Digitální domácnost pomáhá šetřit náklady – chytré zásuvky Revogi

Chytré zásuvky Revogi umožňují dálkově ovládat domácí spotřebiče, zajistí vám dlouhodobý přehled o spotřebě energie a také doslova ušetří náklady na elektřinu v domácnosti. (TZ)

Revogi Power Strip 01

Brno, 21. dubna 2016 – Společnost Satomar, distributor pečlivě vybraných produktů z oblasti komunikačních a informačních technologií, přináší na náš trh chytré zásuvky Revogi. S jejich pomocí dokážete to, co bylo před nedávnem naprosto nemyslitelné. Vybírat můžete ze dvou modelů jednoduchých zásuvek a prodlužovačky se šesti zásuvkami, která otevírá skutečně nebývalé možnosti.

Pojem chytrá nebo digitální domácnost začíná být všeobecně používán pro zařízení, která dokáží inteligentně reagovat na aktuální situaci, umožňují dálkovou správu a komunikují s uživateli, většinou prostřednictvím mobilní aplikace. Všechna tato specifika splňují chytré zásuvky Revogi. Díky jejich konstrukci a speciální aplikaci pro smartphony umožňují skutečně ušetřit náklady za energie a usnadnit chod domácnosti.

Všechny chytré zásuvky Revogi umožňují kromě dálkového zapínání a vypínání také sledovat spotřebu energie. Některé z nich ji také dokáží dlouhodobě analyzovat a nejvyšší model poskytuje možnost podle aktuálního stavu jednoho přístroje automaticky vypnout elektřinu až do dalších pěti zařízení. Prakticky to může znamenat, že se po vypnutí televizoru dálkovým ovladačem automaticky vypne elektřina do celé domácí aparatury. Pokud využijete této funkce, zajistíte, že spotřeba všech připojených přístrojů ve stand-by stavu bude nulová. Po opětovném zapnutí televizoru se automaticky zapne elektřina i do ostatních zařízení.

Srdcem systému chytrých zásuvek je aplikace pro smartphony s operačním systémem Android a iOS s názvem Revogi Home. Tu lze zdarma stáhnout a nainstalovat z obchodů Google Store či Apple Store. S její pomocí poklepáním na grafický symbol jednotlivých zásuvek jednoduše dálkově ovládáte přívod elektrické energie do zapojených spotřebičů. Aplikace vám zároveň ukazuje grafy spotřeby z každé zásuvky v čase, nebo také celkovou spotřebu energie za zvolené časové období. Pomocí tohoto intuitivního nástroje můžete ovládat i více chytrých zásuvek v jedné domácnosti. Aplikace Revogi Home je také připravena na ovládání dalších chytrých doplňků domácnosti Revogi. V současnosti je k dispozici v angličtině, její aktualizace s českým překladem bude uvolněna již během několika dní.

Modelové příklady

Představte si situaci, že jste právě doběhli autobus, zavřely se dveře a v tu chvíli si uvědomíte, že máte doma zapnutou žehličku. Nebo jste na dovolené u moře a rádi byste vytvořili dojem, že váš domov není opuštěný. Případně si užíváte divadelního představení a chcete, aby vaše ratolesti nekoukaly dlouho do noci na televizi. Všechny tyto situace mají s chytrými zásuvkami Revogi snadné řešení. Na dálku z chytrého telefonu vypnete přívod energie do žehličky či televize, nebo z hotelu u pláže rozsvítíte doma několikrát za večer lampu a zároveň zkontrolujte stav spotřeby elektřiny v průběhu uplynulého dne.

Revogi Smart Power Plug představuje jednoduchou chytrou zásuvku, která poskytuje veškerý komfort dálkového ovládání odkudkoli, kde má uživatel přístup na internet. Zároveň umožňuje podrobný přehled sledování spotřeby.

Revogi Smart Power Strip 2 je prodlužovací „šestizásuvka“ kterou lze jednoduše programovat z telefonu a má rozšířené možnosti. Tento model umožňuje pokročilou správu s definováním pravidel a akcí. Pokud klesne spotřeba v jednom slotu pod zvolenou úroveň (například vypnete televizor), je možné nastavit automatické vypnutí elektřiny do dalších vybraných zásuvek a naopak.

Revogi Smart Meter Plug je nejjednodušší zásuvkou v nabídce. Na rozdíl od předchozích dvou modelů probíhá správa zásuvky pomocí technologie Bluetooth, která omezuje dosah ovládání na přibližně 10 metrů. Jedná se o ideální řešení například pro ovládání osvětlení v ložnici při usínání po dočtení kapitoly knížky.

Zásuvky Revogi jsou k dostání například v obchodech Sunnysoft, Touchcentrum.cz a dalších. Revogi Smart Power Plug je na trhu za doporučenou koncovou cenu 990 Kč, komplexní řešení Revogi Smart Power Strip 2 je možné zakoupit za 2990 Kč a základní model Revogi Smart Meter Plug stojí 890 Kč.

O společnosti Satomar

Společnost Satomar se již šestým rokem zabývá dovozem, prodejem a distribucí mobilních telefonů, tabletů a dalších elektronických zařízení či příslušenství. Za dobu svého působení uvedla na trh úspěšně LCD tablety Ainol či Pipo, elektronické zápisníky Boogieboard, mobilní telefony Cube 1, Cubot nebo Oukitel, dětské hodinky s GPS Abardeen, počítačové příslušenství pod vlastní značkou Beik či minipočítače Remix. Kromě toho se společnost soustředí i na OEM výrobu pro své partnery.