Palmknihy odstartovaly prodej multilicencí elektronických knih

Koupit tištěnou knihu a dát ji všem zaměstnancům k dispozici ve firemní knihovně nebyl nikdy problém. Jak to ale vyřešit v případě elektronických knih, jejichž půjčování ošetřuje licence? Z hlediska praktického využití se elektronické knihy chovají stejně jako software, proto se organizace musí k elektronické knize chovat obdobně a řešit licenci pro každého uživatele. Společnost Palmknihy proto přichází s novým řešením v podobě multilicence. Díky ní může firma koupit licenci na danou knihu pro všechny své zaměstnance za zlomek toho, co by dala za jednotlivé knihy. „Chce-li firma vzdělávat své zaměstnance například jazykově, nemusí pro své zaměstnance kupovat sto verzí jedné eknihy. Jednoduše si koupí multilicenci a eknihu poskytne zaměstnancům – v případě neomezené multilicence dokonce všem bez limitu,“ vysvětluje fungování multilicence Jiří Vlček, ředitel společnosti Palmknihy. V současnosti je k dispozici 1308 titulů z oblasti práva, zdravotnictví, personalistiky, jazykové výuky či počítačové literatury. Další budou postupně přibývat.

Podobný způsob prodeje elektronických knih dosud nefunguje ani v České republice, ani nikde v zahraničí. Podle Jiřího Vlčka reaguje společnost především na požadavky zákazníků. „Víme, že uplatnění elektronických knih ve firmách je velká výzva. Tímto produktem chceme českým společnostem vyjít vstříc. Firma může konečně prostřednictvím multilicenci poskytnout knihu zaměstnancům naprosto legálně a bez časového omezení,“ uvádí Vlček. Dobrý krok směrem ke čtenářům vidí v multilicencích i nakladatelé. „Nově poskytujeme firmám řešení, které je pro ně finančně dostupné a zároveň i flexibilní. Nemusí řešit stále nové licence při příchodu nových zaměstnanců. Jedna multilicence je platná pro všechny zaměstnance na neomezenou dobu,“ doplňuje Roman Sviták, předseda představenstva nakladatelství Grada, jež se tak stalo průkopníkem poskytování multilicencí na nakladatelském poli.

O společnosti Palmknihy:

Společnost Palmknihy je největší a zároveň i nejstarší distributor elektronických knih na českém trhu. Během svého patnáctiletého působení si ze stránek www.palmknihy.cz  čtenáři stáhli bezmála deset milionů knih. Aktuálně má ve své nabídce více než 11 000 titulů a každý měsíc přibývá více než tři stovky nových knih. Eknihy ze serveru Palmknihy.cz je možné číst na všech typech zařízení – na tabletech, chytrých telefonech, počítačích, ale i na specializovaných čtečkách včetně Amazon Kindle.