Acer přichází na veletrhu Mobile World Congress se svým prvním telefonem s Windows Phone 8.1

Praha, 1. března 2015 – Společnost Acer dnes uvedla Liquid M220, který je vůbec prvním smartphonem Liquid, na kterém běží operační systém Windows Phone 8.1. „S hrdostí představujeme náš první telefon s Windows Phone 8.1, a zároveň oznamujeme, že u něj bude možné v budoucnu mít Windows Phone 10,“ řekl ST Liew, prezident divize Smartphone Business Group společnosti Acer. „To je ta správná chvíle k tomu, aby se Acer připojil k ekosystému Windows Phone, který se těší rostoucí popularitě a nabídne jednotné rozhraní jak na telefonu, tak na počítači.”  (TZ)

Liquid M220 bude k vidění na stánku Acer (hala 1, stánek G50) během veletrhu MWC2015 v Barceloně.

Pro ty, kdo hledají perfektně vyvážený telefon se systémem Windows, vyvinula společnost Acer model Liquid M220, který upřednostňuje jednoduchost a základní funkce pro lidi v pohybu. Díky 4″ displeji s hustotou pixelů 233 PPI (pixels per inch) přináší kompaktní Liquid M220 živý multimediální zážitek a jeho dvě kamery se perfektně hodí pro pořizování fotografií a nahrávání videa na cestách. Liquid M220 se systémem Windows Phone 8.1 se snadno používá, je přizpůsobivý a plně podporuje aplikace Microsoft a služby, jako je OneDrive, Skype, Office a samozřejmě hlasovou asistentku Cortana. „Díky přírůstku v podobě smartphonu s Windows nabídne nyní  Acer to nejširší portfolio Windows zařízení v tomto odvětví,“ dodal Liew.

„Je skvělé vidět, že s příchodem modelu Liquid M220 rozšiřuje Acer svou nabídku zařízení s Windows o smartphony,“ řekl Peter Han, viceprezident marketingu OEM divize společnosti Microsoft. „Poskytneme našim společným zákazníkům stejný zážitek z Windows napříč zařízeními.“

Estetika životního stylu

Liquid M220 nabízí design, který je stejně funkční, jako krásný. Sofistikovaná povrchová úprava na krytu má vzorování inspirované thajským hedvábím, zatímco přidává střední stříbrný lem se čtvercovými pyramidami tomuto smartphonu na eleganci a díky němu se telefon i dobře drží. Zapínací tlačítko a tlačítka pro ovládání hlasitosti jsou umístěna podél dráhy středního stříbrného rámu, což usnadňuje jejich nahmatání a poskytuje pohodlné ovládání jednou rukou.

Skvělé fotoaparáty

Zatímco umožňují uživatelům funkce pro hlasovou a video komunikaci být neustále na příjmu, zadní 5Mpx fotoaparát s automatickým ostřením a 2Mpx přední kamera zachytí krásné chvíle. Hlavní fotoaparát má 89° širokoúhlý objektiv, díky kterému se uživatelům na jejich fotografie vejde větší část scény. Se smartphonem Liquid M220 může každý majitel snadno ukládat a sdílet své vzpomínky!

Snadné ovládání

Operační systém Windows Phone 8.1 je produktivní alternativou k jiným operačním systémům – je velmi intuitivní a snadno přizpůsobitelný, protože se operační systém Windows nachází na většině počítačů a notebooků na světě. Díky tomu se s telefonem rychle sžijete a ten se bez problémů integruje mezi ostatní vaše zařízení. Čisté rozhraní a celá řada možností uživatelských nastavení přináší to, že si můžete živé dlaždice, barvy a rozložení obrazovky přizpůsobit svým vlastním preferencím. Navíc je tak ještě snazší zůstat v kontaktu s přáteli a rodinou, než kdy jindy.

Liquid M220 bude mít také volitelné příslušenství od barevně sladěného krytu s flipem po taktéž barevně sladěná ochranná pouzdra.

Cena a dostupnost

Liquid M220 bude u vybraných prodejců v regionu EMEA k dispozici v dubnu, a to v černé (Mystic Black) a bílé (Pure White) barvě za cenu od 2 190 Kč.

O společnosti Acer

Společnost Acer, která se zabývá hardwarem, softwarem a službami, byla založena již v roce 1976. Zaměřuje se na výzkum, návrh, marketing, prodej a podporu inovativních produktů, které zlepšují každodenní život lidí. Mezi nabízené produkty společnosti Acer patří počítače, monitory, projektory, servery, tablety a chytré telefony. Všechno to jsou nástroje, které našim zákazníkům umožňují prozkoumávat až za hranice možností a získávat více zkušeností. Společnost Acer, která zaměstnává 7 500 lidí, je čtvrtou největší firmou na světě vyrábějící počítače (IDC 2013) a v roce 2013 dosáhly její tržby 12,02 miliardy amerických dolarů. Pro více informací navštivte stránky www.acer.cz.