Nejnovější notebooky Acer 2 v 1: Flexibilní, elegantní a praktické

Praha, 23. dubna 2015 – Společnost Acer rozšířila řady svých desetipalových notebooků 2 v 1 Switch 10, které získaly řadu ocenění, o dva nové 10,1″ modely osazené čtyřjádrovým procesorem Intel® Atom a s flexibilní konstrukcí pro studenty, rodiny a všechny, kdo hledají lehké zařízení pro práci na cestách. Společnost také oznámila, že se i její Switch 11 dočká osvěžení v podobě nového 11,6″ modelu s novou konstrukcí pantů, lepší ergonomií a vyšším výpočetním výkonem. Více informací o modelu Switch 11 bude zveřejněno později v tomto čtvrtletí. Notebooky Switch 10 a Switch 11 patří mezi modely podporované společností Acer pro budoucí bezplatný upgrade na Windows 10.(2) (TZ)

„Jsme rádi, že můžeme oznámit rozšíření řad našich populárních notebooků 2 v 1 o modely nabízející více výpočetního výkonu a nový stylový vzhled,“ řekl Jerry Kao, prezident společnosti Acer Notebook Business Group. „Tato flexibilní a praktická platforma je ideální pro psaní poznámek ve třídě, práci v letadle nebo hraní her.“

Nové tenké, lehké a odolné notebooky Aspire Switch 10 E (SW3-013) a Switch 10 (SW5-015) byly navrženy na to, aby je bylo možné vzít do třídy, do práce i na cesty. Jsou kombinací notebooku s Microsoft Windows® 8.1 a tabletu v jednom flexibilním zařízení. Nabízí magneticky odnímatelnou konstrukci pro bezzápadkové dokování a plynulé přecházení mezi čtyřmi režimy používání. Těmito režimy je notebook pro tvorbu obsahu a jiné aplikace pro práci, tablet pro surfování na internetu, sledování filmů, hraní her pro tablety a psaní poznámek, displej pro ukazování prezentací na malých setkáních, sdílení obsahu s přáteli a komunikaci prostřednictvím videokonference a režim stan pro sledování filmů a maximální využití prostoru ve stísněném prostředí – například při cestování vlakem nebo letadlem.

Switch 10 E: Pokročilá ergonomie l Dlouhá výdrž na baterii l Různé barevné varianty

Notebook Switch 10 E (SW3-013), který získal ocenění Red Dot, je vybaven druhou generací pantů Acer Snap Hinge™ 2 s novou převratnou konstrukcí pro snadné přecházení mezi čtyřmi režimy používání. Nízko položené těžiště v kombinaci s dokem s klávesnicí, který může být vyvýšen až o 5°, přináší snadnější a pohodlnější psaní. Switch 10 E je vybaven vysokokapacitní 30Wh baterií a poskytne na jedno nabití výdrž až 12 hodin, což je dostatek jak pro mezikontinentální let, tak pro celý den ve třídě i následné psaní domácích úkolů.(1)

Aby vyhovoval různým preferencím a stylu uživatelů, bude nový Switch 10 E k dispozici v šesti poutavých barvách. Je také na spodním i horním krytu opatřen propracovaným textilním vzorem, který pomáhá předcházet poškrábání, přitom poskytuje stylový vzhled a lepší úchop notebooku při jeho přenášení a přepravě. Tento model je osazen dvěma 2Mpx kamerami (přední a zadní), aby nabídl uživatelům větší flexibilitu.

HD displej s rozlišením 1280 × 800 px poskytne živý a jasný obraz a podporuje ovládání až deseti prsty současně. Jeho součástí je sada Acer VisionCare™, která zahrnuje filtr Acer BlueLightShield™ snižující únavu očí tím, že snižuje míru modrého světla vyzařovaného z obrazovky a funkci Acer LumiFlex™, která optimalizuje výkon podsvícení displeje pro lepší viditelnost na slunci. Vybrané konfigurace jsou vybaveny funkcí Acer Switch Lock™, integrovanou ochranou pevného disku, která chrání cenná data v případě ztráty či krádeže doku s klávesnicí a diskem.

Velmi tenký a lehký Switch 10 E má rozměry jen 262 × 180 × 10,95 mm a v režimu tabletu váží pouhých 630 g. Po připojení doku s klávesnicí a volitelným pevným diskem má Switch 10 E rozměry 262 × 180 × 25,75 mm a váží 1,28 kg.

Switch 10: Tablet vyztužený odolným sklem Gorilla Glass 3 l Full HD rozlišení

Stylový Switch 10 (SW5-015) je vybaven Full HD displejem s rozlišením 1 920 × 1 200 px a technologií Zero Air Gap. Zobrazí tak text i grafiku výjimečně ostře, takže jsou fotografie, hry i filmy neuvěřitelně realistické. Tablet je vyztužen elegantním bílým zadním krytem ze skla Gorilla Glass 3 a stříbrný dok klávesnicí s tabletem esteticky ladí. Kromě toho si mohou uživatelé pro tento model zakoupit volitelné aktivní dotykové pero Acer Active Pen, které podporuje jak pasivní, tak aktivní vstup, aniž by byl vyžadován digitizér.

Přední 2,0Mpx kamera umožňuje improvizovaně zachycovat snímky a dokáže nahrávat ozvučené Full HD 1080p video pro vysoce kvalitní videokonference s rodinou, přáteli či spolupracovníky. Tablet je vybaven 22Wh baterií, která mu poskytuje až sedmihodinovou výdrž při přehrávání videa.(1)

Jako tablet má rozměry pouhých 261,6 × 177,1 × 8,9 mm a váží jen 0,6 kg. V režimu notebook pak měří 261,6 × 177,1 × 23,8 mm a váží 1,21 kg s dokem s klávesnicí, který obsahuje i volitelný pevný disk. Jde o nejtenčí notebook 2 v 1 na trhu.

