Acer přichází s cenově dostupným 15,6″ chromebookem

Praha, 23. května 2015 – Po uvedení produktové řady Acer Chromebook 15, prvních chromebooků s 15,6″ displejem, dnes společnost Acer rozšiřuje tuto řadu o nový model Acer CB3-531 za příjemnou cenu pouhých 6990,-Kč(1). Nový Acer Chromebook 15 má výdrž na baterii 11,5 hodiny, která je nejdelší mezi 15″ chromebooky. (TZ)

„Naše chromebooky těší uživatele a už od chvíle, kdy jsme představili první model v roce 2011, získávají nejrůznější ocenění,“ řekl Jerry Kao, prezident divize Notebook Business Group společnosti Acer. „Nový model je tím pravým pro důležitý segment uživatelů – pro lidi, kteří chtějí chromebook s 15,6″ displejem a dlouhou výdrží na baterii za cenu, která bude odpovídat jejich omezenému rozpočtu. Díky svým schopnostem a snadnému používání je Acer Chromebook 15 CB3-531 skvělou volbou pro rodiny, seniory a každého, kdo si chce na velkém displeji vychutnat spoustu výhod operačního systému Chrome OS.“

Podle posledních údajů společnosti Gartner je Acer Group v současnosti přední světovou značkou chromebooků, a to díky více než 36% podílu na trhu v roce 2014(2).

Velký displej pro vyšší produktivitu

Acer Chromebook 15 CB3-531 má velký 15,6″ TFT LCD displej s LED podsvícením, který přináší vyšší produktivitu, jelikož mají uživatelé k dispozici větší zobrazovací plochu pro aplikace i na to, aby si plnohodnotně vychutnali filmy. Navíc se může displej nového chromebooku pochlubit antireflexní úpravou Acer ComfyView, která minimalizuje odrážející se světlo od panelu a méně námahá a unavuje oči. HD rozlišení 1 366 × 768 px zajišťuje, že si mohou uživatelé pohodlně užívat obsah.

Dvojice plnohodnotných reproduktorů směřujících nahoru přináší vyšší hlasitost a křišťálově čistý zvuk. Navíc vestavěná kamera podporuje funkci HDR (High Dynamic Range) pro jasnější fotografie i videa při videokonferencích.

Celodenní výdrž na baterii a solidní výkon

Nový model Acer Chromebook 15 CB3-531 přináší extra dlouhou výdrž na baterii až 11,5 hodiny, takže mohou uživatelé využívat toto zařízení pro celodenní zábavu nebo produktivní práci ať už v zaměstnání nebo ve škole.(5)

Acer Chromebook 15 je osazen dvoujádrovým procesorem Intel Celeron N2830 a i díky integrované grafice Intel HD Graphics poskytne dostatečně rychlou odezvu systému i aplikací. 16GB eMMC úložiště je zase zárukou rychlého ukládání dat i přístupu k nim.

Rychlé Wi-Fi připojení

Acer Chromebook 15 CB3-531 zajišťuje uživatelům neustálé připojení k síti pro streamování videa, surfování nebo vyřizování emailů. Chromebook se může pochlubit rychlým bezdrátovým připojením Wi-Fi MIMO 2×2 802.11ac, které je oproti předchozí generaci až třikrát rychlejší.(3)

Zesílená odolná konstrukce a velký touchpad

Nový model Acer Chromebook 15 CB3-531 má stejně zesílenou konstrukci jako špičkové modely této řady. Jeho šasi vydrží zátěž až 60 kg, zatímco jeho rohy přečkají bez poškození pád z výšky až 45 cm. Tato vylepšení konstrukce se promítají na vyšší pevnosti a schopnosti odolávat nárazům a pádům.

Texturovaný žulově šedý povrch modelu CB3-531 je příjemný na dotek a zajišťuje bezpečný úchop notebooku. Chromebook se snadno přenáší i díky své hmotnosti pouhých 2,0 kg a rozměrům jen 383 × 256 × 24,2 mm.

