Symposium InterSystems zdůraznilo podnikatelskou hodnotu informačních technologií

PRAHA, 9. června 2015 – Ve dnech 8. a 9. června 2015 se v konferenčních prostorách andel’s Hotel Prague konal již čtrnáctý ročník mezinárodní konference Symposium InterSystems. Podtitulem letošního setkání bylo „Získejte s námi náskok“ a v duchu tohoto hesla konference účastníkům ukázala, jak mohou technologie společnosti InterSystems přinášet zákazníkům konkurenční výhody. (TZ)

Společnost InterSystems vyvíjí pokročilé softwarové technologie umožňující vytvářet průlomová řešení. Své špičkové technologie pro správu dat, strategickou interoperabilitu a analytiku poskytuje organizacím a podnikům v oblasti zdravotnictví, finančnictví, státní správy a v řadě dalších odvětví ve více než 100 zemích světa a spolupracuje s předními světovými prodejci aplikací. V roce 2014 společnost InterSystems dosáhla obratu 489 milionů dolarů.

Všichni ve společnosti InterSystems se tradičně soustřeďují na úspěch svých klientů a nabízí jim nepřetržitou technickou podporu i možnosti vyměňovat si navzájem poznatky a zkušenosti. Jednou z takových akcí, na nichž se scházejí uživatelé, aplikační partneři, vývojáři a produktoví manažeři, aby prodiskutovali nové trendy a seznámili se s úspěšnými projekty, jsou právě mezinárodní Symposia InterSystems, která se konají celkem v patnácti zemích.

Odbornému programu konference Symposium InterSystems 2015 v andel’s Hotel Prague předcházel slavnostní galavečer. Okamžité ohlasy účastníků potvrdily, že neformální setkání, které umožní navázat celou řadu nových kontaktů, významně přispívá k úspěchu takovýchto akcí.

Vlastní Symposium zahájil group director a ředitel InterSystems pro střední a východní Evropu Jörg Klingler, který všem účastníkům konference připomněl, že bez kvalitních technologií se dnes neobejde prakticky žádná firma ani organizace. Zákazníci jsou stále náročnější a jednoduché IT technologie jim už nestačí. InterSystems proto považuje za klíč k úspěchu taková řešení a aplikace, které zákazníkům umožní získávat a sdílet informace, jimž budou rozumět a na jejichž základě se budou moci rozhodovat. Příkladem tohoto přístupu je i nová verze databázové platformy Caché 2015.1, která se může pochlubit obrovskou škálovatelností a schopností zpracovávat strukturovaná i nestrukturovaná data.

Na strategii společnosti InterSystems se ve svém příspěvku podrobněji zaměřil Paul Grabscheid, viceprezident pro strategické plánování. Zdůraznil, že InterSystems hodlá i nadále nabízet technologie, které aplikačním partnerům i koncovým uživatelům umožní vytvářet průlomová řešení a automatizovat úlohy, sjednocovat podnikové procesy a optimalizovat akce. Firmy dnes musí být schopny hladce integrovat všechny systémy a efektivně využívat veškerá data, bez ohledu na jejich typ a formát, a získávat relevantní informace sloužící jako podklad strategického rozhodování a jednání. Jednodušší a rychlejší komunikace a koordinace na všech úrovních je předpokladem úspěchu v celosvětové konkurenci. A softwarová společnost, chce-li obstát, musí přicházet s technologickými inovacemi podporujícími tento trend, což se InterSystems daří, jak ukazuje její umístění v kvadrantu lídrů analytické firmy Gartner. Produktový manažer InterSystems Andreas Dieckow poté účastníkům konference mimo jiné ukázal, jak využít inovace společnosti InterSystems k dosažení technologických a obchodních cílů různých typů partnerů i zákazníků.

V technologické sekci Symposia představil Bill McCormick, product management director pro databázi Caché, nový zásuvný modul prostředí Eclipse určený k vývoji aplikací pro produkty InterSystems Caché a Ensemble. Daniel Kutáč, senior sales engineer, navázal s novinkami v implementaci aplikačního rozhraní JSON, které jsou v nové verzi produktů InterSystems výkonnější a uživatelsky pohodlnější. Příspěvek Daniela Kutáče uvedl praktickou část Symposia, interaktivní akademii, která posluchačům předvedla, jak ESB architektura umožňuje efektivně a bez nutnosti programování připojit aplikace do heterogenního podnikového prostředí či jak implementovat RESTful aplikace v Caché a Ensemblu.

„Svět kolem nás se neustále vyvíjí a je stále složitější. Je proto nutné, aby informační technologie firmám opravdu pomáhaly s řešením jejich problémů,“ řekl Paul Grabscheid, viceprezident pro strategické plánování, InterSystems. „Letošní Symposium ukázalo, jak moc si naši zákazníci uvědomují důležitost efektivně využitelných technologií. A to je dobře jak pro ně samotné, tak i pro InterSystems.“

O společnosti InterSystems

Společnost InterSystems vyvíjí pokročilé softwarové technologie umožňující vytvářet průlomová řešení. Tradičně poskytuje špičkové produkty a soustřeďuje se na úspěch svých klientů. Platformy InterSystems pro správu dat, strategickou interoperabilitu a analytiku jsou používány ve zdravotnictví, finančnictví, státní správě a v řadě dalších odvětví. Ve vybraných zemích InterSystems nabízí též unifikované aplikace pro zdravotnictví, které fungují na klíčových technologiích této firmy a které přispívají k realizaci propojeného zdravotnictví. Společnost InterSystems je soukromá společnost založená v roce 1978. Sídlí v Cambridge v americkém státě Massachusetts a má pobočky po celém světě. Její produkty denně používají miliony lidí ve více než 100 zemích. Více informací najdete na InterSystems.com.