Nový klešťový multimetr Fluke pro techniky topných, ventilačních a klimatizačních systémů

Společnost Fluke, světový výrobce odolných elektronických měřicích přístrojů pro profesionály, představuje nevyšší model v oblasti klešťových multimetrů – Fluke 902 FC True-rms HVAC. Umožňuje technikům topných, ventilačních a klimatizačních aplikací (HVAC) vytvářet protokoly a spolupracovat s kolegy v terénu díky bezdrátovému propojení s mobilním telefonem vybaveným aplikací Fluke Connect. (TZ)

Tento odolný měřicí přístroj pro bezpečnostní kategorie CAT III, 600 V a CAT IV, 300 V umožňuje provádět základní měření v oblasti topných, ventilačních a klimatizačních aplikací – mikroampéry pro měření snímačů kontrolních hořáků, odpor až do výše 60 k ohmů, střídavý proud, střídavé/stejnosměrné napětí, kapacita a kontaktní měření teploty – takže již není nutné nosit několik přístrojů. Kompaktní tělo přístroje se snadno drží a čelistmi se lze dostat i do těžko přístupných míst.

Klešťové přístroje řady 902 FC jsou součástí systému Fluke Connect – největšího propojeného ekosystému s více než 40 bezdrátovými měřicími přístroji – což umožňuje odesílat data měření na smartphone nebo tablet pro pozdější detailní analýzu, nebo tato data nahrát do cloudu. Díky tomu mohou technici kombinovat data měření z více měřicích přístrojů připojených do systému Fluke Connect a vytvářet a odesílat protokoly přímo z pracoviště e-mailem, případně spolupracovat s dalšími kolegy v reálném čase pomocí videohovorů ShareLive™ nebo e-mailu, a zvýšit tak produktivitu v terénu.

Klešťový přístroj rovněž zmenšuje dobu, po kterou musí technici používat osobní ochranné vybavení při práci na rozvaděčích s vysokým napětím/proudem. Jednoduše se vypne rozvaděč, ověří se standardními bezpečnostními postupy, že není pod napětím, umístí se klešťový přístroj a synchronizuje s Android nebo Apple telefonem s aplikací Fluke Connect, zavřou se dvířka rozvaděče, zapne se a následně se odečítají údaje z bezpečné vzdálenosti bez nutnosti ochranného vybavení.

Další informace o klešťovém přístroji Fluke 902 FC True-rms HVAC naleznete na webové stránce: http://www.fluke.com/fluke/czcs/products/klesove-multimetry.htm

# # #

Fotografie ke stažení naleznete zde: https://goo.gl/IoPaHY

O společnosti Fluke

Společnost Fluke, založená v roce 1948, je významný světový výrobce kompaktních profesionálních elektronických měřicích přístrojů. Zákazníky společnosti Fluke jsou technici, konstruktéři, elektrikáři a metrologové, kteří instalují, vyhledávají poruchy a spravují průmyslové elektrické a elektronické vybavení nebo kalibrační procesy.

Fluke je registrovaná obchodní známka společnosti Fluke ve Spojených státech amerických a dalších zemích. Uvedené názvy existujících společností a produktů mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků. Další informace naleznete na webu společnosti Fluke.

Sledujte společnost Fluke na síti Facebook (www.facebook.com/flukeczsk).