Kyocera získala certifikát standardu „Blue Angel“ pro více než 50 svých tiskáren

Společnost Kyocera Document Solutions, přední dodavatel tiskových zařízení a řešení pro práci s dokumenty, získala pro více než 50 tiskáren a multifunkčních zařízení sérií ECOSYS a TASKalfa novou ekologickou certifikaci RAL UZ 171 Modrý anděl. V praxi to znamená, že tato zařízení splňují normy německé federální agentury pro životní prostředí. (TZ)

„Ekologie patří k našim hlavním prioritám, a proto stále investujeme do dodržení ekologické šetrnosti při zachování maximální výkonosti našich zařízení. Certifikace podle nové normy Modrý anděl je jasný důkaz, že se naše investice vyplácí,“ vysvětluje Detlef Herb, manažer pro bezpečnost a ekologii výrobků Kyocera Document Solutions. Pro získání označení Modrý anděl musí kancelářské zařízení pro tisk splnit řadu kritérií potvrzující jeho biologicky a ekologicky bezpečné vlastnosti. Patří mezi ně například recyklovatelný design, přísné požadavky na emise hluku a vnitřní znečištění či míra spotřeby energie, a to i ve chvílích, kdy je zařízení v klidovém režimu.

Ekologická šetrnost je nedílnou součástí tradice Kyocery

Modrý anděl je jeden z nejstarších a nejznámějších ekologických štítků. Poskytuje spotřebitelům neocenitelnou pomoc při hledání ekologicky šetrných výrobků. V roce 1997 byla Kyocera prvním výrobcem tiskáren, který toto označení získal. „Koncept ECOSYS se pro Kyoceru stal synonymem pro ekologicky šetrné řešení správy dokumentů,“ říká Oliver Kreth, ředitel marketingu pro evropský trh ve společnosti Kyocera Document Solutions a dodává: „Náš závazek k životnímu prostředí je také patrný z mnoha našich dalších aktivit na ochranu životního prostředí.“

O společnosti KYOCERA Document Solutions

KYOCERA Document Solutions je jednou z předních světových společností zaměřených na kancelářská řešení. Její nabídka zahrnuje ECOSYS tiskárny, spolehlivá multifunkční zařízení, vysoce kvalitní spotřební materiál, všeobecné portfolio softwarových řešení a Managed Document Services (MDS). Její zákazníci profitují z nízkých provozních nákladů na vlastnictví stroje a vysoké výkonnosti na jakémkoli pracovišti. Cílem společnosti je pomáhat zákazníkům snížit jejich náklady, minimalizovat negativní dopad na životní prostředí a zároveň zlepšit efektivitu a spolehlivost při běžných firemních procesech. Pro více informací navštivte www.kyoceradocumentsolutions.eu.

KYOCERA Document Solutions je dceřinou společností spol. KYOCERA Corporation, která v roce 2009 oslavila 50. výročí. V roce 2011 dosáhla 604. místa v anketě „Global 2000“ v magazínu Forbes, která zveřejňuje seznam největších světových veřejně obchodujících společností. KYOCERA je hlavním výrobcem high-tech keramiky, elektronických součástek, solárních článků a elektronického kancelářského vybavení. Strategie dlouhodobého rozvoje společnosti KYOCERA je zaměřená na zpracování informací, ochranu životního prostředí a udržení kvalitní úrovně života.

O společnosti JANUS

Společnost JANUS byla založena v roce 1992 a od svého počátku se výhradně věnuje dovozu a distribuci laserových tiskáren, digitálních kopírek, multifunkčních a velkoformátových zařízení v České republice. V roce 2001 rozšířila své portfolio služeb o vývoj tiskových řešení a aplikací na míru. Od roku 2007 nabízí univerzální řešení správy tiskových úloh pod názvem MyQ. Společnost JANUS je držitelem ISO 9001:2000 a ISO 14001:2004. Pro další informace navštivte www.janus.cz.