Oba modely: Čtyřjádrový procesor l Špičkový IPS displej l Microsoft Office 365 pro jednotlivce(3)

Nové modely Switch 10 a 10 E jsou osazeny čtyřjádrovým procesorem Intel® Atom a 2 GB paměti DDR3L, aby poskytly dostatečný výkon pro základní práci na počítači, ať už jde o zastižení na emailu, dokončení školních projektů nebo o zábavu.

IPS displej poskytuje široké 178° pozorovací úhly s přesnými barvami od okraje k okraji a sklo Corning Gorilla Glass, které jej chrání před poškozením a škrábanci. Funkce Acer LumiFlex™ automaticky upravuje jas a kontrast displeje pro optimální viditelnost obrazu během venkovních aktivit, a to i na přímém slunečním světle. Nechybí ani vrstva zabraňující ulpívání otisků prstů a šmouh, díky které se displej i lépe čistí.

Chiclet klávesnice nabízí dobře rozmístěné klávesy a příjemnou hmatovou odezvu pro vyšší pohodlí i rychlost psaní. Kromě toho tu je přesný Precision Touchpad, který podporuje šest gest a dokáže rozeznat záměrný dotyk prstem od nechtěného kontaktu. Dvojice předních stereo reproduktorů poskytuje čistý zvuk pro videokonference, hraní her i hudbu.

Dva USB 2.0 porty, jeden v plné velikosti a druhý Micro USB, umožňují připojení k tiskárnám, externím úložištím a jiným digitálním zařízením. Díky portu Micro HDMI® lze zase připojit velký monitor či televizor pro sledování filmů či prezentace na velké obrazovce. O bezdrátové připojení se starají rozhraní Bluetooth 4.0 a Wi-Fi 802.11 b/g/n.

Počítače Switch 10 jsou vybaveny až 64GB(4) vnitřním úložištěm eMMC a dokem s klávesnicí s volitelným pevným diskem o kapacitě až 1 TB (4). Nechybí ani vestavěné cloudové řešení Acer BYOC™ (5), díky kterému mohou uživatelé ke svým datům snadno přistupovat a spravovat je prakticky odkudkoli. Aplikace Acer BYOC poskytují informace v reálném čase, správu dat a jejich zabezpečení napříč několika zařízeními pro okamžitou synchronizaci.

Na těchto modelech jsou předinstalována Windows 8.1 společně s kancelářským balíkem Microsoft Office 365 pro jednotlivce(3). Díky tomu mohou uživatelé využívat výhod Wordu, Excelu, a Powerpointu prakticky kdekoli a bez dodatečných nákladů.

Nové notebooky Aspire Switch byly dnes představeny na tiskové konferenci Next @ Acer ve 4 World Trade Center v New Yorku, kde společnost Acer odhalila svá nejnovější zařízení a řešení pro rodiny s dětmi, studenty a profesionály. Pro více informací navštivte stránky acer.com/nextatacer.

Cena a dostupnost

Acer Aspire Switch 10 E (SW3-013) bude k dispozici v květnu za cenu od 8.490,-Kč. Acer Aspire Switch 10 (SW5-015) bude k dispozici v červnu za cenu od 11.990,-Kč.

Více informací o dostupnosti, přesné parametry a ceny naleznete na stránkách www.acer.cz.

O společnosti Acer

Společnost Acer, která se zabývá hardwarem, softwarem a službami, byla založena již v roce 1976. Zaměřuje se na výzkum, návrh, marketing, prodej a podporu inovativních produktů, které zlepšují každodenní život lidí. Mezi nabízené produkty společnosti Acer patří počítače, monitory, projektory, servery, tablety, chytré telefony a nositelná elektronika. Společnost Acer také vyvíjí cloudová řešení, která dodává společně s internet věcmi. Zaměstnává 7 000 lidí, je čtvrtou největší firmou na světě vyrábějící počítače (IDC 2014) a v roce 2014 dosáhly její tržby 10,39 miliardy amerických dolarů. Pro více informací navštivte stránky www.acer.cz.

 

  • Skutečná výdrž na baterii se liší v závislosti na konkrétní specifikaci, nastavení počítače a spuštěných aplikacích či používaných funkcích. Maximální kapacita všech baterií se snižuje s délkou a četností používání.
  • Mohou zde být některá hardwarová/softwarová omezení a dostupnost této funkce závisí na konkrétním zařízení. To musí být připojeno k internetu a musí mít aktivovánu službu Windows Update. Pokud se zákazník rozhodne obrátit na servisní středisko s požadavkem na provedení upgradu, Acer si vyhrazuje právo za tuto poskytnutou službu účtovat poplatek. Nabídka bezplatného upgradu na Windows 10 platí pouze první rok od vydání Windows 10.
  • Možnost aktivace jednoleté licence Office 365 pro jednotlivce je časově omezená.
  • Skutečně dostupná kapacita se liší: (MB = 1 milion bytů; GB = 1 miliarda bytů)
  • Acer BYOC je podporován systémy Windows 7 a Windows 8 Desktop, Windows RT, Android 2.3 nebo novějším a iOS 5.1 nebo novějším. Pro nastavení vašeho osobního cloudu Acer BYOC budete potřebovat alespoň jeden počítač a jedno mobilní zařízení s nainstalovanými aplikacemi Acer BYOC a musíte také určit, který počítač bude vaším osobním cloud úložištěm (Personal Cloud Storage).
  • IDC FY2014