Úspěšným designerem nebo programátorem? Schola Pragensis až do zítra hostí pedagogy ze SSŠVT

Výběr střední školy je za dveřmi a tak je nejvyšší čas vydat se na veletrhy vzdělání. Jeden takový s názvem Schola Pragensis probíhá až do soboty 28. listopadu 2015 v Kongresovém centru v Praze. Na přehlídce nebude chybět ani prestižní Soukromá střední škola výpočetní techniky v Praze (SSŠVT), která v minulosti vychovala řadu úspěšných podnikatelů a pracovníků v oboru IT. (TZ)

Jubilejní 20. ročník přehlídky a nabídky pražských středních škol nese heslo „Zvolím si srdcem“. Při výběru střední školy je ale zapotřebí brát v úvahu více kritérií, například tradici školy, vybavení či zkušený učitelský sbor. Kdo tedy ještě neví, kam se po základní škole vydat, právě na veletrhu vzdělání může získat potřebné informace o školách. Navíc se tam dozví také to, kdy konkrétní školy pořádají dny otevřených dveří.

„Na prezentačních výstavách se účastníme každým rokem a rádi. Stejně tak zveme na naše netradiční dny otevřených dveří, kde si mohou zájemci prohlédnout celou školu od učeben doslova nabitých výpočetní technikou až po posilovnu,“ vysvětluje ředitel SSŠVT Martin Vodička, jehož škola patří mezi přední IT střední školy v ČR.

Poradí i současní studenti

„Kromě nás, pedagogů, jsou na veletrhu přítomni i naši studenti. Lépe totiž komunikují s mladšími zájemci o studium a obory jim vysvětlí takříkajíc v jejich jazyce. Navíc mají přímou zkušenost. Snažíme se veletrh pojmout kreativně, ale nebudu více prozrazovat. Přijďte se sami podívat,“ láká budoucí studenty Vodička.

SSŠVT bude mít stánek číslo 232 a představí návštěvníkům všechny tři specializace, kterým se lze na škole věnovat. Jsou jimi Správa počítačových sítí, Programování a databázové systémy a Grafické systémy a tvorba webových stránek. Budoucí zájemce může lákat také možnost absolvovat během studia prestižní mezinárodní kurzy z IT. Podrobnější informace mohou získat také na webových stránkách škol.

Řemesla a soutěže

Na přehlídku jsou zváni nejen žáci 9. a 8. tříd, ale také jejich rodiče. V pátek 27. 11. se mohou zájemci přijít podívat mezi 9 a 18 hod, v sobotu 28. 11. pak od 9 do 15 hod. Vstup na akci je pro všechny návštěvníky zdarma. Kromě odborných škol se na veletrhu představí také gymnázia a akademie.

Zajímavostí bude také přehlídka řemesel v rámci kampaně hlavního města Prahy nazvané Podpora odborného vzdělávání. Návštěvníci si mohou na místě mimo jiné zasoutěžit a vybraná řemesla si vyzkoušet na jednoduchém úkolu.