Monitor Acer XB280HK s NVIDIA® G-SYNC™ získal ocenění Popular Science 2014 Best of What’s New

PRAHA, 24. listopadu 2014 – Společnost Acer oznámila, že jejímu novému hernímu monitoru XB280HK s technologií NVIDIA® G-SYNC™(1) bylo časopisem Popular Science uděleno ocenění 2014 Best of What’s New v kategorii Hardware. Tento unikátní monitor byl vybrán jako průlomový produkt mezi tisíci ostatními a označen jako jedna ze 100 technologických inovací roku, které jsou zdůrazněny v prosincovém čísle časopisu Popular Science. (TZ)

„Už 27 let oceňuje časopis Popular Science inovace, které překvapí a ohromí – ty, které mají pozitivní dopad na náš svět dnes a odhalují další cesty toho, co bude možné v budoucnu,“ řekl Cliff Ransom, šéfredaktor časopisu Popular Science. „Produkty, které získaly ocenění časopisu Popular Science Best of What’s New mají potenciál změnit to, jak bude vypadat budoucnost. Letošních 100 vítězů na tom není jinak: jsou ve svých oborech revoluční.“

„Jsme nadšeni, že byl náš nový herní monitor, navržený tak, aby hráčům poskytl dynamičtější herní zážitek a náskok před soupeři, odměněn za své špičkové provedení tímto velmi prestižním oceněním,“ řekl Ronald Lau, obchodní manažer Acer America.

Dechberoucí obraz

Monitor Acer XB280HK přináší významné výhody v herním výkonu, které přináší extrémně hladký, plynulý, realistický a okamžitě reagující obraz při hraní a povznáší zážitek z hraní na novou úroveň. Tento špičkový monitor se může pochlubit 28″ 4K2K Ultra HD (3 840 × 2 160 px) displejem s obnovovací frekvencí 60Hz a rychlou 1ms odezvou, která dále zlepšuje výkon ve hrách. Technologie NVIDIA® G-SYNC™ zajišťuje, aby byl každý snímek vykreslený grafickým procesorem (GPU) synchronizováním snímkové frekvence monitoru s GPU v počítači s grafickou kartou GeForce® GTX perfektně zobrazen na displeji. Tato průlomová technologie eliminuje trhání obrazu a minimalizuje jeho zadrhávání pro rychlý a dynamický herní zážitek z nejžhavějších počítačových herních titulů. Scény se objeví okamžitě, objekty jsou vizuálně ostré, ovládání her lépe reaguje a umožňuje kratší reakční časy, což poskytuje hráčům výhodu proti soupeřům.

Vynikající ergonomie a konektivita

Monitor Acer XB280HK pomáhá vylepšit hraní tím, že jej dělá co nejkomfortnějším pomocí tří hlavních inovací od Aceru. Technologie Acer Ficker-less snižuje únavu očí pomocí stabilního napájecího zdroje, který eliminuje blikání obrazovky. Technologie Low Dimming zase poskytuje uživatelům možnost nastavit jas až na 15 %, což ocení při nízké hladině osvětlení. A technologie ComfyView snižuje míru odrazů od obrazovky pro jasnější zobrazení, což je pro hráče významným přínosem.

Flexibilní multifunkční stojan ErgoStand rozšiřuje širokou škálu možností polohování pro maximální pohodlí při sledování obrazu. Monitor je vybaven portem DisplayPort, stejně jako vysokorychlostními porty USB 3.0 (1 vstupní, 4 výstupní), které jsou umístněny na boku a dole pod obrazovkou pro snadné připojení myši, klávesnice herního headsetu, joysticku a dalších periferních zařízení. Jeden z USB portů je určen pro nabíjení baterie mobilního zařízení.

Monitor XB280HK  je dostupný v České republice a na Slovensku za cenu 16 999 Kč včetně daně.

O ocenění „Best of What’s New“

Každým rokem recenzují redaktoři časopisu Popular Science tisíce produktů, aby našli 100 nejlepších, s největšími technologickými inovacemi roku, průlomové produkty a technologie, které představují ve svých kategoriích významný skok. Vítězové – Best of What’s New – jsou zahrnuti do tolik očekávaného prosincového čísla časopisu Popular Science, nejčtenějšího vydání roku již od zahájení udělování ocenění „Best of What’s New“ v roce 1987. Toto ocenění je udělováno 100 novým produktům a technologiím ve 12 kategoriích: Letecká a kosmická technika, Automobilový průmysl, Strojírenství, Zábava, Gadgety, Ekologie, Hardware, Zdraví, Domov, Volný čas, Bezpečnost a Software.

O časopisu Popular Science

Časopis Popular Science, který byl založen v roce 1872, je největším vědeckým a technologickým časopisem na světě; s nákladem 1,3 milionu výtisků a čteností 6,8 milionu čtenářů měsíčně. Každý měsíc přináší časopis Popular Science zprávy z vědy a každodenního života s přihlédnutím k tomu, co je nového a proč je to důležité. Časopis Popular Science je vydáván Bonnier Active Media, dceřinou společností Bonnier Corporation.

O společnosti Acer

Společnost Acer, která se zabývá hardwarem, softwarem a službami, byla založena již v roce 1976. Zaměřuje se na výzkum, návrh, marketing, prodej a podporu inovativních produktů, které zlepšují každodenní život lidí. Mezi nabízené produkty společnosti Acer patří počítače, monitory, projektory, servery, tablety a chytré telefony. Všechno to jsou nástroje, které našim zákazníkům umožňují prozkoumávat až za hranice možností a získávat více zkušeností. Společnost Acer, která zaměstnává 7 500 lidí, je čtvrtou největší firmou na světě vyrábějící počítače (IDC 2013) a v roce 2013 dosáhly její tržby 12,02 miliardy amerických dolarů. Pro více informací navštivte stránky www.acer.cz.

 

  • IDC 2013