Nový elegantní a výkonný Acer TravelMate B115-MP je určen pro studenty a pro práci na cestách

Praha, 28. května 2014 – Společnost Acer představila notebook TravelMate B115-MP s novým elegantním designem FlowCurve, lepší mobilitou a až desetihodinovou výdrží na baterii. I díky šasi bez ventilátoru a dotykovému ovládání Windows přináší B115-MP skvělý mobilní zážitek při práci s počítačem. (TZ)

TravelMate B115-MP, který váží jen 1 190 gramů a jeho tělo má tloušťku jen 21,2 mm, bude k dispozici s nejnovějšími čtyřjádrovými procesory Intel Celeron nebo Pentium, se 4 nebo 8 GB paměti a pevnými disky 500GB, příp. 128GB SSD. Díky tomu bude pro uživatele rychlým, a přitom výkonným řešením. Tento notebook se zároveň může pochlubit horním hliníkovým krytem, který je dostatečně pevný na to, aby vydržel každodenní intenzivní používání.

Kvalitní obraz i zvuk

TravelMate B115-MP je vybaven všemi náležitostmi nezbytnými pro náročný pracovní den. Díky intuitivnímu multidotykovému displeji s HD rozlišením, plnohodnotné klávesnici a velkému preciznímu touchpadu se zvýšenou přesností a citlivostí, budou uživatelé schopni pracovat rychleji a efektivněji bez ohledu na to, jaký úkol dostanou. Notebooky jsou také vybaveny HD webkamerou s vysokým dynamickým rozsahem (HDR), která poskytne jasný a čistý obraz pro videokonference. Výkonné reproduktory zase zajistí, že si nejen hudbu vychutnáte skutečně naplno.

Uživatelé si mohou být jisti, že jsou jejich dokumenty v bezpečí. Nástroj Acer Office Manager umožňuje malým firmám implementovat zásady zabezpečení, monitorovat IT majetek a nastavit údržbu. Program Acer ProShield uživatelům přináší jednodušší způsob uchovávání jejich přihlašovacích údajů, ochranu dat a webové účty. Obchodní kontakty lze snadno uložit do smartphonů pomocí aplikace Contact Pickup, zatímco Face Login umožňuje rychlejší přihlášení do systému pomocí rozpoznání obličeje.

Vyšší produktivita

TravelMate B115 je dodáván s operačním systémem Windows 8.1, který umožňuje snadný přístup ke všem Windows aplikacím. Uživatelé mohou komunikovat přes Skype s přáteli nebo se svými kolegy, udělat všechnu práci s nástroji Microsoft Office, kdekoli přistupovat k online souborům se SkyDrive, nebo používat své oblíbené aplikace z Windows Store.

Kromě toho mohou uživatelé pomocí dotykového ovládání nebo psaním na klávesnici vytvářet obsah s nástrojem Acer Touch Tools. Další nástroj Acer Screen Grasp jim zase umožní zachytit a uchopit obrázky, které mohou umístit na Acer Scrapboard pro vytvoření koláže. Nechybí ani nástroj Acer AccuFinger, který je určen k tomu, aby mohli uživatelé ovládat dotykem na obrazovce mnohem přesněji i drobné položky.

K dispozici je také nástroj Acer Classroom Manager (ACM) určený do školství, který učitelům umožňuje zefektivnit sdílení obsahu a prostřednictvím jejich počítačů centrálně instruovat studenty. ACM přináší učitelům také lepší monitorování studentů, možnost pomoct jim soustředit se a maximálně využít čas učitelů tím, že usnadní přístup k obsahu a jeho sdílení. Kromě toho mohou studenti využít aplikaci Student Journal, která umožňuje snadné zachycení a uložení detailů jednotlivých lekcí.

K dispozici je také alternativa k dotykovému TravelMate B115-MP ‒ model TravelMate B115M*.

Notebooky TravelMate B115 se na českém trhu objeví v průběhu června 2014 a jejich ceny budou začínat na 7990 Kč, dotykový model B115-MP bude mít cenu 12290 Kč**.

O společnosti Acer

Společnost Acer, která se zabývá hardwarem, softwarem a službami, byla založena již v roce 1976. Zaměřuje se na výzkum, návrh, marketing, prodej a podporu inovativních produktů, které zlepšují každodenní život lidí. Mezi nabízené produkty společnosti Acer patří počítače, monitory, projektory, servery, tablety a chytré telefony. Všechno to jsou nástroje, které našim zákazníkům umožňují prozkoumávat až za hranice možností a získávat více zkušeností. Společnost Acer, která zaměstnává 7 500 lidí, je čtvrtou největší firmou na světě vyrábějící počítače (IDC 2013) a v roce 2013 dosáhly její tržby 12,02 miliardy amerických dolarů. Pro více informací navštivte stránky www.acer.cz.