V Evropě se začíná prodávat smartphone Acer Liquid Jade

PRAHA, 3. září 2014 – Po svém uvedení na červnovém Computexu v Tchaj-pej přichází společně s představením i na veletrhu IFA v Berlíně na evropské trhy smartphone Liquid Jade. (TZ)

Nejtenčí smartphone od Aceru se začne v Evropě prodávat od 7. září 2014. Zároveň bude vystaven na stánku společnosti Acer na veletrhu IFA 2014 (hala 12, stánek 101) v Berlíně. Díky tomu mohou být uživatelé svědky největších inovací od Aceru a ověřit si, že je Liquid Jade vskutku unikátním chytrým produktem.

Stánek Acer na veletrhu IFA 2014 v Berlíně (hala 12/101) bude otevřený pro veřejnost od 5. do 10. září 2014 a bude navazovat na uvedení nových produktů na tiskové konferenci Acer, která proběhne 3. září.

Acer Liquid Jade | Umělecké dílo v kapse

Charakteristika smartphonu Liquid Jade je jednoduchá: Jde o elegantní, stylový, kultovní 5″ smartphone v ultratenkém ergonomickém provedení. Má tloušťku pouhých 7,5 mm a váží jen 110 g, jde tedy skutečně o nejtenčí smartphone, jaký Acer ve své historii vyrobil.

Díky svému designu se zakřivenými liniemi jde také o jedno z nejhezčích zařízení od Aceru. Jeho tenké a lehké tělo působí hned na první pohled elegantním dojmem a vytváří vztah mezi uživatelem a konstrukcí se zakřiveným povrchem. Je toho ale více. Opravdovou eleganci podtrhují propracované detaily smartphonu Liquid Jade: přijímač a reproduktor odráží představu o vlnění a jeho průhledný kosmetický kruh má čistý leštěný povrch.

UV malba s vysokým leskem na zadní straně prezentuje pokročilou kvalitu stejně jako praktičnost a pohodlí při dlouhodobém držení a přenášení. Celkově se ukazuje umělecký přístup ke všem aspektům jeho designu. Je určen pro expresionisty, kteří jím prokážou svůj životní styl a osobitost.

Také pro venkovní použití je Liquid Jade skvělou volbou díky nejmodernější technologii lepení Zero Air Gap: hladké dotykové sklo je touto speciální technikou spojeno s LCD panelem, což eliminuje odlesky a zvyšuje jas i kontrast. Chcete pořídit snímek při běhání? Pro Liquid Jade to není žádný problém: co oči uživatelů uvidí, to okamžitě zachytí fotoaparát na zadní straně.

Acer Liquid Jade běží na Androidu 4.4 a jeho 5″ HD displej s technologiemi IPS, Zero Air Gap a sklem Gorilla® Glass 3 nabízí jasný obraz, který je ideální pro listování galeriemi jedinečných vzpomínek v podobě záběrů pořízených prostřednictvím 13Mpx fotoaparátu.

Cena a dostupnost

Liquid Jade bude k dispozici od 7. září za cenu od 7490 Kč s daní.

Funkce a parametry smartphone Acer Liquid Jade

Displej

5″ IPS, HD

Hlavní fotoaparát

13 Mpx s automatickým ostřením, f/1.8, LED blesk

Přední kamera

2 Mpx

Procesor:

Čtyřjádrový 1,3 GHz, MT6582

Úložiště / paměť:

8 GB (dostupná kapacita závisí na zemi prodeje) / 1 GB paměti RAM

Baterie:

2 100 mAh, nevyměnitelná

Rozměry

140,5 × 69 × 7,5 mm

Síť:

HSPA+/WCDMA: 900 / 2 100 MHz nebo 850 / 1 900 MHz (podle země prodeje)
GSM/GPRS/EDGE: 850MHz / 900MHz / 1800MHz / 1900MHz

Možnosti připojení:

WiFi 802.11 b/g/n; Bluetooth 4.0 EDR; GPS/AGPS; slot Micro SD (u modelu pro jednu SIM; use 2nd SIM slot on Dual SIM SKU), Micro USB, 3,5mm audio jack

Senzory:

Světelný senzor, akcelerometr, proximity senzor, elektronický kompas

SIM:

Možnost Dual SIM

Operační systém:

Android 4.4

Funkce a aplikace Acer:

AcerFLOAT™ UI, Acer Music, Photo, Video, Acer HD Channel, Acer Docs, Remote Files, Acer SnapNote, Acer Data Traffic Manager, Acer Easy Hotspot, Acer Float Caller,AcerFLOAT Maps/Notes/Camera/Calculator, AcerFLOAT Text/Stopwatch/Browser/Widget, Acer LiveScreen™, Acer Quick Mode

O společnosti Acer

Společnost Acer, která se zabývá hardwarem, softwarem a službami, byla založena již v roce 1976. Zaměřuje se na výzkum, návrh, marketing, prodej a podporu inovativních produktů, které zlepšují každodenní život lidí. Mezi nabízené produkty společnosti Acer patří počítače, monitory, projektory, servery, tablety a chytré telefony. Všechno to jsou nástroje, které našim zákazníkům umožňují prozkoumávat až za hranice možností a získávat více zkušeností. Společnost Acer, která zaměstnává 7 500 lidí, je čtvrtou největší firmou na světě vyrábějící počítače (IDC 2013) a v roce 2013 dosáhly její tržby 12,02 miliardy amerických dolarů. Pro více informací navštivte stránky www.acer.cz.