Kaspersky Lab spouští startupový akcelerátor zaměřený na kyberbezpečnost

Kaspersky Lab spustila celosvětovou startupovou iniciativu Security Startup Challenge (SSC), která bude podporovat nové talenty v oblasti bezpečnosti. Program, v němž budou nadějné budoucí odborníky vést zkušení mentoři, vyvíjí Kaspersky Academy v partnerství s lídry specializujícími se na venture kapitálové investice Mangrove Capital Partners a ABRT Venture Fund. SSC poskytne startupům přístup k nejmodernějším technologiím a odborným znalostem v byznysu, kybernetické bezpečnosti a mezioborové spolupráci z celého světa. (TZ)

Kybernetické hrozby se staly celosvětovým problémem a jejich množství i sofistikovanost se neustále zvyšuje. V současné době Kaspersky Lab odhalí každý den zhruba 325 000 nových škodlivých souborů. Loni její produkty detekovaly a zneškodnily celkem 6 167 233 068 hrozeb.

„Jelikož se oblast kybernetických hrozeb stává stále nebezpečnější, svět potřebuje nové myšlenky, koncepty a přístupy ke kybernetické bezpečnosti. Způsob, jak je získat, je zvýšit investice do oborových startupů v raných fázích. Mladí podnikatelé dnes mají skvělou příležitost vybudovat skutečně úspěšnou firmu. Technologické startupy přináší v posledních desetiletích velké zisky jak majitelům, tak i celé společnosti. Naše firma byla donedávna také startupem a můžu potvrdit, že je to báječný pocit, bojovat proti těm špatným a přitom vybudovat od nuly vlastní podnik,“ svěřil se předseda a CEO Kaspersky Lab Eugene Kaspersky.

V období od března do srpna probíhá v rámci Security Startup Challenge 2015 předběžná série dvoudenních workshopů v Jeruzalémě, Berlíně, San Francisku, Singapuru a Moskvě. Následovat budou tříměsíční programy akcelerátorů, včetně týmové práce na dálku a dva tréninkové kempy v Lucemburku, které vyvrcholí velkou finálovou akcí na Massachusetts Institute of Technology v USA.

Online registrace na workshopy a hlavní program probíhá na www.SSC2015.org. Uzávěrka přihlášek je 28. dubna 2015. Zvláštní komise provede výběr, identifikuje jednotlivce a týmy s nejslibnějšími, nejvíce inovativními a nejzajímavějšími návrhy. Celkem je k dispozici 40 míst pro zakladatele startupových projektů v kybernetické bezpečnosti a souvisejících oblastech, jako jsou finanční technologie, zdravotnictví, mobilní technologie, internet věcí a cloud computing. Ti budou mít příležitost získat vědomosti a soutěžit o 80 tisíc dolarů a následnou podporu. Účastníci programu rovněž dostanou příležitost spolupracovat s více než 30 odborníky, budou moci lépe poznat oblast kybernetické bezpečnosti, získat nové kontakty i obchodní a organizační dovednosti.

O Mangrove Capital Partners

Mangrove Capital Partners (www.mangrove.vc) je přední investiční společnost zaměřující se na venture kapitál. Má ve správě 750 milionů dolarů a od svého založení v roce 2000 investovala už do více než 70 firem včetně Skype, Wix.com nebo Brands4Friends.

O ABRT Venture Fund

ABRT Venture Fund (www.abrtfund.com) je venture kapitálový fond založený Ratmirem Timaševem a Andrejem Baronovem, zakladateli Aelita Software, který kalifornská společnost Quest Software akvírovala v roce 2004 za 115 milionů dolarů. Fond působí v USA, Izraeli, Británii a ve východní Evropě.

O společnosti Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je největším soukromě vlastněným poskytovatelem koncových bezpečnostních řešení na světě. Společnost se řadí mezi čtyři největší prodejce bezpečnostních řešení pro koncové uživatele.* Již více než 17 let patří Kaspersky Lab mezi přední inovátory v oblasti informačních technologií a poskytuje efektivní digitální bezpečnostní řešení velkým podnikům, malým a středním firmám i domácím uživatelům. Aktuálně společnost registrovaná ve Velké Británii působí v bezmála 200 zemích a oblastech a poskytuje ochranu více než 400 milionům uživatelů. Více informací o společnosti Kaspersky Lab najdete na www.kaspersky.cz.

* Společnost zařadil na čtvrté místo žebříček „IDC Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2013“. Žebříček vyšel ve zprávě „IDC Worldwide Endpoint Security 2014-2018 Forecast and 2013 Vendor Shares (IDC #250210, August 2014)“ a řadil poskytovatele software podle zisku z prodeje koncových bezpečnostních řešení v roce 2013.