15″ chromebooky od Aceru se mohou oproti jiným dnešním chromebookům pochlubit největším touchpadem. Výsledkem je, že se bude uživatelům chromebook celkově lépe používat a poskytne jim větší flexibilitu v přibližování, posuvu na stránkách i v celkovém ovládání. Uživatelé si také mohou k chromebooku připojit další periferie přes rozhraní Bluetooth 4.0, port USB 3.0, port USB 2.0 nebo port HDMI. Čtečka paměťových karet SD/SDXC akceptuje karty s kapacitou až 128 GB.(4)

Chrome OS je zabezpečený a snadno ovladatelný

Acer Chromebook 15 je ideální volbou pro celou řadu uživatelů, kteří prohlížejí, upravují, vytvářejí a spolupracují jak offline tak online v programech, jako jsou dokumenty Office nebo Gmail. Chromebooky se snadno ovládají a jsou ideální pro sdílení více uživateli, protože se každý z nich může pro přístup k dokumentům, webovým záložkám a dalším informacím přihlásit na svůj vlastní účet. Ukládáním dat na Google Drive(6) jsou soubory, dokumenty a fotografie bezpečně uloženy v cloudu. Tím máte i zajištěno, že je vždy a zabezpečenou cestou k dispozici ta nejaktuálnější verze souboru nebo dokumentu, a to i v případě, že je chromebook ztracen či zcizen.

Klíčovým přínosem Chrome OS je jednoznačně bezpečnost. Systém se automaticky aktualizuje, aby byla zajištěna ochrana před neustále se měnicími online hrozbami. Navíc je díky dohledu nad uživateli zajištěno, že budou mít děti přístup k online obsahu bezpečnou, kontrolovanou cestou.

Cena a dostupnost

Nový model Acer Chromebook 15 CB3-531 bude k dispozici s 16 GB vnitřní paměti a se 2 GB paměti RAM.(4) Začne se prodávat od června 2015 za cenu od 6.990,- Kč.(1) Přesné parametry, cena a dostupnost se liší v závislosti na zemi prodeje.

Nový Acer Chromebook 15 CB3-531 byl dnes představen na tiskové konferenci Next @ Acer ve 4 World Trade Center v New Yorku, kde společnost Acer odhalila svá nejnovější zařízení a řešení pro rodiny s dětmi, studenty a profesionály. Pro více informací navštivte stránky

acer.com/nextatacer.

O společnosti Acer

Společnost Acer, která se zabývá hardwarem, softwarem a službami, byla založena již v roce 1976. Zaměřuje se na výzkum, návrh, marketing, prodej a podporu inovativních produktů, které zlepšují každodenní život lidí. Mezi nabízené produkty společnosti Acer patří počítače, monitory, projektory, servery, tablety, chytré telefony a nositelná elektronika. Společnost Acer také vyvíjí cloudová řešení, která dodává společně s internet věcmi. Zaměstnává 7 000 lidí, je čtvrtou největší firmou na světě vyrábějící počítače (IDC 2014) a v roce 2014 dosáhly její tržby 10,39 miliardy amerických dolarů. Pro více informací navštivte stránky www.acer.cz.

 

  • Specifikace a ceny se mohou lišit v závislosti na zemi prodeje.
  • Gartner „Podíl na trhu: Zařízení, Všechny země, Aktualizace 4. čtvrtletí 2014“ z 13. února 2015.
  • Na základě specifikace IEEE 802.11ac draft. Skutečná rychlost se bude lišit v závislosti na dosahu, rychlosti připojení k internetu, místních podmínkách, velikosti sítě a na dalších faktorech. Údaj o třikrát rychlejším připojení se vztahuje na porovnání mezi standardy 802.11ac a 802.11n.
  • Dostupná kapacita se liší: (MB = 1 milion bytů; GB = 1 miliarda bytů)
  • Výdrž na baterii se může lišit podle specifikace a nastavení počítače, spuštěných aplikacích nebo používaných funkcích. Maximální kapacita všech baterií se s časem a používáním snižuje.