Peklo zamrzlo: Xiaomi uvedlo první telefon s kompletním českým LTE

Praha, pondělí 25. července – Stav, který platil od doby, kdy se na českém trhu objevily telefony značky Xiaomi, se zásadně mění. Společnost Lion Mobile, která provozuje e-shop Xiaomimobile.cz, dovezla do ČR první kusy modelu Redmi Note 3 s kompletní sadou LTE frekvencí, tedy včetně pásem 800 a 900MHz. (TZ)

xiaomi-redmi-note-3-ceske-lte

Fanoušci značky Xiaomi se mohou těšit na zásadní změnu. Prvním modelem, který má kompletní sadu českých LTE frekvencí je legendární Redmi Note 3. Šestijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 650, až 3GB RAM, displej o úhlopříčce 5,5 palce, senzor otisků prstů. To jsou hlavní zbraně telefonu, který nyní zvládne superrychlý internet v každém koutě ČR.

Novinku na českém trhu komentuje jednatel společnosti Lion Mobile – Jiří Opletal: „Společnost Xiaomi se nyní začíná zajímat o další trhy. Důkazem je například partnerství s Microsoftem, Googlem nebo oficiální vstup jejich dceřiného startupu Yi Technology do ČR. Souvisí s tím i osvojování některých nových technologií a postupů, které Xiaomi prozatím opomíjelo. Výsledkem je mimo jiné i uvedení tohoto přístroje se „západními“ frekvencemi, které byly dosud v Xiaomi nemyslitelné.“

Technici ze společnosti LionMobile připravili krátké video, na kterém připojení telefonu na frekvenci 800MHz ukazují. Přinášíme i screenshoty z testovacích aplikací.

Redmi Note 3 (CZ LTE)

Platforma CPU: hexacore Snapdragon 650
OS: Android 5.0 s nástavbou MIUI v7
Displej technologie: IPS-LCD vícedotykový, kapacitní
úhlopříčka: 5,5“
rozlišení: Full HD (1920 x 1080 px)
Paměť ROM: 16 / 32 GB interní úložiště
RAM: 2 / 3  GB
Fotoaparáty primární: 13 Mpx
sekundární: 5 Mpx
Konektivita kabelové: USB micro 2.0 (USB OTG), 3,5mm jack
bezdrátové: Wi-Fi, Bluetooth 4.1
sítě: 2G, 3G, 4G (800, 900, 1800, 2100, 2600 MHz)
Baterie technologie: Li-ion
kapacita: 4.000mAh
Tělo telefonu rozměry: 150 x 76 x 8,65 mm
hmotnost: 164 g

O Lion Mobile

Lion Mobile je ryze českou firmou zaměřenou na prodej a distribuci chytrých čínských telefonů ve středoevropském regionu. Je oficiálním distributorem značek Yi technology – startupu od Xiaomi, DOOGEE a THL. Telefony nabízené touto společností na evropském trhu prošly náročným testovacím procesem a mohou se tak pochlubit certifikáty CE. Firemní tým se skládá ze zkušených odborníků, kteří se čínským smartphonům věnují již několik let. Lion Mobile byl na českém trhu prvním distributorem, který nabídl čínské telefony DOOGEE, Vivo, Oppo a také Xiaomi. Firma všem těmto značkám zajišťuje servisní péči. Společnost Lion Mobile provozuje servery xiaomimobile.cz a yistyle.cz