sociálních sítí, mobilních zařízení, cloudu a big data, začíná být zásadní, jak ukládat a analyzovat velké objemy dat, která nezapadají do hlavní paměti. Společnost DSSD se svým týmem specialistů na systémy a úložiště, který patří k nejuznávanějším v Silicon Valley, našla na tuto výzvu odpověď.

Andy Bechtolsheim spojení komentuje: „Potenciál, který mohou EMC a DSSD společně naplnit, je opravdu mimořádný. Naším cílem bylo vytvořit novou vrstvu úložiště určenou pro transakční aplikace a aplikace big data, jež mají nejvyšší nároky na vstupně-výstupní výkon. Ve spolupráci se společností EMC nabídne DSSD nový typ úložného systému s průlomovou latencí, počtem vstupně-výstupních operací za sekundu i kapacitou sítě, který se zároveň vyznačuje provozní efektivitou sdíleného úložiště.“

David Goulden, CEO divize Information Infrastructure společnosti EMC, dodává: „Společnost EMC navázala s týmem DSSD vztah před více než rokem. Tehdy investovala do prvních akcií společnosti DSSD a zůstala aktivním partnerem vývoje. Dnes jsme nadšeni, že spojujeme síly s Andym, Billem a celým týmem DSSD. Technologie flash patří již nyní k nejprůlomovějším v IT. Její dopad a příležitosti s ní spojené se ale ještě rozšíří s tím, jak uživatelé přecházejí na třetí platformu IT. Produkty DSSD doplní naše špičkové portfolio výhradně flashových a hybridních úložišť. Zákazníkům, kteří rozšiřují své infrastruktury tak, aby zajistili podporu pro vznikající vrstvu úloh in-memory a big data nové generace, nabídnou celou škálu nových možností.“

Produkty založené na nové regálové architektuře společnosti DSSD pro úložiště flash mají být podle plánu dostupné v roce 2015. Budou optimalizovány pro:

  • In-memory databáze (např. SAP HANA, GemFire atd.)

  • Analytické úlohy v reálném čase (např. řízení rizik, detekce podvodů, aplikace s vysokou frekvencí, Pivotal HD atd.)

  • Aplikace s vysokým výkonem využívané výzkumnými a veřejnosprávními institucemi (např. genomika, rozpoznávání obličejů, analýza klimatu atd.)

Zákazníci, kteří hledají platformu s bezkonkurenčním výkonem u aplikací big data a in-memory náročných na vstupně-výstupní operace, jako SAP HANA nebo Hadoop, využijí regálové flash úložiště společnosti DSSD jako nejrychlejší vrstvu ve vícevrstvé architektuře svého úložiště.

Vedoucí pozice společnosti EMC v úložištích flash

Produkty DSSD doplní portfolio flashových systémů a softwaru společnosti EMC. Ta na toto pole vstoupila jako jeden z průkopníků v roce 2008, kdy jako vůbec první integrovala do podnikových úložných polí jednotky flash. Jen za první čtvrtletí roku 2014 prodala společnost EMC flash úložiště o celkové kapacitě přes 17 petabajtů, což představuje více než 70% nárůst oproti prvnímu čtvrtletí roku 2013. Úložiště EMC® XtremIO® se za necelé dva měsíce poté, co bylo ve čtvrtém čtvrtletí roku 2013 uvolněno do prodeje, katapultovalo do čela trhu a bez problémů překonalo všechna ostatní výhradně flashová disková pole. Přes 70 % všech systémů EMC VMAX® a EMC VNX2 se nyní dodává s částí jednotek flash. S tímto portfoliem nabídek, jež pokrývají celou škálu uplatnění technologie flash, včetně plně automatizovaného flashového softwaru EMC pro tiering, je společnost EMC lídrem v segmentu podnikových flash úložišť.

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.