Azlan přináší cloudovou platformu IBM SoftLayer

Praha, 15. 1. 2015 – Azlan, VAD divize společnosti Tech Data, oznamuje dostupnost cloudové platformy IBM SoftLayer v rámci globální distribuční smlouvy. Tato platforma největšího světového cloudového poskytovatele IBM tak bude k dispozici
i českým a slovenským obchodním partnerům společnosti Azlan. (TZ)

Cloudové služby SoftLayer IaaS (Infrastructure as a Service) a Paas (Platform as a Service) zahrnují možnosti pronájmu virtuálního i dedikovaného výpočetního prostředí pro tvorbu privátních, veřejných i hybridních cloudových řešení, včetně celých virtuálních datových center (kompletní infrastruktura zahrnující servery, datová úložiště, zálohování, zabezpečení, load balancing, síťová infrastruktura, vysoká dostupnost, operační, virtualizační a DB prostředí). Dále lze využívat služeb SoftLayer i pro vytváření specializovaných prostředí pro technické výpočty (HPC), streamování multimediálního obsahu (CDN – Content Delivery Network) a Big Data.

Významnou výhodou služby SoftLayer je kromě širokého výběru infrastrukturních technologií a softwarových prostředí i zřízení služby v řádu minut a možnost krátkodobého pronajmutí již od hodinových intervalů. Aplikační a vývojoví partneři pak mohou využít i možnosti aplikační integrace pomocí otevřeného API rozhraní. Pro migraci stávajícího fyzického nebo virtuálního prostředí do platformy SoftLayer je možné využít automatické migrační nástroje Racemi Cloud Path® for IBM. Čeští zákazníci pak také ocení přímou konektivitu datové sítě SoftLayer do českého peeringového uzlu NIX.CZ.

„Služby IBM SoftLayer mohou obchodní partneři Azlanu využívat pro potřeby svoje i svých zákazníků v rámci standardních obchodních a partnerských podmínek, a to včetně finančních možností využití služby na základě standardní fakturace,“ vysvětluje výhody nové cloudové platformy IBM SoftLayer Tomáš Cígler, generální ředitel společnosti Tech Data Distribution.

Více informací o společnosti Tech Data Distribution najdete na www.techdata.cz; www.techdata.sk.

O společnosti Tech Data Distribution

Firma Tech Data Distribution, s.r.o., je přední distributor výpočetní a komunikační techniky, digitální spotřební elektroniky a software pro český a slovenský trh. Společnost byla založena v polovině roku 1991 v Praze pod názvem Expert & Partner. V dubnu 1993 se stala součástí celoevropské distribuční sítě Computer 2000, vlastněné od roku 1999 americkou distribuční firmou Tech Data Corporation. V distribuční nabídce Tech Data Distribution naleznete produkty nejdůležitějších výrobců ze všech oblastí výpočetní a komunikační techniky. V březnu 2004 úspěšně proběhla integrace společnosti Azlan. K obsluze svých zákazníků využívá logistické centrum v Boru u Tachova, které v rámci Tech Data Corporation patří mezi největší na světě.

O společnosti Tech Data Corporation

Společnost Tech Data Corporation je předním světovým distributorem produktů, řešení a služeb v oblasti informačních technologií. Díky propracované logistice a službám s přidanou hodnotou pomáhá 115 000 resellerům ve více než 100 zemích po celém světě efektivně uspokojovat požadavky koncových uživatelů na nejrůznější technologie. Společnost se umístila v žebříčku Fortune 500 na 111. místě a dosáhla tržeb ve výši 26,8 mld. USD za poslední fiskální rok, který skončil 31. ledna 2014. Více informací najdete na: www.techdata.com.