Unicorn College uspořádala další konferenci, hlavním tématem byla e-commerce.

PRAHA 27.4. 2016 – Hlavním tématem a pojítkem všech přednášek v pořadí již několikátého Unicorn College Open, které proběhlo 22. dubna, byla tentokrát oblast e-commerce. Nezůstalo však čistě jen u ní – na návštěvníky čekala řada vystoupení předních odborníků z oblasti marketingu, IT nebo finančnictví, kteří poskytli fundovaný vhled na e-commerce optikou svých specializací. (TZ)

Konferenci, jež se odehrávala v Pražské konzervatoři na Dvořákově nábřeží, zhlédl zcela zaplněný sál, v němž se nakonec oproti původním, střídmějším odhadům sešlo více než 300 posluchačů. Ti měli možnost načerpat klíčové poznatky o v České republice stále mladém oboru e-commerce. A že to nebylo žádné suché odbornické povídání a prezentování slidů v powerpointu potvrzuje i obrovské množství dotazů, zamyšlení i polemik, které obecenstvo na řečníky směřovalo nejen během přednášek, ale i o volných diskuzích v pauzách mezi nimi. E-commerce zkrátka patří budoucnost, a tak se nad praktickými otázkami ohledně tohoto tématu posluchači velmi aktivně zamýšleli.

Perspektivní a neustále expandující obor e-commerce má v Česku ne zcela zaplněný trh, a tak existuje prostor pro další rozvoj a inovaci. To ale zdaleka neznamená, že je snadné uspět, ba naopak – pomyslnou laťku, kterou je pro úspěch potřeba, musíte nejen udržovat, ale navíc i stále navyšovat.  I o tom byla tato konference, která obsáhla vše od trendů a inovací až po jednotlivé klíčové oblasti – zkrátka ucelené a fundované shrnutí e-commerce v kostce. Se svými přednáškami zde tedy vystoupili například: Senior Consultant v Unicorn Systems  Jaroslav Voráček s přednáškou LS Retail – řešení pro moderní zákazníky a Sana Commerce – e-commerce řešení jako součást podnikového systému, Managing Partner digitální agentury Dark Side Tomáš Jindříšek s 10 trendů 2016 z pohledu zákazníka – E-shopy už nejsou underground nakupování, ale mainstream, majitelka úspěšného projektu Zásilkovna a první dáma českého e-commerce Simona Kijonková s Moderní trendy v e-commerce & jak dostat e-shop přes hranice, Consulting Partner Deloitte Petr Viktora s Vyplatí se e-commerce?, PreSales Consultant Customer Engagement & Commerce v SAP ČR Martin Dudek s Beyond CRM: Pokud využíváte klasické CRM systémy, dochází vám čas, Partner Sales Executive v Microsoftu Peter Valuš s Budoucnost technologií ve středních a malých firmách, IT Consultant Unicorn Systems Václav Šenych s Mitas B2B e-commerce na platformě hybris, Account Manager Unicorn Systems Pavel Bartoš s Omni-Commerce – Obchodování 21. století a Production Manager v Unicorn Systems Zbyněk Šlosar, který společně s Jaroslavem Voráčkem vedl přednášky LS Retail – řešení pro moderní zákazníky a Sana Commerce – e-commerce řešení jako součást podnikového systému.